anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Niste exercitii pentru crescutul in inaltime, please? Fara linkuri. Am 14 ani si 172. Parintii mei au 164 respectiv 176.

22 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Acum o săptămână te frământa în scris aceeași problemă.
Si acum zic: la 14 ani, lasă natura să-și joace rolul, înălțimea voastră.

| MihaiNicu23 a răspuns:

Nu ai decat sa practici inotul si baschetul asta ajuta.

| VALCUANDREI1994 a răspuns:

Apuca-te de baschet si o sa vezi schimabrea.

| Tovarasul a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

Oamenii care fac baschet sunt deja inalti, nu sportul ii inalta ci faptul ca asa au ei gena

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru Tovarasul):

Neeeee eu asa am crescut. Am facut baschet si hoooop am devenit mai inalt.

| Tovarasul a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

Ai crescut pentru ca erai in perioada de crestere in inaltime, invatati dracu sa faceti diferenta ca va faceti singuri de ras. pai daca era asa cum zici toti am fi o natiune de oamnei inalti doar practicand baschet. vezi ca nu are sens ce spui tu?

| VALCUANDREI1994 a răspuns (pentru Tovarasul):

Frate pe mine m-a ajutat sa devin mai inalt. Din pacate sunt la fel de urat happy

| anonim_4396 explică (pentru Tovarasul):

Poate ca te ajuta si practicarea unui sport, dar asta nu inseamna ca sport=inaltime.

| Tovarasul a răspuns (pentru VALCUANDREI1994):

Eu sunt frumos dar sunt scund, toti avem defecte

| cristi202 a răspuns (pentru Tovarasul):

O fi asa, eram eu cel mai inalt cand m-am apucat de sport, dar asta nu explica de ce am pus 10 cm int-un singur an la inaltimea mea, facind sport. Se stie, baschetul, voleiul, handbalul, ajuta la cresterea in inaltime.

| Tovarasul a răspuns (pentru cristi202):

Unde se stie ma? ai auzit asta pentru ca asa se zice dar nu am vazut vreun document stiintific care sa spuna ca te ajuta sa cresti in inaltime. Pai ce ar mai fi sa incepem toti sa sarim pentru ca asa crestem... fi serios

| cristi202 a răspuns (pentru Tovarasul):

"Ma", cred ca glumesti. Tu vezi ce ai zis?
Nu am auzit doar pentru ca asa se zice. Am facut sport de performanta, si am fost si sunt la curent cu ce tine de sport. Statistic vorbind, baschetul, voleiul si handbalul ajuta la cresterea in inaltime. E bazata pe masuratori chestia asta. Media de inaltime de pe un esantion de tineri care nu face sport e mereu ceva mai mica decat a unui alt esantion care face sport, 1-2 cm, (la urma urmei, orice sport ajuta intr-o oarecare masura la cresterea in inaltime, caci corpul se dezvolta prin miscare), dar e mult mai mica ca si in cazul celor care practica baschet, volei, handbal, 8 - 10 cm.
Si daca tu crezi ca aceste sporturi se rezuma doar la sarituri, pentru ca eu am zis de sport, nu de sarituri, esti destul de superficial. Antrenamentele sunt complexe, si sunt in medie cam 8-10 tipuri de exercitii care se fac in cadrul unui singur antrenament, iar in cazul acestor sporturi, 6-7, pentru ca sunt facute periodic, ajuta la cresterea in inaltime. Poate fi vorba de alungiri, fandari, arcuiri ale corpului, care, pe linga sarituri, ajuta la cresterea in inaltime.
Asa ca, mai informeaza-te. Altfel, mai bine nu mai zi nimic, stii vorba aia, "de taceai, filozof ramineai"

| Tovarasul a răspuns (pentru cristi202):

Prietene, baschetul se bazeaza pe sarituri lasa-ma cu fandarile tale, fac sport de cand ma stiu deci am cunostinte in ceea ce spun. Daca existau exercitiile astea minune pentru cresterea in inaltime vedeai toti tinerii practicand baschet, las-o dracu de treaba...mai gandeste si tu cu creierul nu cu fundul.

| cristi202 a răspuns (pentru Tovarasul):

Hai ca esti tare? Sti care e raportul intre sarituri si fandari al baschet? Gindeste-te un pic, ca sa sari cu mingea la cos, trebuie sa te deplasezi mai intii, sa driblezi, sa te strecori printre adversari ( cu ajutorul coechipierilor). Si cum faci asta adesea fara fandari? Ca doar nu stai sub cos si doar sari cu mingea la cos! Sau nu te deplasezi in salturi! Se vede cit sport cunosti!
"Daca existau exercitiile astea minune pentru cresterea in inaltime vedeai toti tinerii practicand baschet" Iar esti superficial. Chiar toti tinerii vor sa creasca in inaltime? Eu stiu ca doar unii, si un procent din ei nici nu stiu ce ti-am zis eu acum. De aceea sunt putini cei care fac. Tu zici ca toti ar practica pentru ca toti ar fi interesati sa creasca.
Am sa iti caut o statistica, cifrele vorbesc la urma urmei, nu parerile.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Eu imi doresc chiar mult sa cresc in inaltime! Am 172 si vreau ca pana la toamna sa am 178 sau cam asa. Chiar vreau sa practic baschetul, nu numai pentru crescut in inaltime, dar imi si place acest sport

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai atunci nu vad nici o problema. Daca iti si place, atunci e totul OK. De crescut, vei creste cu siguranta, nu atit de mult cit vrei, tinind cont ca pana in toamna mai sunt 5-6 luni, dar vei creste.

| Tovarasul a răspuns (pentru cristi202):

Nu mai minti ma copilul, ii faci sperante degeaba

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Dar vreo 5cm tot o sa cresc, nu?

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta nu pot spune, De crescut vei creste, insa nu se poate spune, dat fiind ca sunt doar sase luni pana in toamna. Depinde de multi factori, si de cit dormi, si de cit maninci, si de structura ta genetica, daca vrei sa cresti cit mai mult. Dar, facind baschet, sigur vei creste mai mult decat in mod normal.

| anonim_4396 explică (pentru cristi202):

Imi pare bine, doar ca sunt putin cam ingrijorat de faptul ca tatal meu s-a oprit din crescut de la varsta de 13 ani, iar eu fata de anul trecut(acum am 14) de-abi ce am crescut 2cm.

| cristi202 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu are cum sa se fi oprit din cresterea totala la doar 13 ani. S-a oprit, dar doar pentru un timp. Perioadele de crestere cele mai serioase sunt intre 0-2 ani, 11-13, si 16-18. Deci mai ai sanse reale sa cresti bine. Poate nu acum, dar de la 16 da. Eu de ceva mai devreme de 16, intr-un an am pus 10 cm, dar si sunt mai inalt decat majoritatea oamenilor.

| Tovarasul a răspuns:

Stai linistit ca o sa mai cresti pana la 16 ani...o sa vezi