anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Pentru cei care iau suplimente proteice simtiti mai putina foamete fata de zilele cand nu le luati?

6 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Eu luam proteine praf din zer fara gust cu apa cand faceam sala, deci fara zahar si fara nimic, imi taia foamea pentru o perioada. Alea cu coloranti si dulce erau jale, imi venea sa vomit, chiar daca erau indulcitori artificiali fara zahar.

Ideea este ca daca mananci multi carbo cu indice glicemic ridicat e posibil sa ti se faca foame mai repede pentru ca de la carbo secretia de insulina urca ca sa scada glicemia, iar dupa cam 2-3 ore e posibil sa scada prea tare glicemia de la un exces anormal de insulina si iar sa ai foame. De aia se recomanda carbo cu indice glicemic mai mic, ca sa urce glicemia lent, sa nu se secrete brusc multa insulina ca sa duca la acest dezechilibru, desi in mod normal la un om reglat nu se intampla nici asa acest lucru. Ei de fapt dau exemple de oameni dereglati cumva.
Proteinele nu prea stimuleaza insulina, asa cum nici grasimile.

Chiar daca mananci un 90 g carbo (180 g paine alba sau 450 g cartofi fieri) cu indice glicemic mare, ar trebui sa fie asa glicemia la un om reglat:
Inainte de masa - 82
La o ora - 119
La 2 ore - 128
La 3 ore - 84 adica revina a cum era, la un om dereglat apare un 62-64 aici si de acolo foame iar. Ca reglat adica nu se secreta mai multa insulina decat trebuie indiferent de ce mananci, se secreta cat si cand trebuie!

Am explicat ca sa intelegi putin de ce se tot spune de carbo cu IG mare si foame repetata.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Intrebarea mea e daca inhiba foametea

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Pai n-am zis ca mie mi-a inhibat? Am zis. Incearca si tu.

| N0xEterniS a răspuns:

Daca sunt pline de zahar ( ceea ce vrei sa eviti ) iti fac mai tare foame, in schimb daca ai intr-un shake cu whey gen 150-200 calorii dintre care 30-40 g proteina, cel mult 2 g grasime si cateva grame de zahar, iti stopeaza foamea ( nu pentru mult timp ).

* Fii atent cand cumperi suplimente proteice, cele mai multe sunt pentru publicul general, pentru gust. Tu daca faci sala, vrei cat mai multa proteina/leu. Cele mai multe firme adauga in prostie taurina, glicina ( nu toti aminoacizii valoreaza la fel ), Leucina, zahar etc si te trezesti ca de fapt platesti pentru aminoacizi si zahar.

| RAY a răspuns (pentru N0xEterniS):

Proteinele inhiba foametea =asta stim deja =nu credem, stim e un fapt stiintific, daca consum proteine de asta oare o sa mai simt foamete?

| Alexandrionelu a răspuns:

Dacă le iei în loc de masa, da, îți inhiba parțial foamea. Eu le iau după masa, când deja sunt satul, oferind astfel corpului un surplus de proteine fata de mesele obișnuite. Personal, eu folosesc proteinele doar în zilele în care merg la sală, pentru ca fără sport am observat ca sunt cam inutile.