anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma ficiori eu stiu ca daca mergi la sala de forta si faci umeri stand in picioare nu mai cresti dar partenerul meu de sala care avea mai multa experienta la vremea aceea imi spunea sa stau pe banca sau pe ori alt ceva, numai in picioare sa nu stau.
Dar atunci cand fac genoflexiuni ma cam plictisesc sincer fiindca am un program de exerciti pentru cardio si strenght si fac 70 de genoflexiuni pe serie si nu simt atat de bine cum lucra picioarele ca acu doua saptamani inaine si asta nu imi convine si m-am gandit sa pun o cateva kg in spate ca sa fiu mai multumit dar nu vreau sa ma afecteze la capitolul inaltime pentru ca sasa sunt cam micut, daca eram mai mare putin nu aveam griji.
Cum pot face pana la urma? pot sa pun o teava cu vreo cateva kg in spate sau fac o greseala? as dori un exercitiu pentru picioare in care sa ma folosesc de greutati pentru ca programul pe care il fac e de 90 de zile si am doar doua saptamani de cand m-am apucat si deja ma plictisesc la fiecare exercitiu pe care il fac in special la picioare.

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Partenerul tau este genul "bro science". inaltimea este dictata de genetic si alimentatie, nu de exercitiile de la sala sau baschet. iti zice sa stai pe banca sa nu pui presiune pe coloana ca nu e bine sa pui presiune pe coloana. gen si eu fac umeri si din picioare si din sezut, dar eu stiu pozitia corecta (sa nu arcuiesc spatele, imping egal in ambii umeri, haltera este pe centru de greutate cu capul, trunchi, bazin, genunchi, talpi, si alte chestii ce tin de statura corecta in executia unui exercitiu. cat despre ultima ta intrebare iti zice Cosmin86 ceva misto: fa genoflexiuni intr-un picior. asa greutatea ta se dubleaza la fiecare exercitiu. sa zicem ca tu ai 80 kg. genoflexiunile le faci usor impartind greutatea la 40 pe picior. dar cu cate 1 picior = 160kg. 80 pe un picior. deja e de 2 ori mai greu, fara sa ai nicio bara in spate (aici privind executia corecta, daca ai probleme la spate poti evita bara cu exercitiul asta). nu vrei bara? ia pe cineva mai usurel in carca si fa repetarile pe spalier

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Partenerul tau e un idiot. Schimba-l.

| AntrenorFitness a răspuns:

Salut!
Nu are nici o treaba una cu alta, atata timp cat lucrezi corect!
http://www.despreculturism.ro/culturismul-si-cresterea-in-inaltime.html
Poti face culturism linistit si sa cresti si in inaltime atat cat esti "programat".