| Mmaannuu11 a întrebat:

Sal TPU. Am 15 ani fara 3 luni. Am auzit ca la 15 ani poti face sala. Pot face si eu sala chiar daca mai am 3 luni? Unii zic ca pentru definire trebuie sa fac exercitii putine cu greutati mari altii zic exercitii multe cu greutati mici. Cum este? Vreau sa cresc in masa musculara sa fiu bine definit.

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

rolling on the floor. Unii zic prost, da' prost rau de tot. Definire= bodyfat aka grasime corporal cat mai putina fara a pierde masa musculara. " Sa pui muschi pe tine si sa fii ai definit in acelasi timp n-ai cum", ti-am explicat ce inseamna definit, iar acum sa pui pe tine inseamna sa te ingrasi aka sa cresti in greutate. Sa te definesti inseamna sa fii in deficit caloric, iar sa pui pe tine in surplus caloric, intelegi? Nu conteaza varsta, ce legatura are ca ai 15 ani sau ce legatura are ca ma apuc la 24? sau la 12? sunt doar basme si povesti.

| Mmaannuu11 explică (pentru DovleacTurbat):

Pai cum trebuie sa fac exercitiile sa cresc in masa musculara? greutati mari sau mici?

| Mmaannuu11 explică (pentru DovleacTurbat):

Pai ce exercitii sa fac pentru masa musculara? Greutati mari sau mici?

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Mmaannuu11):

Greutati care sa-ti permita sa executi corect minim 8 repetari.

| Mmaannuu11 explică (pentru DovleacTurbat):

Imi trosneste genunchiul (drept) cand fac genuflexiuni si cand fac cu greutate mai mare genuflexiunile ma doare genunchiul (drept).

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Mmaannuu11):

Incalzeste-te bine, ia si niste calciu. Nu exagera cu greutatile. Incalzire bine inainte, daca tot persista faci un control la medic.

6 răspunsuri:
| Simonasimona1992 a răspuns:

Mmm. e o intreaga poveste aici cu privire la antrenament. Ai putea contacta un instructor pesronal sa te ajjute.Asta daca nu prea stii multe de sala/sport...pentru a evita accidentarile. Pentru ca pot aparea.
Apoi...in legatura cu definirea : repetari multe cu greutati mai mici.
Pt masa musculara: repetari mai putine cu greutati mari.
Ca sa stii ce inseamna o greutate mare sau mica pentru tine trebuie sa faci niste exercitii cu repetare maximala. Adica sa vezi care e maximul tau pe o anumita grupa de varsta.