| Adrian1331 a întrebat:

Salut.Am 70 Kg la 1.73m si 13 ani.La anul vreau sa dau la Colegiul National Militar Tudor Vladimirescu din Craiova.Treaba e ca trebuie sa slabesc, sunt putin cam plinut...as vrea sa slabesc cam 5-10 kg si sa pun ceva masa musculara ca sa pot face probele sportive care suna cam asa : Traseul utilitar – aplicativ are o lungime de 90 m şi cuprinde 10 elemente, în următoarea succesiune: două sărituri în lungime, succesive, de pe loc; aruncarea a 4 mingi diferite la ţintă; tracţiuni la bară fixă(4):deplasare în echilibru, pe bănci de gimnastică; rostogolirea înainte din ghemuit în ghemuit pe sol; escaladarea unui obstacol – ladă sau cal de gimnastică; sărituri în spaţii marcate pe sol; târâre pe sub un obstacol; ridicare şi transport de greutăţi printre jaloane; alergare 25 m, asta e proba 1 si trebuie facuta in 1.25 minute, iar proba 2 trebuie sa alerg un km in 4 minute.



As cam avea nevoie de un set de exercitii pentru slabit care sa le fac cam 2-3 luni in fiecare zi si un set de exercitii pentru masa musculara care sa le fac dupa ce mai slabesc, si niste exercitii care sa le fac o data sau de doua ori pe saptamana ca sa pot face cei 1000 de metri.



As vrea sa mentionez ca nu pot face nici macar o flotare sau tractiune straight face.Si pentru asta vreau seturi de exercitii laughing)

3 răspunsuri:
| nugasescusernameliber a răspuns:

Nu exista un "sport de slabit" cat timp acesta vine insotit de shaorma si cartofi prajiti si-un litru de cola!
In primul rand, sa slabesti trebuie sa lucrezi 80% la alimentatie. Renunta la dulciuri, sucuri, prajeli, roaga-ti parintii sa gateasca mai sanatos, axeaza-te pe proteine (carne, oua) si legume cat incap. Redu putin(nu exclude, doar redu) painea, cartofii, pastele, preferabil mananca-le in prima parte a zilei sa ai timp sa arzi acea energie pana seara. Fructele pe stomacul gol! Niste ceaiuri (verde, soc, afine, menta) iti pot fi de folos, mancarea picanta de asemenea (si ma refer la ardei iuti, ghimbir nu la aripioare de la kfc).
In al doilea rand incepe de pe acum sa exersezi. Neavand conditie fizica e perfect normal sa obosesti numai cand urci scarile. Azi un pic, maine mareste 3 minute, poimaine 5 si tot asa. Azi fa 5 flotari gresite, maine fa 3 corecte! Intr-o luna vei face 15.
Dar trage de tine, cauta pe Youtube "men workout", "total body workout" etc. sau mai bine apuca-te de sala, de un sport unde mai poti socializa, "copia" de la altii... Daca ai un antrenament de o ora si vezi ca nimeni nu se opreste, crede-ma ca vei trage de tine pana la final ca o sa -ti fie jena sa fi singurul care nu mai poate.

| AdrianDanezu69 a răspuns:

N`ai sanse sa intrii acolo daca nu slabesti.....Nu mai manca mult, baga alergare in fiecare seara, si incearca sa faci flotari si tractiuni...

Eu am 14 ani, 1.75 si 60 kg...Alerg in fiecare seara cam 1 km (cu pauza) si fac 20 de flotari pe zi. Mananc dulcuri, beau suc, mananc orice(in afara de carne) dar fac sport, Nu am deloc burta. Am o constructie atletica,


Bafta

| PatricheToT a răspuns:

Bună, în primul rând trebiue să menționez cât de șocată sunt că ai 1.73 la 13 ani iar eu la 18 abia am reușit să am 1.53 și am avut o perioadă când am făcut foarte multe exerciții fizice, unele ajutând la creșterea în lungime, ai noroc în partea asta :)). În al doilea rând, cam rău că nu știi cum să faci nici măcar flotări pentru că acestea ajută la forța în brațe de care ai nevoie, va trebui să începi chiar cu acestea. Acordă două ore în fiecare zi pentru sport, folosește cronometrul dintr-un telefon și începe ușor iar la fiecare săptămână mai adaugi : alergi 10 km, nu cred că nu există locuri în care să nu poți alerga (nu ca nebunul, ușor până se obișnuiește corpul) și extinzi după ca să poți ajunge la 90, începi cu 10 flotări/genoflexiuni/abdomene, apoi 20, apoi 30 și tot așa, va fi floare la ureche să faci 50 după o lună. După ce faci toate astea corpul tău va fi în stare să depună mai mult efort și să fie mai rezistent ca să poți începe să faci antrenamentele pentru admitere, începi să alergi mai repede, arunci greutăți și tot așa ca să incluzi tot ce este pe listă. Trebuie să ai și o dietă echilibrată, mămânci carne dar și legume și fructe și tot ce îți dă proteine : http://www.csid.ro/......0889754/.E bine să găsești pe cineva să te motiveze (în alte cuvnte să te sâcâie să faci antrenamentele). Când ai să ai febră musculară e bine să faci un număr mic din exercițiile care ți-au provocat-o (dacă ai făcut 20 de flotări și ai febră când te trezești a doua zi, faci imediat 10 sau măcar 5 ), crede-mă trece mai repede așa. Trebuie să fii devotat, nu va fi ușor la început dar poate găsești pe cineva cu care să te antrenezi ca să îți vină un pic mai ușor, nu te supăra dacă nu merge cum trebuie, antrenează-te în continuare cât de mult poți altfel nu vei reuși. Axează-te pe calitate nu cantitate : https://www.youtube.com/watch?v=IODxDxX7oi4, https://www.youtube.com/watch?v=KtIHdt7H18o, https://www.youtube.com/watch?v=yb8yrJ3VV0Q contează și cum respiri în timp ce faci sport, trebuie să inspiri pe nas și expiri pe gură. Încă un pont ar fi să faci sport dimineața, atunci corpul este cel mai flexibil și se modelează mai bine în timp dacă începi așa, poți face o parte dimineața și o parte seara din antrenament.
Sper că toate astea te ajută și ține minte că totul depinde de motivația ta, eu sper să reușești și îți urez succes :)