Întrebare recomandată | CllaraCllary a întrebat:

Hey! Eu am scolioaza si in fiecare vara fac inot.Am invatat sa inot la apa normala dar acum cativa ani m-am dus la alta piscina(s emutase sediul)jumatate apa normala, jumatate apa de 2 m.O data m-a pus sa inot pe spate.Profesorul a plecat, iar eu m-am dus la fund, dar noroc ca eram langa bara si m-am prins de ea.Atunci am facut atac de panica.Si de cate ori merg la inot, ma doare burta, imi vine sa plang cand ma gandesc la inot pe spate.Nu m-a pus decat atunci, dar anul asta a zis ca voi face si pe spate.Profesorul nu stie asta,mama ii va spune,dar tot frica imi este.
Deci, aveti vreo idee(in afara de mers la psiholog), cum pot sa ma mai linistesc? Sa imi mai treaca din frica?
Voua cand va e frica foarte tare, cum faceti sa scpati de ea?
Cum faceti sa nu va mai ganditi la ea?
Sper ca e buna categoria.

4 răspunsuri:
| MMihai a răspuns:

Dacă știi să înoți,
pe burtă,
în caz că ai probleme,
cu înotul pe spate,
te întorci și
înoți spre mal!

| TheCritic a răspuns:

Păi, eu una scap de frici atunci când fac același lucru de două ori, adică, dacă aș înota pe spate și aș păți ce ai pățit tu, aș mai face încă o dată același lucru și mă concentrez să nu se mai întâmple să mă scufund. Iar ca să îmi recapăt încrederea în mine că pot face acest lucru, m-aș duce întâi la apă mică și apoi la apă mare, căci practic e același lucru. Am încercat să mă pun în locul tău, dar să știi că mie și altora li se pare mai ușor să înoți pe spate. Numai bine!

| catelusdragalasmicut a răspuns:

Ce spupid ma simt. ca eu inot performant laughing laughing tongue

| xAnda a răspuns:

Trebuie sa iti depasesti frica. Eu era sa ma inec de doua ori, odata cand aveam 4 ani si inca o data pe la 13 ani cand stiam sa inot foarte bine dar am fost prinsa de un curent. Nu ma intreba cum am scapat, nici eu nu stiu, surplus de adrenalina banuiesc. Am avut momente in care inotam la mare si daca nu mai puteam atinge solul mi se taiau picioarele si deveneam extrem de agitata dar pana la urma mi-am depasit frica. Nu trebuie sa iti faci probleme, sunt sigura ca daca ii explici situatia te va tine de spate. In plus, esti la piscina, nu esti la apa curgatoare sau la o super adancime, nu esti nici singura deci ar trebui sa te linistesti pentru ca daca te stresezi in privinta asta atat de tare nu iti vei depasi frica niciodata

Apropo, de ce nu vrei sa mergi la psiholog? Ai putea evita probleme mult mai grave ce pot aparea in viitor. Psihologul nu e pentru nebuni, prea multi traiesc cu ideea asta.

Sper sa fie totul ok. Bafta!