| Sonnora a întrebat:

Salut, am o intrebare poate prosteasca dar am cautat dar nu gasesc. De ce dupa un antrenament la sala de 1-2-3 si o alimentatie sanatoasa muschii practic se umfla, adica de ce se spune ca in timpul antrenamentului fibra musculara se rupe?
Se rupe si dupa se regenereaza in masa mai mare sau cum? astept raspuns. FUNDA

Răspuns Câştigător
| afrodita3333 a răspuns:

Prim sport muschi sunt stimulati si astfel se maresc.Alimentatia sanatoasa, bogata in fibre si vitamine ajuta la formarea musculaturii.Muschii nu se rup atunci cand se maresc ci doar cresc.Muschii se pot rupe atunci cand faci antremamente grele sau o miscare solicitanta fara incalzire.Ruperea muschiului e ceva destul de grav si trebuie trata, ruputra vindecandu-se in timp.

3 răspunsuri:
| WR104 a răspuns:

Nu asta e procesul, muschii nu se rup decat atunci cand ii fortezi dincolo de limite.
Succes!

| Andrei_Rusu_Andrei_1990 a răspuns:

In timpul antrenamentului se produce pomparea muschilor, din aceasta cauz se umfla, in momentul cand lucrezi cu greutati mari sau faci eforturi care muschii tai nu fac fata, atunci se produce ruptura de fibre musculare, datorita proteinelor si aminoacizilor care vin din desfacerea proteinelor vor ajuta refacerea acelor fibre musculare rupte pentru a face fat la acel efort din cauza caruia sau rupt prima data, acest proces este la nivel microscopic.

| ady3600 a răspuns:

De fapt la nivelul fibrelor musculare chiar se produc niste rupturi, de asta e recomandat sa lucrezi cu greutati mari pentru cresterea in masa. Dupa antrenament e foarte important sa dormi, atunci muschiul se reface. E de stiut ca dupa un antrenament intens muschiul are nevoie de pana la o saptamana sa se refaca, in acest timp trebuie sa antrenezi celelalte grupe