| SC_Viorel_1997 a întrebat:


Ce ziceți de programul meu pentru sala?

1. Piept

2. Umeri si abdomen

3. Spate si trapez

4. Picioare

5. Triceps si abdomen

6. Biceps

9 răspunsuri:
| DryIce a răspuns:

Mai bine ai face in urmatorul fel:
Luni : Piept + Biceps+ umeri
Marti: Spate + Triceps
Miercuri: Piept + Biceps+ umeri
Joi : Spate + Triceps
Vineri: Picioare + Abdomen
Sambata : Picioare + Abdomen (sau pauza)
Duminica: Pauza

| funnnyman32 a răspuns (pentru DryIce):

Nu e bun programul de nicio culoare pentru el. mai ales ca nu stie asa multe si tu ii recomanzi piept, spate, brate de 2 ori pe saptamana? ia sa ne mai gandim putin cand dam un raspuns unui invatacel al salii. Nu o zic in nume de rau dar programul tau e cam aiurea, grupele mari ajung o singura data pe saptamana si daca le lucrezi intens vei avea rezultate bune. dar la el e alta treaba... si cu bratele cam la fel, depinde si de genetic aici ) eu de exemplu la sala grupele mari le aveam o data pe saptamana, si maxim de 2 ori bratele dar foarte rar mai faceam de 2 ori brate. Si tot eram ma ibine ca altii care aveau programe incarcate ca asta pe care l-ai scris tu. sa faci 2 grupe mari asa si sa le lucrezi intens, pentru el e foarte greu. adica spate -triceps un antrenament calumea daca il faci la triceps, numai reusesti tu sa iti ridici bratele sa mai faci si spate da nu stiu fiecare se antreneaza cum vrea dar unele suna ca niste aberatii prescrise.

| DryIce a răspuns (pentru funnnyman32):

Exact asa eram lol, tineam bratele la orizontala si nu reuseam sa le lipesc de corp abia le mai miscam. Cand faceam la picioare la aparat cu greutati mari nu mai puteam sta in picioare lol eram ca un batran laughing ma tineam de balustrada ca sa cobor lmao. Bine e bun si programu ce ziceam eu cresti urgent cu el daca iei si proteine numa ca trebuie mult red bul sa rezisti, asa mi-a zis si antrenorul. A zis cat de repede vreau sa cresc, daca vreau urgent mi-a dat programu ala si a zis cat mai multe proteine si energizante. Ce zici tu e relaxare, e program de durata care cresti in timp, cativa ani si nu te omori. Zici bine tu.

| DryIce a răspuns (pentru funnnyman32):

Stiu ca era un aparat pentru muschi la coloana. Oricat puneam ridicam oricat se pare ca la coloana e cel mai tare muschi. Am pus 120 kg bine ca m-a oprit cineva ca cica rupeam coloana si nici nu as fi simtit. Trebuie putin sa si sti ce faci la sala nu poti face orice oricum fara un program.

| funnnyman32 a răspuns (pentru DryIce):

Ce fel de antrenor iti recomanda energizante red bull la sala? n-am mai auzit in viata mea asemenea tampenii. Mai degraba te incetinesc energizantele ai un efect asa foarte putin ca ai energie si dupa 2 min faci infarct daca te si fortezi nu sunt bune de nicio culoare pentru sala, cine ti-a zis asta inseamna ca a vrut sa rada de tine laughing)) si vorbesc foarte serios.

| funnnyman32 a răspuns:

Salut! Iti pot da ceva sfaturi ca si eu am facut sala. Un lucru important e sa lasi bratele intr-o zii separata si asta inseamna ca in acea zi sa faci doar brate adica biceps-triceps+ antebrat daca crezi ca esti slabut la antebrate te sfatuiesc sa le lucrezi alaturi de biceps-triceps. Spate poti face cu umeri, dar daca esti incepator la sala, o iei treptat. De la greutati mici si ulterior cresti. Daca nu stii sa faci tractiuni, sa nu prea poti sa faci, as zice sa faci tractiuni normale daca nu poti multe, cand o sa ajungi la un numar de peste 10, asta ma refer, tractiuni pe fata, si la ceafa, pentru spate. Sunt super bune si te latesc bine, dupa un timp poti atasa si greutati de tine, ca sa fie mai greu, asta cand prinzi forta calumea happy La spate 25 de serii in total. Apropo si la sala sa nu stai 2ore 2ore jumate, cum fac majoritatea, ei crezanc ca daca stau atata cresc mai mult fata de altii care se antreneaza corect si o ora, eu cel mai mult stateam 1 ora si 20 de min cam asa, asta cu tot cu incalzire si cu pauzele, de 1 minut, doua la exercitiile de forta, ca eu faceam o saptamana forta de exemplu, si una rezistenta le alternam.
Picioare poti face cu abdomen intr-o zii separata, la picioare incearca sa faci exercitiile de baza, ca alea iti dau forta calumea. Daca nu stii prea bine, mai da si tu un mesaj si daca pot te ajut cu mare placere. Si sala nu in fiecare ' zii' asa vei progresa greu tare. Nici eu cand am inceput sala nu mergeam in fiecare zii, Luni - miercuri- Vineri, cam asa trebuie sa mergi, in caz ca nu poti merge intr-o zii te duci in alta si recuperezi nu e problema. Maxim o ora in sala, daca nu stii bine exercitiile mai poti intreba un instructor de la sala pe care o frecventezi i zici ca esti incepator si sa-ti arate, sau poti face cu un instructor 3-4 luni ca sa inveti toate exercitiile, si dupa aceea nu mai faci cu el ca deja o sa le stii cum se fac, executia e cea mai importanta, si sa faci cu greutati care sa-ti permita. Daca vrei pentru masa faci intre 8-10 sau 10 -12, eu unul asa faceam.
Doar ca mai faceam si cate o saptamana rezistenta din cand in cand.
Dupa ce vei invata sa faci exercitiile corect, atunci numai ai treaba totul va depinde doar de tine sa stii ce sa mananci, odihna cum trebuie fara nopti pierdute la calculator si tot asa. La sala te poti duce cand ti-e tie mai bine ori dimineata ori seara, eu unul mergeam seara ca ma intalneam si cu prieteni la sala si era alta treaba ne ajutam reciproc, daca ai un prieten doi mergeti impreuna la sala sa va ajutati la exercitii. Bafta si numai bine happy revin-o cu un reply sa vad ce ai mai facut happy

| ionut12iancu a răspuns:

Mai bine ai face in urmatorul fel:
Luni : Piept + Biceps
Marti: Spate + Triceps
Miercuri: Pauza
Joi : Picioare + Abdomen
Vineri : Trapez + Umeri

| Endo05 a răspuns:

E o prostie programul tau.Si la fel sunt si prostiile scrise mai jos de ceilalti.Iti dau eu un program bun

Luni: Piept+biceps
Martitongueicioare + Abdomen
Miercuritongueauza
Joi:Spate+ triceps
Vineritongueauza
Sambata:Umeri+ Trapez+Abdomen

Asta e un antrenament pe 4 zile, pentru ca esti incepator.Peste cateva luni o sa treci la unul de 5 zile.Dar deocamdata e foarte bine ce ti-am dat acolo.Bafta!

| funnnyman32 a răspuns (pentru Endo05):

Normal ca nu stiu ei sa se antreneze si fac de capul lor iti dai seama nu? gasesc si ei un program gherla pe net si-l posteaza sa vada daca e bun. Programul se face si in functie de felul fiecaruia men laughing ca poti sa ii dai sute de programe ca nu se va tine de el/ele.