| Alex2526 a întrebat:

am o intrebare.
Recent m-am apucat de sala, sunt slabut la maini si as vrea un program de alimentatie si antrenament masa musculara, dau funda!
Am 16 ani 1.80 67.5kg

30 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dupa cum am afirmat conteaza foarte mult genetica,uita-te la tatal tau atent, ce masa musculara are? intreaba-l a facut sport de mic, e foarte important asta, orice individ vine cu o programare genetica pe lumea asta, e tu nu poti depasi acea programare, poti baga sport zilnic dar sa cresti la inceput apoi nimic, nu baga 5000 de calori in tine ca te ingrasi, trebuie sa faci culturism,cu greutati mici =cat mai multe ridicari asta creeaza masa musculara -greutate mare -da forta,dar nu visa,nu cumpara aiureli si proteine,oricine stie ca proteinele se pierd prin urina daca manci prea multe,bea multa apa,multe fructe,legume, carne de porc, legat de carnea de pui am citit multe chesti negative in ultimul timp, manca slanina, costita ca e sanatoasa

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Sti ce sti, dar treaba cu geneticul e o mare porcarie, majoritatea care fac salã nu au un program bine stabilit, pentru a creste in masã muscularã dau forta, care de fapt se concid nu o sa vezi pe cineva cu multa forta care sa nu aibe si masã muscularã.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e porcarie deloc, mari culturisti de mici au avut masa musculara mai mare decat majoritatea

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Nu este adevarat, intr-adevar culturistii au o structurã osoasa care formeaza o iluzie perfecta, sa para Cu o masã muscularã foarte dezvoltata, nu prea o sa vezi culturisti de 180cm majoritatea au sub 170cm.
Asta nu inseamna ca ei s-au nascut cu o masã musculara mai dezvoltata decat majoritatea, fiecare avem acelasi potential in a creste in masã muscularã. Doar ca nu la toti ni se vede asa, ei inainte sa intre in culturism au fortmat o baza fiind powerliferi chiar si Arnold inainte sa intre a facut forta, acum toti tinerii care se apuca de sala se pompeaza ca nebunii fara rost, si nu au pic de forta in ei la haltere, doar pierd timpul lucrand cu programe de culturisti profesionisti. Plus care mai iau si steroizi, ca din ‘80 incoa cam toti folosesc.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Factorul de creştere NCoR1 influenţează activitatea mai multor gene care inhibă acumularea de ţesut muscular. Specialiştii bănuiesc că el acţionează asupra mitocondriilor, organite celulare cunoscute pentru generarea energiei.

http://www.descopera.ro/......-musculara

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://vitals.lifehacker.com/......1789668889
http://www.strengthsensei.com/......ybuilding/


Since there is such a huge range of responsiveness to training, you shouldn’t automatically assume someone knows what they’re talking about because they’re jacked, or that they’re lazy or know less about training because they’re not an impressive physical specimen.

On the whole, I’d assume that bigger and stronger people are more knowledgeable as a group, but that doesn’t necessarily apply to all individuals. Don’t write off someone smaller and weaker than you, because they may have just not been dealt a great genetic hand for training.

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

Se mareste doar nucleul in muschi, ca si cum ai lu-a anabolizante dar este natural. Un concept si numit e "nucleus overload" dar nu are rost sa fie folosit asa ceva de un incepator.

Nu se poate avea incredere in nimeni, deoarece cam toti "cei mari" folosesc steroizi, sau greutati fake Când vine vorba de greutate.
Cei din anii ‘80 pana in 1986 sunt de incredere.

https://breakingmuscle.com/......-strongmen

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Iti recomand canalul acestui tipwinking
https://youtu.be/lwOfUw8sjKE

| Kerre a răspuns:

Pai daca totusi este prietenul tau de ce nu i-ai spus fata in fata cate calorii sa consume si ai inceput sa scrii aici?
Apropo imi poti spune si mie cum ai ajuns la concluzia ca trebuie sa manance 5000 de calorii? Ai aplicat macar vreo formula ceva pentru a determina acest numar? sau l-ai pus si tu acolo sa fie?

Răspuns utilizator avertizat
| Kerre a răspuns (pentru MePsd):

De curiozitate cate calorii consuma el pentru mentinere? de ai determinat ca trebuie sa consume 5000 calorii.

Răspuns utilizator avertizat
| Kerre a răspuns (pentru MePsd):

Nu conteaza? ba ma jur ca rad in hohote acum, cum ma sa zici asa ceva? Tu ai macar cu ce se mananca sportul acesta? ia auzi "Eu ziceam doar cat trebuie sa mance ca sa creasca mare" se vede ca esti paralel cu alimentatia si cu acest sport.

| Kerre a răspuns:

Da fac sala, nu vad aici nimic de lauda, din punctul meu de vedere toti ar trebui sa faca ceva miscare nu sa stea mereu cu nasurile bagate in calculatoare si telefoane sau cine stie ce mai au ei acolo.

Răspuns utilizator avertizat
| Kerre a răspuns (pentru MePsd):

Oke, pentru inceput vreau sa iti tin o "lectie".
Sa zicem ca pentru mentinere ai nevoie de 2000 de calorii, atunci pentru a creste in masa musculara va trebuie sa adaugi 300-500 maxim pentru a sustine cresterea musculara, acum cu un calcul matematic foarte usor sa zicem ca acum trebuie sa consumi 3300 de calorii. Daca mai faci ceva cardio in plus atunci mai adaugi 100-200 depinde cate calorii arzi. Pentru a te lamuri cate calorii trebuie sa consumi pentru mentinere uite aici o formula. Pentru inceput vreau sa-ti zic ca nici o formula nu este 100% exacta, trebuie tu sa o urmezi o perioada, sa vezi ce se intampla cu greutatea ta si dupa sa ajustezi.

Deci :

RMB ( Rata metabolismului bazal ) pentru bărbați = 66 + ( 13, 7 × KG ) + ( 5 × Înălțimea in centimetri ) - ( 6, 8 × Varsta în ani )
Aceasta formulă este pentru a calcula RMB.
După pentru a calcula necesarul caloric:

Folosind ecuația lui Harris-Benedict.
Sedentar - RMB × 1, 2
Activitate foarte usoara - RMB × 1, 375
Activitate Moderată - RMB × 1, 55
Activitate Intensă - RMB × 1, 725
Activitate foarte intensă - RMB × 1, 9
Sper ca ai inteles

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns (pentru Kerre):

Conteaza mult si genetica individului, dar ma bucur ca ai incercat stiintific sa oferi o explicatie

| RAY a răspuns (pentru MePsd):

BotnaruVlad2001 a evaluat răspunsul tău De cand calorile creaza masa musculara... ca fiind nefolositor şi eronat.

baiete du-te la profa de biologie si spune-i ca habar nu ai de ceea ce ai invatat la ora de biologie

| Alexandru250201 a răspuns:

Cauta pe yt Angel Fitness si gasesti acolo tot ce vrei

Răspuns utilizator avertizat
| N0H4CK a răspuns:

Iti iei o galeata de proteine, e vreo 150 lei si iti faci un shake inainte sau dupa fiecare antrenament, nu mai stiu exact. Si la 1.80 ai tai, trebuie sa ai pana in 80 kg.

| Cosmin86 a răspuns (pentru N0H4CK):

De ce sa aiba pana in 80kg? Poate sa aiba si 100 kg, cat timp e masa musculara si nu grasime.

| bogdycounter a răspuns:

Salut, depinde ce vrei să lucrezi poți căuta pe net antrenamente pe care le poți face acasă sau la sală.Cât despre alimentație ai nevoie de proteine.
Niște alimente care conțin proteine: oul (albuș), soia, carnea de vită/pui în special piept, frunctele în coajă lemnoasă( alunele. ect. îți las un site unde te poți uita.
http://www.csid.ro/......-10889754/