| bbbbbogdan121 a întrebat:

Indreptarile cu bara la sala indreapta coloana? Adica "vindeca,,, cocoasa"?

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Auzi si la ratonul ala. cica indreptarile vindeca ceva.

hai sa te anunt ceva soc. niciun exercitiu la sala nu repara postura ta proasta. fie ea de la oase (cifoza, scolioza, lordoza, etc) fie musculara (rounded shoulders).

daca nu faci indreptarile corect ai sanse mai mari sa iti rupi ceva. du-te la un kinetoterapeut specializat. nu antrenori de sala (90% din ei habar nu au cu ce se mananca recuperarea medicala in sala de forta).

ca exercitiu de recuperare la ce vrei tu...iei un prosop si il tii intins in maini cu o priza cam de 2 ori mai lata ca umerii. tragand de prosop sa il tii intins pleci de la zona inghinala si ridici mainile ducandu-le cat de mult poti pe spate peste cap, tinand intins prosopul. faci asta vreo 10 minute pe zi. daca e greu cu prosopul incearca cu o coada de mop.

ps. este doar un exercitiu, daca ai probleme mari la coloana nu te va ajuta singur, du-te la un kineto. si nu lua sfaturi tampite cum ca indreptarile vindeca vreodata ceva, la problemele tale vor vindeca doar coloana. adica ti-o fac praf de tot

3 răspunsuri:
| alchimistuinfinit a răspuns:

Da, dar daca nu te chinui sa stai drept, degeaba.

| bogdy2121 a răspuns:

Nu bai frate nu iti intreapta nici o coloana...ai riscul sa iti puste coloana si sa numai poti ridica nici 30 de kg....sunt multe exercitii pentru spate...eu as zice sa nu faci nicii o intreptare ....sar putea sa numai cresti...lasa frate intreptarile si fa alte exercitii pentru spate

| Sportfreak a răspuns (pentru bogdy2121):

Vai de capul taurolling on the floor smr tu ca iti,, rupe'' coloana?
btw: daca stai atarnat de bara iti indreapta coloana in sensul ca ai o postura mai buna si te poate inalta si peste 5 cm, acum depinde cat de stramba e statura.