| MayBeWill a întrebat:

Aud pe cei care merg la sala ca cica stau vreo doua ore sau mai mult,si nu inteleg, ce fac atata timp la sala? Adica pentru mine pare mult? Lucreaza mai multe grupe musculare? Dati-mi ceva detalii, poate practic si eu acasa.laughing

Răspuns Câştigător
| WarriorInReserve a răspuns:

Ăia care stau 2 ore sunt retardaţi.
Un antrenament bun n-ar trebui să dureze mai mult de o oră.
Te duci să lucrezi, nu te duci să stai la discuţii sau să te uiţi la TV.

9 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Iti zic eu ce fac... stau de vorba si se lauda care are bicepsu mai umflat laughing

| Cosmin86 a răspuns:

Bineinteles ca 2 ore = PROST

un antrenament de forta dureaza MAXIM 1 ora, copil mic

| Wehes a răspuns:

Aia care stau 2 ore nu fac sala ci conferinte de presa.
La sala stai 1 ora - 1 ora jumatate MAXIM.

| Wehes a răspuns:

Si tu faci tot corpul in 5 ore?
La sala mai mult de 1 ora - 1 ora jumate NU ai de ce sa stai. Ai de...

| Aylee a răspuns:

Valeu, altu. Frate, daca vrei sa lucrezi cum trebuie stai si mai mult, hai ca-ti explic ce fac eu de stau atata.

10-20 minute: Pre-workout adica incalzire
40-60 minute: forta, de la 1 la 2 grupe musculare pe zi + pauze se ajunge la 70 de minute
30-60 minute: cardio

A trecut sau nu mai mult de o ora? raised eyebrows
Daca faci seriile asa de repede, adica faci in cateva secunde nu iesi cu nimic mai in avantaj, daca lucrezi repede si PROST lucrezi degeaba. Mai bine mai usor si bine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Aylee):

Mai bine faci cardio separat

| aLeXaNdru145 a răspuns:

Aia merg fac o serie la o grupa, iau baietii pauza 5-10 minute, si dupa se baga la a2-a serie laughing cum au zis si cei de sus. un antrenament dureaza maxim o ora. big grin

| Badgirl117 a răspuns:

Primul pas
Si poate cel mai important, ar fi sa iti alegi sala in care crezi ca te poti integra, oferta este destul de mare, mai ales in Bucuresti si ai de ales intre: sali de fiare, sali medii cu accent pe fitness dar si aerobic si spinning si sali de fite, sau spa-uri, unde femeile "au impresia" ca or sa-si modeleze corpul, iar barbatii merg sa incheie afaceri.
Foarte importanta este atmosfera din sala, deoarece, are un aport destul de mare in continuitatea pe care o vei avea, iar daca obiectivul tau este pur si simplu sa te mentii, mai mult ca sigur locul tau nu este intr-o sala de fiare, unde se aud urlete din toate colturile, iar muntele de om din fata ta se chinuie sa faca impins culcat cu bara, avand pe ea 200 de kg, cu alti 2 prieteni in capetele barii, facand biceps, ridicandui-o de pe piept.
Inainte sa-ti faci abonamentul dorit, propune-i fetei de la receptie sa faci un tur al salii, pentru a fii sigur ca pozele vazute de tine pe site, sau spusele prietenilor despre sala respectiva, sunt in concordanta cu realitatea.

Next
Ar fii sa-ti iei un antrenor care sa se ocupe de tine, sau daca nu ai puterea financiara, intreaba-l pe cel din sala si incearca sa te documentezi cat mai mult in privinta corectitudinii exercitiilor, si a programelor pentru incepatori, puse pe site-urile de specialitate si nu pe paginile revistelor mondene.Incearca sa-ti gasesti un echilibru alimentar, (cu toate ca acest lucru se face inainte cu cel putin o luna de zile, sa incepi un program la sala). Pentru ca orice schimbare de alimentatie sau de efort, ii provoaca organismului un soc, in care mai ales daca este vorba despre o dieta hiperproteica, nu va avea foarte multe surse energie, si ii va trebuii o perioada de timp sa se adapteze, iar daca incepi cu ambele odata impactul ar putea fi prea mare pentru corpul tau, si s-ar putea acest lucru sa te faca sa renunti la sport, din simplul fapt ca o sa te simti lipsit de putere nu doar in timpul antrenamentului, dar sigur in aproape toata ziua.

And the last
Am vazut si vad in continuare "specimene" care desi vin in fiecare zi la sala, se pun de fiecare data la banca de impins culcat si incep sa lucreze cu greutati mari, ei neavand nici un control asupra barii, dupa care merg la rastel iau 2 gantere de 14 kg si incep sa lucreze flexii alternative, rupandu-se de spate sa-si ridice gantera la fiecare repetare, se mai plimba la 2 sau 3 aparate, si nu in ultimul rand se pun pe banca de abdomene, fac o serie de 30 sau 40 de repetari…..si pleaca.
Incearca totusi sa nu urmezi acest exemplu, ideal ar fi sa incepi cu programe usoare, cu exercitii si greutati cat sa-ti permita sa faci 15-20 de repetari.Incearca sa alternezi exercitiile cu greutatea corpului cu cele cu greutati, mici spre medii, pentru intarirea ligamentelor.Primul tau obiectiv este sa iti capeti un tonus muscular, si pentru asta trebuie sa-ti deversifici programele de antrenament.Nu incerca sa faci de fiecare data aceleasi exercitii pentru ca organismul tau se va adapta, si nu va mai da randament.

Nu incerca sa faci programul de antrenament al lui Arnold sau al oricarui alt campion pentru ca asta nu inseamna ca vei arata ajunge sa arati ca el. Avem organisme diferite si tu trebuie sa cauti exercitii in care sa simti ca iti lucreaza muschii doriti, cel mai bine.



Sfatul meu.
Daca vrei rezultate, vino de cel putin 4 ori pe saptamana la sala.Ideal ar fi ca primul pas sa fie reglarea alimentatiei iar dupa aceea sa continui cu un program la sala.Dar daca totusi vrei sa ai un start cu ambele odata, incearca sa o faci gradual.

| gabby77 a răspuns:

Lucrează în fiecare zi alta grupă musculară și fac pauze și nu poti să faci acasă mare lucruhappy