| 94Lucifer94 a întrebat:

Nu am mai facut de cateva luni bune exerciții fizice si mișcare, si am inceput brusc cu 5 serii x 20 de flotari in prima zi. Am făcut o febră de toată frumusețea la piept si triceps, însă am continuat sa fac flotari zilnic, chiar dacă mai puține din cauza durerii. Ce am observat e că mi s-a umflat pieptul. De pe data de 1 ma voi apuca de sală, 2 ore dimineața. Acum nu stiu daca sa ma recuperez sau sa continui exercițiile pe febră. Mă interesează să fac imi dezvolt muschii cat mai mult. No pain, no gain, cum s-ar zice.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Good job!

| Sn4k3 a răspuns:

Faci muschi cand faci pauza. Flotari si de astea poti face in fiecare zi(nu pana la febra musculara), dar sala faci cu pauza ( 2 zile antrenament, o zi pauza). Si mai important decat sala e nutritia, poti trage cat vrei tu ca nu creste nimic daca nu mananci ce trebuie.

| Lostlyric a răspuns:

A continua sa faci exerciții este cea mai bună modalitate de a scăpa de febra musculară.
Reține doar că aceste exerciții trebuie făcute în RITMUL TĂU, cât îți suportă corpul/mușchiul și + 2-3 exerciții peste numărul limită. Nu-ți impune niciodată să faci un anumit număr de care să nu te poți ține doar pentru că ești încăpățânat. Mai degrabă, impuneți să-ți depășești limitele gradual. Apoi, niciodată mai mult de 5 zile consecutive. Și mușchii au mecanica lor, ceea ce depășește acest număr poate duce la ruptură musculară. Dă-i voie fibrei să respire un timp.
Știi de ce este nevoie de anumite limite? Pentru că sportul trebuie să-ți intre în obișnuință. Și nu poate sa ajungă în acel punct în care să-ți menții forma atletică dacă îl supui forțat la suprasolicitare într-un timp extrem de scurt. Când îți formezi o obișnuință, pauza te amenință să continui. Când il suprasoliciți, pauza ți se pare binemeritată și renunți cu timpul. Adică pauza va deveni obișnuința.
Atenție și la nutriție! Multă solicitare, necesar de proteine.
Un articol care te va face să înțelegi de ce crește mușchiul în dimensiuni:

http://www.nutritiesportiva.ro/......hilor.html