| Afsdghvcs a întrebat:

Hei TPU, batoanele proteice imi fac rău, ma ingraşă etc au aceleasi efecte negative ca si cele tip praf? De 2 luni iau cat 3 pe saptamana, in 2 luni am pus 4 kg pe mine, dar mananc 3 mese pe zi si la fiecare masa este carne

6 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Au 414 cal per 100 de grame, da ingrasa daca esti pe plus caloric, daca ai facut culturism poate si e cv masa musculara

| siriusblack98 a răspuns:

Iar tu de ce le mananci? Ca nu inteleg.Ti-as fi dat acelasi raspuns ca si AnastasiaK dar acum ca ti-a zis ea, nu mai are sens asa ca sunt curios, de ce naiba le consumi daca nu iti convine efectul lor?! Batoanele proteice se consuma in general de catre bodybuilderi care trag pentru masa musculara si au nevoie de surplus caloric totodata.Cu toate ca batoanele ajuta la un surplus de calorii, nu-s egale nici cu 10% comparativ cu ce iei tu din mancare.La tine regimul alimentar e problema, nu batoanele proteice cate 3/saptamana.In cazul in care tu te antrenezi si tragi pentru masa musculara,ceea ce nu ai precizat iar eu sunt nevoit sa ghicesc, iar rezultatele nu sunt cele dorite, atunci iarasi ceva faci tu gresit.Ori nu stii sa mananci, ori nu stii sa te antrenezi, ori ambele.Inca o chestie, vezi ca nu o sa pui pe tine intotdeauna doar masa musculara, vei pune si grasime.De asta exista perioada de masa, perioada de forta si perioada de definire

| Afsdghvcs explică (pentru siriusblack98):

Frate scopul meu este sa ma ingras pentru a putea pune masa musculara avem 55 de kg acum am 59

| AnastasiaK a răspuns:

Deci, ca sa ne intelegem: batoanele proteice sunt dulciuri, gustari, nimic mai mult. Asta in primul rand.
In al doilea rand, incerci sa sugerezi ca pudrelele proteice sunt negative? Ca e o dezinformare totala.
Si in al treilea rand: cresti in greutate daca esti in surplus caloric. Acum daca te ingrasi sau pui masa musculara nu am cum sa ghicesc. Proteinele nu sunt suficiente pentru asta, mai sunt multi factori.

| Trustmotorcy a răspuns:

Depinde și în ce cantitate alegi să iei batoanele proteice, există șansa să te îngrașe dacă iei multe.

Optează doar la proteina sub formă de praf, dimineața și exact după antrenament, când ești obosit. Două cupe micuțe de proteină, cu apă sau lapte. Nu mânca doar carne, mai schimbă și în alte preparate benefice corpului, mai mâncă și salate ori fructe, chiar supe.

Dacă mergi la sală pentru slăbire, shake-ul proteic ia rolul energetic al unei mese normale. Oamenii tind să bea shake-uri, pentru că proteina în lichid este mai rapid asimilată în corp. Carnea deși are proteină, corpul elimină mâncarea solidă într-un timp specific și asimilează mai greu.

Dacă vrei să slăbești, pune mai multă atenție zonei abdominale și exercițiilor cardio, fugitul pe bandă. Slăbirea se face de sus în jos, deci prima dată vei slăbi la față și apoi în josul corpului. Banda pentru abdomen ajută din nou, pentru că te face să transpiri în jurul abdomenului și vei elimina din grăsime.

Înlocuirea meselor cu shake-ul proteic poate ajuta la slăbire, dar nu înlocui toate mesele.

| laurentiutirei a răspuns:

Salut.
Inainte sa consumi un supliment alimentar este recomandat sa te duci la medicul de familie
suplimentele alimentare se pot lua de la varsta de 16 ani.
Un abuz de proteine are efecte negative ca orice abuz de orice fel. Suplimentele alimentare nu sunt steroizi... suplimentele alimentare nu se numesc proteine ele contine proteine si carbohidrati si multe altele.
Suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar bine pus la punct, daca te ingrasi este din cauza ca mananci prost nu de la asa zisele "Proteine cum le zici tu"