| Andi2003 a întrebat:

Hei! Am si eu nevoie de un sfat, merg pe bicicleta de cativa ani, dar inca nu am reusit sa merg fara sa tin nicio mana pe ghidon. Numai cand incerc putin, ma simt de parca o sa pic. Eu cred ca am si o mare frica in mine, fiindca la fel ma simteam si cand incercam sa merg doar cu o mana pe ghidon, dar spre surprinderea mea, am reusit sa mi-o inving si acum pot merge asa fara probleme. Stiu ca o sa-mi ziceti ca mai bine nu incerca din nou, dar majoritatea prietenilor mei stiu sa mearga pe bicicleta fara maini, si mi-as dori sa invat si eu. Imi puteti zice ce as putea sa fac?

2 răspunsuri:
| raMLesS a răspuns:

Cand mergi, trebuie sa fii pe un drum drept, si trebuie sa ai si putina viteza ( asta nu inseamna sa rupi soseaua in doua laughing si nu inseamna nici sa dai 2-3 pedale si sa te astepti sa mergi fara maini)... Sper ca intelegi.
Condu cu o mana, schimba-ti mana o data la cateva zeci de secunde, fa curbe cu o singura mana, asa o sa dobandesti echilibru mai mare.
Legat de mersul fara maini, cand tii palmele pe coarne, iti tragi mana incetisor si conduci cu degetele, apoi ridici usor, de cateva ori degetele timp de o secunda, doua... apoi maresti timpul, cand ai mainile ridicate, pentru echilibru si stabilitate mai mare poti chiar sa pedalezi, asa vei avea o viteza constanta.
Dar totusi, pedaleaza si tu mai,, rebel,, atunci cand te plimbi, nu pedala ca tataia laughing Daca faceai chestia asta, pana acum te invatai cu viteza si cu bicicleta si mergeai fara probleme.
Apropo, nu lua mana de pe coarne brusc, ca si cum te-ar frige, mai ales acum ca esti la inceput laughing.
O sa simti cand bicicleta nu mai are stabilitate.

| Narcis777 a răspuns:

Mergi pe o suprafață dreaptă tot înainte și bagă viteză.
După încearcă să îți ții echilibrul bazândute pe pedale și pe șa ele nemișcândule și mergi cu o mână apoi fără!
Noroc!