| Swetlly122 a întrebat:

Heii TPU! Ce sa mănânc și ce să nu mănânc daca vreau să slăbesc și la ce ore? Si exercițiile de sport de ex genoflexiuni și bla bla bla sunt ok sa le fac? Mă folosesc de o aplicație pentru slăbit și îmi arată exerciții credeți că mă ajută ținând cont că le fac in fiecare zi?

3 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Recomand sa ai mesele proteice:carne slaba (de pasare, peste, vita), oua si produse lactate slabe in grasimi, cereale, seminte : chia, nuci, alune desi nu consumate in exces.
Apoi multe legume de orice fel, mai rar fasolea, lintea, cartofii, orezul. Pastele fainoase de evitat cat mai mult.
Sucurile din comert sterge-le din lista ta, nu sunt recomandate de niciunfel in dieta, atat cat si mancarea prajita in ulei. O poti prepara la abur, fiarta, la cuptor ori pe gratar.
Fructe cu exceptia bananelor, strugurilor care contin foarte mult zahar sau poti consuma foarte putin.
Mananca de 2-3 mese pe zi de cate ori esti tu obisnuit. Daca simti foame intre mese cumpara nuci braziliene, doar 2-3 consumate iti ofera energie, satietate (nu consuma toata punga, sunt grele la stomac si dau stare de voma, depinde cum reactioneaza corpul tau). Iar seara, ultima masa cu 3 ore inainte de a te culca se ia, niciodata sa nu te culci cu stomacul plin!
Multa miscare, mers pe jos, jogging, mers cu bicicleta, gimnastica etc te vor ajuta foarte mult pentru a slabi.
Si sa nu uitam sa consumi multe lichide. Apa minerala nu e recomandata in dieta. Poti opta pe apa plata, sucuri facute in casa din fructe si legume, shake-uri din fructe si prafuri proteice pentru ati da energie in timpul orelor de sport si din timpul zilei, supe, ciorbe, ceaiuri si bineinteles NU alcool.

Vei slabi frumos in timp si cu kilograme care nu le vei repune la loc imediat. Totul conteaza de arderile grasimilor a corpului tau, fiecare functioneaza diferit.

Răspuns utilizator avertizat
| ArmyCaptain28 a răspuns:

Voi fi scurt si la obiect: deficit caloric.
Singura metoda reala prin care corpul nostru slabeste se numeste deficit caloric. O persoana adulta are nevoie de aproximativ 2000 de calorii zilnic. Unii au nevoie de mai putine calorii, altii de mai multe, depinde de mai multi factori precum: varsta, greutatea (poti cauta pe Internet un calculator pentru a vedea cate calorii trebui sa consumi tu zilnic). Odata ce ai aflat aceasta informatie, sa explicam deficitul caloric. Cand numarul de calorii pe care le consumi zilnic este apropiat de cel de care ai tu nevoie, corpul tau se va mentine la aceeasi greutate. Cand consumi mai multa calorii de cate ai nevoie, te afli in surplus caloric si fie te ingrasi, fie pui masa musculara daca musculatura a fost stimulata inainte. In cazul in care te afli in deficit caloric, adica consumi mai putine calorii de cate ai nevoie, vei slabi. Asadar, poti sa mananci si Shaorma zilnic si slabesti. evident daca te afli in deficit caloric. Sa presupunem ca o Shaorma are 750 de calorii. Daca tu toata ziua mananci doar 2 Shaorme (1500 de calorii), vei slabi, dar asta ar insemna sa mananci doar Shaorma in acea zi, nimic altceva. Cauta asadar alimente cu care n-ai putea sa depasesti numarul de calorii daca vrei sa slabesti. Daca se intampla sa depasesti numarul de calorii zilnice, aici intervin exercitiile fizice, acestea ard caloriile in plus. Adica, tu daca ai mancat intr-o zi 3500 de calorii, se presupune ca te vei ingrasa, insa daca tot in aceeasi sau in urmatoarele zile faci suficienta miscare cat sa arzi acele calorii in plus, vei slabi. Sper ca m-am facut inteles destul de clar. Lasa dietele de pe Internet, fii prudent in ceea ce priveste caloriile, apuca-te de exercitii fizice si ai toate sansele sa scazi in greutate. Succes!