| AbyAlberto15 a întrebat:

Salut, am si eu o intrebare legata de sala si alimentatie.
Am observat multi la sala si multi amici de ai mei care fac antrenamente acasa ca ei nu isi calculeaza caloriile si mananca cat le cere corpul, se antreneaza si bam au corpul pentru vara.
Acum faza este ca eu m-am cam plictisit sa tot calculez orice mananc si a venit timpul sa dau de permis, scoala de soferi, teste etc si nu prea mai am timp sa stau acasa si sa incep sa calculez orice mananc. De exemplu azi am mancat un sandvis cu vita care este sanatos si nu are multe grasimi din cate m-am uitat pe ambalaj, un baton proteic, o placinta simpla cu branza, o banana si 2 covridog (pentru toata ziua) si cand am ajuns acasa am inceput sa fac flotari, exercitii cu gantere, haltere pentru piept si biceps cate 4 serii si 15 repetari la fiecare exercitiu si au fost 5 exercitii, ideea este voi credeti ca este bine sa pun stop la calculatul caloriilor, sa mananc 3 mese pe zi cam pana nu mai simt eu foame si sa ma antrenez de 3, 4 ori pe saptamana cate 2 ore (asta m-au sfatuit amicii mei) voi ce credeti? Poate stiti voi mai bine.

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am mancat un sandvisi cu vita care este sanatos.
Adică, cum sănătos?
un baton proteic. Adică, cum, proteic?
(asta m au sfatuit amici mei). Dacă te sfătuim noi și vor fi sfaturi contradictorii, cum vei ști ce e mai bine?

| Apokales a răspuns:

In primul rand, doua ore de antrenament mi se pare exagerat. Daca problema este ca nu ai timp sa calculezi ce si cat mananci, atunci afla ca poti taia din timpul petrecut la antrenament, ca oricum este exagerat.
In alta ordine de idei, progresul tau la sala depinde de ceea ce faci in bucatarie. La sala sa zicem ca faci patruzeci de minute, o ora, dar si restul zilei conteaza. Conteaza ce mananci, conteaza cat te odihinesti, cat de stresat esti etc. Pe scurt, este un stil de viata, nu se opreste totul la sala.
O adaugire as mai avea, conteaza foarte mult si cat timp petreci pentru a te informa, de unde iti iei informatia sau, si mai bine zis, cum gandesti informatia primita, gasesti multe bazaconii pe net.

| AnastasiaK a răspuns:

Cred că ar trebui să fii un pic mai explicit în ceea ce privește scopul tău. Ideea de "corp pentru vară" variază de la om la om. Ceea ce pentru unii înseamnă corp de vară, pentru alții înseamnă pătrățele de foame. Eu o să răspund în funcție de câteva presupuneri.

Din ce deduc eu, tu vrei să faci definire. Fix în perioada asta majoritatea fac bulk, dar nu e relevant asta. Acum revenim iar la ce înțelegi tu prin corp de vară. Clar nu e vorba de o definire prea mare pentru că la aia niciodată niciodată nu va funcționa ce ți-au zis prietenii tăi. Pentru definirea aia te împrietenești cu foamea. Deci o excludem pe aia.

În cazul ăsta, rămâne ideea de a fi puțin definit, caz în care depinde de mulți factori dacă e ok să nu mai calculezi. Când ești bine informat, îți permiți luxul ăsta pentru că 1) deja cam știi să estimezi din ochi; 2) știi ce grupe alimentare să alegi în funcție de obiective. La tine în schimb, fără calcule o să mergi la noroc. Ori ai noroc să ajungi la rezultatele dorite ori nu.

În încheiere țin să precizez că percepi greșit ideea de grăsimi. Ele sunt de mai multe tipuri, iar unele sunt chiar sănătoase și, la fel ca celelalte grupe de macronutrienți, chiar necesare.

| Mirel4412 a răspuns:

Bodybuilderii si in general toti oamenii "sportivi" mananca 4-5 mese pe zi, cei experimentati poate mai multe. Doar daca vrei sa slabesti ti o cura ca exemplul tau. Daca vrei sa faci masa musculara, bahi lapte, orez, carne fara multa grasime( pui de ex), legume, fructe, multa apa si somn.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Salut.Daca ti s-a luat de tinut regim, incearca sa faci masa musculara perioada asta cat esti ocupat si apoi ti iar si incepi definirea.

| 19flo79 a răspuns:

Nu ar fi rau sa discuti cu un nutritionist. happy