anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am trezit cu o durere nasoala in zona lombara, ma doare rau, cand fac unele miscari si daca ma aplec.
Nu am mai patit asa ceva, ieri am simtit si pentru cateva secunde ca un junghi de cutit de 3 secunde, foarte dureros.
PS: Lucrez la birou dar fac sport de 10 ani, am fizic de sportiv.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Întrerupe sportul deocamdată și fa o vizita la un medic neurolog. Dacă te dor și fesele ești suspect de lombosciatica acuta, netratata va deveni o povara fiindcă durerea va iradia pana în talpa. Cred ca ai probleme cu nervul sciatic, ceva îl apasă, vezi cum te vei simți zilele următoare dar eu îți spun sa vizitezi un specialist, sa mergi din pripa la medic pana nu se agravează. Eu am făcut o criza de asta sciatica și am chemat salvarea, unii au ramas paralizați.
E din cauza scaunului cred, sau modul în care dormi, sedentar vad ca nu ești. Doar medicul îți poate spune ce este, trebuie sa faci un CT la coloana.

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde unde, poate fi colonul iritat, un nerv prins la șira spinării, apendicita, o piatră la rinichi, o durere care iradiază acolo din altă zonă a abdomenului, pot fi multe.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E vorba ca ma doare coloana, se simte parca e osul.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Pentru ca ma doare cand ma misc, deci sigur e coloana.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dacă e coloana, să întrerupi deocamdată sportul. Să mergi la medic. Poate fi doar un disc dizlocat, care apasă pe un nerv, care se poate pune la loc printr-o procedură, sau poate fi o hernie de disc, care necesită o intervenție mai complicată. Este bine să nu neglijezi, că poți ajunge în situația în care de durere, să nu te mai poți mișca. Am avut un prieten de exemplu cu o problemă similară. Lucra chelner pe vas de croazieră și nu și-a permis să se trateze acolo atunci, să nu își piardă postul. Fiindcă nu s-a tratat, a terminat munca cu o postură cu spatele ușor îndoit in față. Apoi a avut nevoie de un tratament lung pe uscat să poată recupera handicapul. Cu șira spinării nu e de glumit.

| nicunicu3 a răspuns:

Stanga splina, dreapta ampeticele sau ficat du-te la doctor

| Salontanul a răspuns (pentru nicunicu3):

Ce este "ampeticele"? Sau ai vrut sa scrii "am peticele"?