| Stefan2K20 a întrebat:

Am 13 ani, fac 14 pe 5 iulie si fac sala, dar problema e ca am fost 4 luni inainte sa se inchide din cauza pandemiei si ajunsesem sa fac piept la bara cu 40-45kg 6 repetari.Cand am fost prima oara abia faceam 3 cu bara goala si eram mort si mi se misca bara in toate partile. De luni merg sa-mi fac iarasi abonament si sa ma apuc, dar imi este ciuda de la 45kg sa scad in forta o gramada, adica o sa ajung din nou la bara goala? Si cat o sa dureze sa recuperez sa ajung la forta pe care o aveam? Mentionez ca am o alimentatie buna, am aproape 50kg si imi asigur peste 100grame proteine, 2000-2500kalorii pe zi si eu zic ca-i bine pentru greutatea mea kaloriile si 2grame proteine pe kg. Dar imi este ciuda sa pierd atat progres...

Răspuns Câştigător
| AnastasiaK a răspuns:

Banuiesc ca ai facut pauza de 3 luni, cat au fost salile inchise. Deci cam intr-o luna s-ar putea sa fii inapoi (maxim 2). Oricum, indiferent cat progres pierzi (si aici depinde mult si de ce ai mai facut tu in perioada asta), nu e ca si cand o iei de la 0 iar. De data asta o sa-ti fie mult mai usor.

17 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La 13-14 ani nu se poate face sala, deoarece ti se inhiba hormonii de crestere.
Ai timp sa faci muschi dupa 20 de ani, acnd cresterea ta este definitivata, fiindca acum, ai nevoie de un sport (baschet, volei, handbal, atletism, inot), care sa-ti stimuleze cresterea, nu sa ti-o inhibe.

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Dacă ai știi macar ca prostia aia ca sala te lasa scund e doar un mit expirat se mult...
Si ca nu inhibă hormonul creșterii, ba chiar sporește hormoni, cum ar fi testosteronul

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Studiile medicale confirma acest lucru, necontand parerea unui copilas.

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Aha stai linistită, copilașul asta stie mai multe ca tine? Studiile medicale? Care?

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Macar stii ca, corpul produce mai mult hormonul creșterii si testosteronul in timpul efortului pentru regenerarea țesutului muscular dupa efort?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Imagineaza-ti ca stiu mult mai multe, avand peste 50 de ani si destule cunsotinte, compaart cu tine, care ai doar 13 anisori si multa fantezie in cap.
Este pe forum un medic, cu username-ul " brigaela", care a scris in trecut despre aceste inhibari ale hormonului de crestere si dezvoltare la copii in crestere, cum esti tu cand fac sala. Si a explicat de ce NU este bine si sanatos sa se faca sala pana cresterea corpului nu este finalizata, adica la 20 de ani, la baieti.
Tesutul muscular la anisorii tai, creste prin sport si hrana sanataoasa!

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Da, foarte destept mediul ala daca a spus asta laughing)) vad ce stii, si aici nu am venit să-mi spui dacă rămân mic plus ca-i un mit,, la fel ca si cel cu ouă, mai puțin de 10 ouă pe săptămână, alt mit. Plus că am întrebat cu totul altceva, este problema mea daca mi-ar afecta creșterea.Dar n-o afecteaza?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

De fapt este problema parintilor tai, care sunt direct responsabili pentru sanatatea ta, tu fiind mult prea mic sa poti discerne ce faci bine si ce faci rau.

| Stefan2K20 explică (pentru Stefan2K20):

Voiam să pun semnul,,!'' Dar am pus controlul gresit la taste

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Stai linistită, daca tu crezi ca n-am habar ce spun documentează-te, daca tu ai da doar in search pe google ai vedea full de site uri ca e un mit banal, ca multe altele cum ar fi diabetul provocat din excesul de zahărhappy expirat și mitul asta

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Tocmai, ca m-am documentat de accea iti spun acest lucru.
In occident copii sub 16 ani nici nu sunt primiti la sali, dar in romanica, cum este foame de bani, nu le pasa patronilor de sali ca nenorocesc sanatatea unui copilas.
Pacat ca ai niste parinti indolenti care nu au habar in ce situatie este copilasul lor.

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

Sigur? Esti tu foarte sigura ca nu se primesc in alte tari sub 16 anirolling on the floor))))) o altă prostie cumva? Deja te bat pe medicina si biologie? asta dovedește că nu vârsta arata nivelul se iq?

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Locuiesc in occident de 30 de ani si da, stiu f sigur asta.
cat despre batut la biologie si medicina, esti inca bebe si nu ai tu inca cunostinte nici cat creste cuculetul ala din pantaloni.
asadar, te sfatuiesc sa-ti vezi de acrte si sport, eventual joaca cu mingia la anisorii astia, ca mai ai foarte multe de invatat si experimentat, pana poti ajunge sa contarzici un om matur, cu copii si experienta de viata.
Dar nu ma voi pune la mintea ta, ca esti micut si ai vise tare marete.

| Stefan2K20 explică (pentru Violleta2022):

=) tu crezi in miturile astea si imi spui mie ca nu ma pun cu maretul tau iq rolling on the floor))) hai las-o ca esti vai de tine,, inhibă hormonul cresterii" se vede ce inteligenta ai=)

| Violleta2022 a răspuns (pentru Stefan2K20):

Hai, du-te la culcare ca ti-ai scapat biberonul si vorbesti prostii.
Daca erai un pic mai inteligent, macar cu un iq specific varstei tale, intelegeai ca situatia ta este una serioasa, nu una de ras prosteste.
Lasa adultii cu probleme lor si tu joaca-te cu mingia, asa cum fac toti copilasii de varsta ta.

| AnastasiaK a răspuns (pentru Stefan2K20):

La ea IQ-ul e egal cu varsta...deci 50 si un pic happy

| aNdr3i1947 a răspuns:

Nu cred ca o sa scazi atât de mult. Nu va fi ca în primele săptămâni de sală sa faci cu bara goala și putine repetări. Pe perioada carantinei era bine sa mai faci câteva exerciții fizice acasă. Baftă în ceea ce-ți propui și o alimentație sănătoasă! happy