| Ionut46523 a întrebat:

Hey, deci m-am apucat recent de sala și am auzit că poți pune masa musculara in timp ce dai jos ( am 1.82 înălțime și 86 de kg ) Problema este ca trebuie să iau proteine și creatina? Sau îmi puteți oferi un program alimentar. Ofer Funda!

Răspuns Câştigător
| Pool77 a răspuns:

Cum sa pui masa musculara in timp ce dai jos? laughing))
Ba, tu te gandesti cand scrii?
Nu o dai jos, in mare parte se transforma, iar in cealalta parte se elimina.
Eu cat timp am facut sala, si pot spune ca am facut performanta, desigur, nu o performanta imensa, insa, am reusit sa iau in greutate fara sa pun grasime.
Am invartit tot, ma refer la alimentatie.
Dimineata pe la 7 imi faceam un shake de lapte+oua+banane, pe la 9 mancam la scoala orez/piure cu carne, la 12 tot asa, la 3 mancam pranzul, supa + felul doi (ce se gatea acasa), la 4 mergeam la antrenament, la 6 mancam orez/piure cu carne, si seara pe la 8, mancam niste cereale/mancare usoara, fara carbohidrati.
Cu proteine este si mai ok, mai ales daca nu poti acoperii cu mancarea de acasa mesele, dupa antrenament e cel mai ok sa-l iei, dupa ce ai iesit si au trecut 10 15 minute, creatina m-a ajutat un pic la forta si aratam mai rotunjit si pompat.

3 răspunsuri:
| peperonies a răspuns:

Nu trebuie sa iei proteine si creatina. mai ales proteine.

| DovleacTurbat a răspuns:

=) Poti pune pe tine in timp ce dai jos, te auzi?
Ce inseamna pentru tine sa pui pe tine? Dar sa dai jos?
Pentru mine " sa pui pe tine" inseamna sa te ingrasi, sa cresti in greutate, in masa, surplus caloric, iar "sa dai jos" inseamna sa slabesc, sa fiu in deficit caloric. Alege-ti scopu, ca ce vrei tu acum sau ma rog ce ai auzit tine de domeniul SF.

| IonutGemanar a răspuns:

Salut, daca te referi la a pune masa musculara in timp se scapi de grasime nu se prea poate, poti sa-ti pastrezi masa musculara de sub stratul de grasime. Ai cam multe kilograme la 1.82, banuiesc ca esti mai plinut, ce ar trebui sa faci este sa te bagi putin pe cardio, definire si exercitii cu greutati nu prea mari, multe repetari, intense, in felul asta vei scapa de grasime iar dupa poti incepe antrenamentele pentru cresterea in masa musculara. In ce priveste alimentatia, normal ca trebuie sa existe proteine in alimentatia ta, e prostie sa crezi ca nu trebuie sa consumi proteine pentru a slabi. Ai nevoie de o alimentatie bogata in proteine si nu prea bogata in carbohidrati, ai nevoie si de carbohidrati pentru energia necesara dar ai grija cu ei, consuma-i doar pe cei de calitate (fructe, paste fainoase, OREZ, legume). Creatina nu e chiar necesara, doar iti ofera un plus de energie si ajuta la refacerea fibrelor musculare dupa antrenament, o poti lua dupa ce scapi de grasime. Succes la antrenamente.