| ForeverWarrior a întrebat:

Sal.Credeti ca e eficient antrenamentul acesta:
Luni:piept-spate
Marti:picioare
Miercuri:biceps-triceps
Joi:umeri-trapez-abdomen
Vineri:piept-spate
La fiecare grupa fac 2-4 exercitii 2-3 serii si pauza cam 60 secunde intre serii.Nutritia e corecta, 5-6 mese pe zi.Si sunt ectomorf am 188 cm 74 kg si ma antrenez de un an si ceva acasa acum m-am apucat de sala.Ce ziceti e ok un antrenament asa intens?

11 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este ok dacă antrenezi toți mușchii în fiecare zi, nu pe grupe.
Într-o zi, toți mușchii îi pui la treabă fără să-ți dai seama.
O alimentație echilibrată.
Pa, pa.

| cristi1505 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Nu sti nimic! Antrenezi toti muschii=>supraantrenament deci nu vei avea timp de recuperare si de crestere! Vei creste in 100 de ani!

| Legiuitoarea a răspuns (pentru cristi1505):

Bună.
Poftim? Băiatu, sunt fostă sportivă, mai taci!
Antrenament de 1-2 ore pe zi nu este supra-antrenament!
Pa, pa.

| BracKMyhay95 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Ba te contrazic. Antrenament de la 1:15 min in sus este supra antrenament

| Legiuitoarea a răspuns (pentru BracKMyhay95):

Bună.
Mergi la grup de răspunsuri?
La sală, la un antrenament poți antrena toată masa musculară, fără efort susținut, ci moderat.
Ajunge cu aberația!
Pa, pa.

| lauh a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Scuze, ma bag si eu in seama. Nu este corect sa faci piept si spate in aceeasi zi...mai indicat e piept triceps si spate biceps. cand faci piept intra in functiune si tricepsul..la spate intra bicepsul, nu se antreneaza 2 grupe mari in aceeasi zi, si trebuie si pauza intre.

| TheRomanianWolf a răspuns (pentru Legiuitoarea):

1. ce recomanzi tu se numeste "full body workout", e eficient daca vrei definire, dar ca sa cresti nu e prea bun. Ca incepator e ok, dar o perioada scurta, apoi trebuie sa treci pe split ( 1-2 grupe / antrenament, dar sa le lucrezi din mai multe unghiuri )

2. o alimentatie echilibrata? vrei sa spui 4-5 mese pe zi consistente, bogate in proteine si carbohidrati dintre care masa pre-antrenament ( 2 ore ianinte, bogata in carbohidrati ) si masa post-antrenament (30-60 de min dupa), sunt cele mai importante.

3. "Antrenament de 1-2 ore pe zi nu este supra-antrenament!", depinde de sport, la tras de fiare e supra-antrenament clar.

DUpa 1 ora de tras de fiare nivelul testosteronului scade si antrenamentul deja e contra-productiv, de-aia un antr. trebuie sa fie intens si sa dureze 45-60 de minute.

Ce sport ai facut? Ai zis ca ai facut performanta, ce rezultate ai avut?

| cristi1505 a răspuns (pentru Legiuitoarea):

Hai sa zice ca va fi un antrenament o ora si 30 de min cea ce e prea mult dar sa stii ca nu lucrezi toate grupele o data. Daca faci asa vei creste in 200 de ani.Maxim 2 grupe pe antrenament se fac si chiar si atunci trebuie una mare cu una mica pentru a avea rezultate! Documenteaza-te!

| darrio2007 a răspuns:

Da.

| Cosmin86 a răspuns:

Piept-spate in aceiasi zi?

apuca-te de sah

| cristi1505 a răspuns:

NU este deloc ok! Luni e o problema si vineri la fel! Sunt doua grupe mari! Nu se antreneaza asa decat daca faci definire ceea ce nu iti trebuie tie acum! Trebuie sa faci o grupa mica cu una mare.Incearca sa faci luni:piept si biceps, marti:picioare si lomabari, miercuri:spate, umeri si trapez, joi:abdomen si vineri poti baga din nou piept daca ti mortisi desi nu e tocmai ok.Bagi piept dar fara spate! Piept si putin biceps sau triceps dar e de ajuns 4 zile in care ai acoperit toate grupele.