| DaReZon a întrebat:

Recent m-am inscris la karate iar acolo este sport mai intens. Chiar din prima zi, am simtit ca la un momendat nu mai puteam. Am facut diferite exercitii, pornind de la incalzirea musculaturii la gat, brate, picioare spre genoflexiuni la care trebuia sa sari in sus cu genunchii pana la piept, de atatea ori la ce nr ai ajuns (ex: genoflexiunea a 4 a, 4 sarituri). Am ajuns la flotari si acolo ne-a pus sa facem cu pumnii, degetele etc. Dupa aceea simteam ca nu mai pot sa continui. Urechile mi se infundase, eram foarte ametit, vedeam negru...Ca sa nu cad jos, i-am cerut antrenorului sa ma duc pana la baie. Am stat asa o perioada pe banca dupa, si dupa vreo 10 min m-am ridicat, facand niste antrenament foarte scurt la pumni si picioare.

Nu m-as astepta acum ca dupa 8 ani de calculator, facand doar sport la scoala 2 ore si mergand foarte mult pe jos, ca eu sa fiu foarte rezistent. Insa, e normal ca sa mi se intample aceste lucruri? Ma refer la infundatul urechilor, ameteala si inegrirea imaginii? Ma gandeam ca poate as avea ceva la inima dar insa nu ma durea de loc. De asemenea, in afara de exersat cat mai mult, mai exista alte sanse de a deveni cat mai rezistent?

Răspuns Câştigător
| dumy7000 a răspuns:

Da,este normal ca dupa 8 ani de calculator sa patesti asa deoarece organismul tau nu este obisnuit si eu am trecut prin asta dupa ce nu am mai facut mult timp sport aveam aceleasi simptome ca ale tale cand faceam cel mai mic efort, dar o sa te obisnuiesti, mananca multe fructe, carne si fa cat mai multa miscare posibila, iar dupa 1 luna o sa vezi ca nu o sa mai patesti asa.

0 răspunsuri: