anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cand trebuie sa incep perioada de definire si de ce? Am tot auzit ca vine vara si trebuie sa bagi definire. Nu stiu si nu cred ca trebuie sa incep eu dar vreau sa ma documentez mai mult. Eu fac sala cam de vreo 7luni ..primele 2-3luni am facut sala fara proteine, dupa care am inceput sa iau si proteine tinand cont ca sunt slab, cand m-am apucat aveam 53kg, 1, 71 inaltime, in 5luni de sala cu proteine si alimentatie cat de cat buna am luat in greutate inca 5kg tinand cont ca nu ma mai ingrasasem de aproape 1 an si vorbesc serios. Acum stiu ca tot slab sunt dar astept sa treaca timpul, forta am mai facut pentru ca la inceput abia ridicam bara goala la piept (avand 20kg) iar acum la piept bag cu 50kg(20kg bara +30greutati). Cand o sa trebuiasca sa bag definire si de ce trebuie bagata vara ca asa am auzit la multi? Multumesc!

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Daca nu stii cand se incepe, inseamna ca nu esti pregatit pentru ea. adica esti prea novice sa ai legaturi cu diferenta de scop de la hipertrofie la definire.

in perioada de definire nu mai creste masa musculara, ba chiar poti avea o scadere. daca esti slab ce treaba ai tu cu definirea? aia e pentru aia care fac dirty bulking si au nevoie sa dea jos stratul adipos pus din cauza la bulkingul prost facut. tu daca esti slab ce definire faci? vrei sa faci oase sexi?
baga tu acolo hipertrofie musculara 2 ani si pe urma faci definirea.

dar ca informatii generale: se incepe de prin martie-aprilie. ideea este cu 8 saptamani inainte de vara, sa ai timp sa scazi stratul adipos. perioada asta difera in functie de corp. un endomorf va avea nevoie de mai mult timp, pe cand un ectomorf poate face acelasi lucru in 2 saptamani.
singura diferenta fata de hipertrofie este regimul alimentar. scazi carbohidratii, cresti proteina, elimini toxinele (prajeli, e-uri, coloranti, conservanti) si adaugi cardio. antrenamentul cu greutati ramane acelasi.

definirea NU trebuie bagata ca asa zice gheorghe de la sala, ca el stie. o bagi cand consideri tu ca este nevoie de ea, dar datorita unor factori generali (caldura de afara, sezonul hainelor precare, alte chestii de ordin atmosferic si anatomic, nu ma pricep) se face in perioada martie-iulie. cand incepi si cand te lasi tine de tine, nu de gheorghe ca a zis el ca face X lucru intr-un fel

| Gaby3891 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Asta vruiam sa stiu, am si specificat ca nu cred ca sunt pregatit pentru asa ceva. dar trebuie sa te documentezi ca nu toti le stiu pe toate de la inceput. Multumesc!

| JohnnyBi a răspuns (pentru Gaby3891):

Bineinteles ca nu le stii pe toate, dar daca nu stii ce inseamna definire, este datorita faptului ca nu esti pregatit de perioada aia. eu personal nu suport sa alerg, bicicleta si alte nebuneli...nu imi place deloc

| Gaby3891 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Eu fiind slab daca m-as mai apuca si de alergat/bicicleta as slabi? ca de asta mie cam frica si de aia nu bag laughing

| JohnnyBi a răspuns (pentru Gaby3891):

Pai ridicand nivelul de efort tu ce vrei sa te ingrasi? definirea este caracterizata prin regim hipocaloric si cardio. deja ai 1 regim care sa te slabeasca, si un antrenament sa o faca si mai mult. lasa definirea ca nu mor femeile dupa tine pentru 2 patratele in plus

| Gaby3891 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Am inteles, multumesc!

5 răspunsuri: