| Renesmee456 a întrebat:

La calarie de ce se tine doar varful piciorului in scarita?

Răspuns Câştigător
| foxsilver a răspuns:

Pentru ca scarita trebuie doar suporte greutatea piciorului. Daca se introduce mai mult de o treime, exista tendinta de a apasa pe scarita, ceea ce ar crea un discomfort calului, prin presiune.
Un alt motiv ar fi acela de siguranta calaretului, pentru ca in cazul unei cazaturi, acesta ar ramane cu piciorul intepenit in scarita, din cauza formei pe care o are talpa cizmei, adica exact in scobitura dintre toc si acea treime, iar calarateul ar fi pur si simplu târât de cal, alunecarea piciorului fiind aproape imposibila.
Asta e o parere proprie, bazandu-ma pe putina mea logica.happy



3 răspunsuri:
| Muwz a răspuns:

Cred ca pentru o mai mare stabilitate.

Funda?

| LisaZafre a răspuns:

Buna! Corect e ca piciorul sa se tina complet in scarita,iar bara de jos a acesteia sa vina sub mijlocul labei piciorului,pentru a evita posibile cazaturi,deoarece pozitionat astfel,scarita sustine si amelioreaza pozitia coloanei vertebrale, a soldului si a articulatiilor genunchilo insa cei care tin picioarele asa, sunt profestionistii(in general cei ce fac echitatie) deoarece, astfel pozitionati, se apleaca mai mult in fata si ofera calului sansa de a creste viteza in cursa. tongue

| Raluca15Elena15 a răspuns:

Ca sa poti sa te impingi in el. daca esti pe punctul da a cadea, pozitia picioarelor te ajuta sa te prinzi mai repede de cal.