| Maxiimuss a întrebat:

Am 17 ani, 181cm, 68 kg, corp atletic, tip ectomorf(cred). Bun, ideea este urmatoarea, eu practic lupte libere, antrenamente care sunt cam de rezistenta(imi scot plamanii cum s-ar zice) si eventual, dupa antrenament ne lasa sa tragem de fiare. Eu vreau sa va rog sa ma ajutati sa-mi structurez un program astfel incat sa fac 3/4 zile pe saptamana antrenament de masa musculara(ma refer la tras de fiare) si de 2/3 ori pe saptamana sa merg si la lupte. Acum v-as ruga sa-mi spuneti cum sa imbin "dorintele" astea; ca ma gandeam ca as putea face picioare sau spate dupa ce termin antrenamentul la lupte si dupa aia in zilele libere sa merg la sala si sa fac ce a mai ramas. Voi cum spuneti ca ar trebui sa procedez? Pe langa asta as vrea sa-mi spuneti daca un shake de milk&egg (seara) ar da niste rezultate cat de cat vizibile. De mancat mananc 3-4 mese pe zi, mananc mancare gatita, sanatoasa(mai rar fast food), fara prea multe grasimi, dar incerc sa adaug cat mai multe proteine la fiecare masa. A, si inca ceva, intr-o zi(in weekend) vreau sa fac si niste alergari (jumatate de ora, pentru rezistenta) si nu stiu cum sa procedez pentru ca in final eu nu vreau nici pe departe sa slabesc ci vreau sa pun masa musculara pe mine si in felul asta sa mai iau in greutate. V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu chestia asta pentru ca nimeni nu m-a facut sa inteleg pana acum. Multumesc. O seara buna.

Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Cândva existau medici de medicină sportivă nu știu dacă mai există asemenea specialiști acum.
Am senzația, eventual eronată, că acorzi un interes prea mare aspectului și pregătirii fizice în dauna învățatului.
Pregătire fizică și dieta o poți discuta cu un medic de medicină sportivă, dacă clubul are așa ceva sau dacă cunoști o asemenea persoană.
Antrenorul poate să îți dea sfaturi incorecte, că nu are și pregătire de medic.
Excesele de pregătire fizică nu sunt bune în timpul creșterii.
Dacă nu vrei să fii sportiv de meserie, trebuie să discuți neapărat și cu medici de medicină sportivă, că excesele sunt dăunătoare în perioada de creștere, iar tu ești în perioadă de creștere, până pe la 22-24 de ani, și trebuie să eviți excesele care pe viitor ar putea să fie rele pentru sănătatea ta.
Medicul de medicină sportivă știe și sporturi pe lângă medicină.
Antrenorul este numai un idiot care știe numai sport și care va vrea de la tine performanță fără să îl intereseze ce va fi cu tine în viitor.

1 răspuns:
| Dav7id a răspuns:

Luni : picioare si antebrat. Miercuri:Spate trapez umeri.Vineri Piept brate.De la 2 serii la patru, cate 10-15 repetari(ceva in genu' facea si batista((wrestler)) ). Proteinele din cartofi sunt foarte bune, pastele, paine pentru masa.Cand spui masa musculara posibil sa vrei si burta, vrei? daca da poti manca inainte de culcare cu ceva timp nu prea mult ca nu e bine pentru stomac.Mananci de mai mult de 3 ori pe zi pentru masa musculara.Milk&Egg e super bun ca produs, nu l-am folosit, dar am vazut persoane al caror rezultata a fost satisfacator pentru ei.Incearca sa il iei de doua ori, dimineata si seara. Dimineata cand te trezesti sa ai energie pentru ce te asteapta, antrenamentele si seara pentru a-ti ajuta corpu sa se refaca mai usor.Aminoacizii sunt, iar buni sa nu mai zic ce efect multumitor ar avea cu un shake de proteina happy.