| ionmaalex87 a întrebat:

Salut,am 16 ani si vreau sa incerc sa fac spagatul. Cam cât timp mi-ar luat sa reusesc sa il fac?

14 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu ai antrenament. si o viată.

Bula
| Bula a răspuns:

Intai trebuie sa poti face usor "sfoara", dupa care incepi si spagatul, ridicandu treptat inaltimea sprijinilor picioarelor.
Trebuie multe exercitii si cu mare atentie, supraveghere de un antrenor bun, daca vrei sa nu ai accidentari!

| AnastasiaK a răspuns (pentru Bula):

Efectiv nu au nicio treaba una cu alta. Poti sa faci spagatul fara sa faci sfoara si sfoara fara sa faci spagatul. In plus, nu se ridica "inaltimea sprijinilor picioarelor", chestiile astea se exerseaza la sol. Nu iti trebuie nici antrenor, iti trebuie incalzire si atentie. Cum va place voua sa transformati un exercitiu simplu in mare acrobatie. Usor, mai, ca e un amarat de spagat.

| Bula a răspuns (pentru AnastasiaK):

Cred ca gresesti.
Fetelor le este mai usor sa faca sfoara, dar la baieti este cam periculos, daca nu au grija si se forteaza!
Spagatul este si mai periculos, daca nu-l faci corect si cu incalzirile specifice, obligatorii.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Bula):

Daca exersezi la sol, iti e aproape imposibil sa fortezi atat de mult incat sa patesti ceva (din greseala, zic, ca asa daca esti prost si masochist e altceva). Despre incalzire am zis si eu foarte clar, iar accidentarile vin de obicei cand esti cretin si te apuci sa inveti folosind 2 scaune sau cine stie ce alte puncte de sprijin. Alea se folosesc cand deja stii sau cand vrei sa faci oversplit.

P.s. "Cred ca gresesti" ala al tau e NUL daca nu vii cu argumente. Ca idee, ori contrazici punctual si argumentat ceea ce spun ori nu-mi pierde timpul.

| Bula a răspuns (pentru AnastasiaK):

La baieti poate produce accidente la nivelul testiculelor, uneori chiar grave, daca fac miscari fara antrenament, incalzire si necontrolate.
La fete nu exista acest pericol. happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru Bula):

De cate ori trebuie sa scriu ca sa citesti partea in care spun ca nu se pune problema de fara incalzire? Eu am zis ca NU e necesar antrenor, NU e necesar sa faci mai intai sfoara si NU te accidentezi asa usor (daca faci incalzire si NU esti cretin).

| Legion7X a răspuns (pentru Bula):

Da, așa este, poți rămâne blocat, sau chiar sa ai un accident vascular dacă te forțezi prea mult, depinde flexibilitatea fiecăruia. Nu contează încălzirea, oricum depui efort de întindere care provoacă o mică durere sau poate chiar mare deoarece, s-ar putea să faci febră musculară funcționând foarte greu facerea încălziri, chiar mai dureros decât la prima încălzire, iar în acea zi să nu mai poți fi capabil să faci deloc. În general Rezistența la oase, flexibilitatea la tendoane, încheieturi contează, în funcție de modul de viață energic. alimentația are un rol împortant în rezistența organismului vitamine, calciu, Magneziu șmd care influențează ajutând orice mișcare

| Bizon95 a răspuns:

In general ar trebui sa incerci la 4 ani sau mai devreme cand toate incheieturile sunt moi
insa NU sunt numai incheieturile, mai sunt si muschii, si aia trebuie sa lase de la ei, si numai usor nu e

deci, difera de la om la om
am vazut fete care nu au facut un exercitiu de genul asta in viata lor se apleaca si isi pun podul palmei pe pamant, iar eu, care la un moment dat m-am chinuit cateva luni si am renuntat pentru ca nu am reusit niciodata sa ma aplec, cu picioarele drepte mai putin de... 20cm de pamant de la varful degetelor (este EXACT acelasi printzipiu ca si la spagat)

| Legion7X a răspuns:

Eu am reușit în 2 luni făcând zi de zi sau o lună și ceva, nu mai știu exact. La un moment dat reușisem perfect să stau pe două scaune, și să țin piciorul rezemat de tocul ușii în poziția drept..Asta a fost demult, acum nu mai pot. Încheieturile mele cu timpul nu au mai fost flexibile, s-au strâns deoarece am încetat cu exercițiile. era o porcărie care mi-a dat impuls, după ce vizionasem mai multe filme de kung fu. happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Ce centura ai la kung-fu?

| Legion7X a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu am nicio centură. Și Nici nu am pomenit de centuri. nu am fost la vreo sală de arte marțiale.A fost o pasiune care mi-a reușit foarte bine, iar după un timp dacă numai exersezi, revine la normal. In fine m-am lăsat de chestii din astea, pentru că erau fără rost. Dacă ști că faci gimastică, sau vei câștiga bani din asta este ok, dar în rest este o pierdere de timp.

| Bizon95 a răspuns (pentru Legion7X):

Era o intrebare capcana, de doua ori, odata in kung-fu nu sunt centuri, doar in Karate sau in general in chestii japoneze nu chineze
iar kung-fu e de fapt o umbrela care acopera PE BUNE JDEMII DE STILURI si idei, de la wushu si shaolin pana la sitlul inventat de Bruce Lee care spune ca fiecare isi face propriul stil

| Cosmin86 a răspuns (pentru Legion7X):

Nu e pierdere de timp sa practici un sport care iti place, inseamna in primul rand sanatate.