anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, Am vârsta de 17 ani jumătate și fac acasă fitness/ exerciții la gantere. Îmi puteți spune câte zile trebuie pauză și câte repetări trebuie făcute cu flexorul? Am doar 2 gantere de 5kg pe ganteră și am făcut ceva forță neluând creatină etc, doar natural. Țin să menționez că fac doar la biceps exerciți și antrebraț, fără piept, spate etc...

Dau fundă pentru cel mai util răspuns, Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
| raMLesS a răspuns:

Am sa-ti simplific si sa ai un program cat mai eficient si simplu.

Impins, tras si picioare.

La impins poti sa faci flotari gen 5 seturi a 12 repetari fiecare(cu toate ca nu o sa fii capabil sa le faci pe toate mai ales ca esti la inceput, dar faci cat poti tu si la fiecare antrenament incerci sa faci mai mult decat data trecuta) in timp poti sa pui o gantera sau ambele intr-un rucsac si sa-l pui in spate si sa faci flotari tintind tot sper 5 seturi a 12 repetari(cu pauza intre 1 minut si 1 minut jumate.
Apoi poti practica statul in maini, fa 5 seturi si stai cat de mult poti tu pe fiecare set, e foarte bine pentru umeri.

Apoi urmatoarea zi adica la tras, poti face tractiuni la bara, tot asa 5 seturi a 12 repetari, asta sa fie golul tau, si poti pune ganterele in rucsac si sa fac biceps curls si hammer curls (pune-ti niste manusi ca faci bataturi) si tot asa, pauza de 1-1:30 minut.

Apoi ai ziua de picioare, Iar la picioare fa genuflexiuni, sarituri de pe loc, iar daca ti se pare usor poti sa pui rucsacul de 10kg in spate si sa faci genuflexiuni, in timp treci la genuflexiuni pe un picior si tot asa.
Tot 5seturi a 12 repetari, si pauza de 1-1:30 minute.

Apoi ai zi de pauza, si reiei.

Fiecare antrenament dureaza cam 15-25 de minute si combinat cu o alimentatie buna, o sa ai rezultate foarte bune.

| anonim_4396 explică (pentru raMLesS):

Mulțumesc!

| raMLesS a răspuns (pentru anonim_4396):

N-ai pentru ce.

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Gata, ai gatat cu inaltimea?
Stii ca lucrul cu greutati inhiba hormonii de crestere in inaltime, nu?
Pe tine ce te interseaza, sa ai muschi sau sa cresti mai inalt?

| RoCkKiD a răspuns:

In primul rand cu doar 2 gantere nu e destul pentru hipertrofie pentru ca nu o sa ai cum sa cresti volumul decat cresti numarul de repetari si in 2 luni o sa ajungi la 50 si o sa fie cardio deja.

In al doilea rand e o prostie si mai mare sa dai bani pe creatina in contextul tau..asta trecand peste faptul ca efectul nu e neaparat urias tu ai consuma-o degeaba. Proteinele iti ajung.

Si nu in ultimul rand, e o prostie sa antrenezi doar bicepsii si e o prostie si mai amre sa antrenezi antebratul, la nivelul tau, ala se antreneaza indirect.

Ce faci tu nu prea are sens pe lumea asta. Daca ar functiona strategia ta, si doamen ajuta ca nu va functiona, ai arata ca rusii aia care isi injecteaza tot felul de prostii in bicepsi, amuzant pentru restul planetei si cam atat.

| 120bulevard a răspuns:

O zi lucrezi o grupa de impins, o zi lucrezi o grupa de tras si o zi lucrezi picioarele, deci asta ar insemna ca trebuie sa iei 2 zile pauza si sa consumi destule proteine ca sa te recuperezi(intre 1.5 sau 2g proteina X greutatea ta = gramele de proteina pe care trebuie sa le consumi), ce-i drept 5 kg nu e o greutate care sa iti permita sa dezvolti hipertrofie, deci faci asta doar pentru sanatate mai mult, iti trebuie macar 12 kg daca vrei sa ai un inceput decent si sa cresti in brat. Iar daca vei lucra bratele si vei ignora restul grupelor si vei arata ca un cocalar mai mult, deformat, nu cred ca o sa-ti placa cum o sa arati in oglinda. Pentru piept, spate, picioare si umeri poti incerca calistenice, genoflexiuni bulgaresti cu gantera, ridicari laterale cu ganterele, variatii de flotari (diamant, in pumni, intr-o mana, explozive, close grip samd), pentru spate tractiuni si australiene la o masa sau un scaun mai inalt daca momentan nu ai niste bari paralele la indemana.

| anonim_4396 explică (pentru 120bulevard):

Salut, problema e că eu nu pot ridica m ai mult de 5kg făcând exerciții pentru biceps etc...

| 120bulevard a răspuns (pentru anonim_4396):

Inseamna ca trebuie sa mai cresti in forta si sa mananci, foloseste un ghiozdan cu carti multe de vreo 7-8 kg pana una alta, consistenta este cheia.

| raMLesS a răspuns (pentru 120bulevard):

Daaa laughing) Se duc in sala si fac doar brate laughing