| StrongHeart a întrebat:

Salut,credeti ca e mai bine sa faci exercitii de forta care nu necesita greutati(abdomene,genoflexiuni,flotari etc.) decat sa tragi de fiare? Si mult cardio, alergat mult si doar ocazional sa ridici greutati gen de 2 ori pe luna? Ce parere aveti?

10 răspunsuri:
| Sn4k3 a răspuns:

Depinde care-i scopul tau.

| StrongHeart explică (pentru Sn4k3):

Scopul ar fi sa slabesc si sa pun ceva muschi, dar fara sa devin masiv.Ma gandesc ca e mai potrivit pentru mine decat sa trag de fiare,pentru ca as deveni prea mare si nu imi doresc asta.
Atunci cand ridic greutati simt ca capat o anumita forta, insa vine cu un dezavantaj, devin mai lent.
Poate suna aiurea, dar nu crezi ca multi exagereaza cu greutatile? Adica atata timp cat nu vreau sa fiu urmatorul mr olympia sau nu am de carat mobila grea zi de zi, nu vad de ce as ridica greutati 5 zile pe saptamana pana imi cedeaza muschii, cum fac multi.Cred ca trebuie si greutati dar mai moderat.
Exact cum spui tu, depinde de scop si al meu ar fi sa fiu "fit" nu masiv si ma gandesc cum as putea sa fac sa nu elimin total greutatile si in acelasi timp sa pun muschi.

| Cosmin86 a răspuns (pentru StrongHeart):

1. Crezi ca daca tragi de fiare devii masiv? Aia "masivi" mananca 4 fripturi pe zi, 30 de oua pe saptamana + suplimente la greu (prafuri, pastile, etc.)
2. Nu ai cum sa devi mai lent daca stii sa te antrenezi, aproape TOTI luptatorii de MMA, kickboxing sau simplu box fac sala de 3-4 ori pe saptamana. Ti se pare ca sunt lenti? Daca da, fa sparring cu unul din ei happy

Poti obtine rezultate bune si in sala, dar si cu corpul tau cu conditia sa te antrenezi CORECT.
Pentru multi "antrenament cu corpul meu" inseamna cateva sute de flotari, abdomene si genuflexiuni... si ei cred ca asta e antrenament laughing

| StrongHeart explică (pentru Cosmin86):

Nu ai aceeasi explozivitate cand tragi de fiare mult,Mike Tyson nu folosea greutati si aici o sa imi sariti in cap dar l-ar distruge in orice zi pe Anthony Joshua.
Astia din ziua de azi oricum sunt dopati la maxim,deci nu ii consider idoli pe multi,nu toti, insa cred ca stilul vechi de antrenament era mult mai solicitant si dadea roade, vorbind strict de lupte, te face lent, crede-ma.

| StrongHeart explică (pentru Cosmin86):

Daca vreau sa arat bine estetic clar greutatile ajuta,daca vreau sa am forta sa pot ridica chestii grele sau sa am rezistenta fizica,greutatile ajuta,dar daca vorbim de a fi cat mai agil fie in lupte fie in general, trebuie sa vorbim de sprinturi si alte exercitii care te fac exploziv, nu zic ca e rau sa ridici, doar ca unii fac o obsesie din asta, cei de care ai spus tu ca mananca 4 fripturi si 20 de pastile pe zi.
Ti se pare usor sa faci cateva sute de flotari, abdomente si genoflexiuni?laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru StrongHeart):

"Mike Tyson nu folosea greutati", serios?
Ia uite-l la sala:
https://www.youtube.com/watch?v=UML1zbAwK78

Crezi ca aia "de pe vremuri" nu erau dopati la maxim? Come on :))

Antrenament cu corpul tau ar trebui sa fie ceva de genul: flotari intr-o mana, flotari pe mingi (daca tot vrei pentru lupte), tractiuni in triunghi, tractiuni cu bataie (sau alte 20 de tipuri de tractiuni), genuflexiuni intr-un picior, plank, MUSCLE-UP (cel mai complet exercitiu pentru partea de sus), human flag, etc.

Astea sunt mult mai eficiente. Si da, mi se pare usor sa fac sute de flotari, abdomene si genuflexiuni (de fapt abdomene nu fac, sunt exercitii mult mai bune pentru abdomen, de genul plank sau ridicari de picioare din atarnat).

Eu la 95 kg fac 10 flotari intr-o mana, pana jos, asa ca deja leg ceva greu de mine. Sau flotari la paralele, acolo leg discuri de mine. Flotarile la paralele sunt mult mai bune, ca ai tot corpul in aer.

| StrongHeart explică (pentru Cosmin86):

Clipu e din 2003-2005 cand era pe final ce cariera si iesise din puscarie.

| Cosmin86 a răspuns (pentru StrongHeart):

Ca tot ziceai de flotari pentru lupte, iti mai dau eu o varianta:
- pui un rucsac de 30kg in spate
- pui 2 mingi (mai mari de preferat) si le asezi la distanta mai mare decat latimea umerilor

Si faci asa: o flotari cu priza ingusta apoi sari cu mainile pe mingi, faci o flotari, apoi sari cu apropii mainile si mai faci una si tot asa.

Sau vezi pe Youtube "calisthenics" sa vezi acolo exercitii adevarate cu corpul tau, nu niste amarate de flotari.

| AnastasiaK a răspuns (pentru StrongHeart):

"Astia din ziua de azi oricum sunt dopati la maxim"

Dar stii ca Tyson intra in multe lupte drogat, nu?

"vorbind strict de lupte, te face lent, crede-ma."

Faci vreun sport de contact? Ca eu am facut cateva, cunosc multi care fac si nu stiu niciunul care sa nu se antreneze si cu greutati. Nu vorbim de antrenament clasic de bodybuilding, unde te axezi pe cresterea in masa, ci un antrenament pentru forta exploziva, dar tot cu greutati.

| RobertMoon a răspuns:

Ești în mare eroare și e dezastru ce ai spus. Eu am făcut gimnastica 8 ani, deci în 80% din timpul în care mă antrenam nu foloseam greutăți, ci saltele, inele, spalier și altele, apoi după ce m-am lăsat m-am apucat serios de sală și ghici, au trecut câțiva ani de atunci și tot nu am devenit masiv sau lent lent. Daca tu când te apuci ești de categorie grea e clar că deja ești lent, daca ridici de 2 ori pe luna greutăți cum ai spus poți să stai acasă că ridici degeaba. Cardio poți face și în timp ce faci sala, gen la sfârșit sau început de antrenament sau sa îți dedici chiar o zi în care sa faci doar asta: bicicleta, banda, stepeere, nebunii. Așadar poți face sala și cardio și îți modelezi corpul frumos, abdomene și flotări cam degeaba, in timp corpul se va obișnui cu greutatea corpului și nu o să faci mare brânză.

Întrebări similare