| M1h0i a întrebat:

Salut, dacă fac 100 de flotări în fiecare zi timp de 30 zile pot face măcar putina masa musculara?

Răspuns Câştigător
| NakedWarrior a răspuns:

Da, Daca este pentru prima data cand faci antrenament de forta. Chiar vei arata bine dupa 3000 de flotari, presupunand ca esti slab, daca esti gras va trebui sa slabesti mai intai. Apoi daca vrei sa continui trebuie sa maresti efortul, deoarece corpul tau se va obisnui cu 100 de flotari.Nu sugerez in marirea cantitatii de flotari deoarece iti vei creste doar anduranta, nu si musculatura. poti merge la sala sau sa continui cu flotari, dar modificate(mult mai grele) flotari in maine, lotari cu picioarele suspendate, flotari intr-o mana etc. Daca reusesti sa faci 10 flotari intr-o mana vei arata mai bine ca 99% din populatia romaniei

| AnastasiaK a răspuns (pentru NakedWarrior):

"Daca reusesti sa faci 10 flotari intr-o mana vei arata mai bine ca 99% din populatia romaniei"

De ce minți copilu' în halul ăsta? laughing

| NakedWarrior a răspuns (pentru AnastasiaK):

La ce anume te referi?

| AnastasiaK a răspuns (pentru NakedWarrior):

Ți-am dat citat exact la ce mă refer. De unde până unde a face 10 flotări într-o mână te face să arăți în vreun fel special? laughing Probabil tu nu cunoști pe nimeni care știe să facă...sau cunoști unul singur care a și mers la sală ani buni și trăiești cu falsa impresie că el de la flotări arată bine de fapt. Nu-ți trebuie vreun fizic de invidiat să faci alea 10 flotări într-o mână big grin

| NakedWarrior a răspuns (pentru AnastasiaK):

Pentru ca sa poti face 10 flotari perfecte intr-o mana iti trebuie cel putin 3 ani de antrenament de forta incontinuu, nu alea 10 flotari iti fac corpul, ci antrenamentele facuta ca sa ajungi la performanta respectiva. "Nu-ți trebuie vreun fizic de invidiat să faci alea 10 flotări într-o mână" nu-ti trebuie un fizic de invidiat ca sa faci nimic, forta nu este proportionala cu dimensiunea muschiului sau cu cantitatea de grasime. Cei care ridica sute de kilograme nu au un fizic de invidiat, ba din contra. La fel si Bruce Lee, nu arata foarte lucrat, dar a fost mai puternic decat toti instagramistii care merg la sala.
Poti tu sa faci 10 flotari intr-o mana, mai ales ca fata, ma indoiesc?
Cauta Frank Medrano pe Youtube, se antreneaza doar cu greutatea corpului, flotari si tractiuni si arata incredibil

| AnastasiaK a răspuns (pentru NakedWarrior):

Nu vezi că te contrazici singur? laughing

"forta nu este proportionala cu dimensiunea muschiului sau cu cantitatea de grasime" bingo, ți s-a aprins beculețul. Păi și atunci, de unde până unde dacă faci alea 10 flotări => arăți bine? rolling on the floor

Și clasicul și plictisitorul exemplu cu Frank Mendrano... înainte să te entuziasmezi că-l vezi făcând (ȘI) exerciții cu greutatea corpului, te-ai obosit așa un pic să-l urmărești să vezi cum face tracțiuni cu 20kg legate de el? Sau cât de des folosește benzi elastice, mingi medicinale, alte greutăți adăugate sau măcar un partener care să opună rezistență mișcării? Nu? Normal că nu.

P.S. "Poti tu sa faci 10 flotari intr-o mana, mai ales ca fata, ma indoiesc?" -> dar tu poți să te abții din a avea păreri bazate pe NIMIC? Uite că pot, dar prefer să nu fac. Pentru că făcând sport de contact, articulația pumnului nu e întotdeauna în cea mai bună stare și nu are rost să pun presiune pe ea în mod inutil, dar am încercat o dată fiind "provocată" de un coleg și am făcut. Și GHICI CE? Tot ca o fată arăt rolling on the floor

| NakedWarrior a răspuns (pentru AnastasiaK):

"Păi și atunci, de unde până unde dacă faci alea 10 flotări => arăți bine?" Depinde ce inseamna pentru tine a arata bine, eu nu cred ca baiatul asta vrea sa fie culturist, daca reusesti sa faci 10 flotari intr-o mana vei avea un corp cat de cat atletic, cum am si eu si cum ai si tu cred din moment ce poti face asa ceva. "te-ai obosit așa un pic să-l urmărești să vezi cum face tracțiuni cu 20kg legate de el" da l-am urmarit, el face calistenice de 10 ani, e normal ca la un moment dat va implementa in rutine si astfel de exercitii. Ce am vrut sa spun e ca corpul lui a fost format din exercitii calistenice pure. Si nu e singurul big grinanny Kavaldo, Al kavaldo, thenx, CalisthenicMovement si multi altii.

Nu inteleg de ce te dai tu asa elitista, ce vrei sa demonstrezi, ca-s eu prost? Nu ai scris nimic util, doar m-ai criticat pe mine. Puteam si eu sa-i scriu astuia 20 de pagini pe TPU despre Calisthenics, ce antrenamente sa faca, ce sa manance etc. El a intrebat de flotari si i-am raspuns limitandu-ma doar la subiectul asta. Se presupune ca daca apuca pe drumul asta si isi propune sa ajunga la performanta de 10 flotari intr-o mana, se va informa singur si va implementa mai multe exercitii calistenicce in workout( tractiuni, genunflexiuni, leg raises, etc.). Si daca vrei sa fim mai catolici decat papa, fratii kavaldo fac doar calistenice pure, cu greutatea corporala si atat, fara greutati.Chiar si ei se chinuie la flotari intr-o mana.

"Tot ca o fată arăt" Tu poti sa face 100000 de flotari intr-o mana tot degeaba, partea superioara a corpului femeii e mult inferioara celei masculine, din punct de vedere a musculaturii, in schimb isi dezvolta muschii mult mai bine la coapse.
In continuare imi sustin punctul de vedere, ca barbat daca ajungi sa faci 10 flotari intr-o mana vei avea cel putin un corp ca al Kavaldo(in zona bratelor, pieptului si umarului, pentru celelalte zone trebuie si alte exercitii.)

| AnastasiaK a răspuns (pentru NakedWarrior):

1. Nu am scris nimic util aici pentru că m-am săturat să explic pe site-ul ăsta că sutele de flotări sunt antrenament de rezistență (nu de forță cum faci tu confuzie și în niciun caz de masă musculară, care e ceea ce trebuie vizat de cei interesați strict de aspect), mai ales copiilor care oricum nu-s interesați de informații corecte, ci de ce vor ei să audă. Dacă le spui că faci corp de bodybuilder cu flotări și că vor crește în înălțime stând atârnați de o bară, sunt cei mai fericiți. Dacă le zici adevărul, nu te bagă în seamă.

2. "daca reusesti sa faci 10 flotari intr-o mana vei avea un corp cat de cat atletic" Iar ne întoarcem aici? Tocmai ce stabilisem că poți să fii și gras și slăbănog și să faci treaba aia. Și nu, nu e obligatoriu să ajungi cu un corp "cel puțin ca al Kavaldo" pentru că sunt n factori (antropometrici și nu numai) care determină chestia asta. Dar sigur, poți să-ți susții punctul de vedere cât vrei tu și să facem abstracție de tot ce înseamnă educație fizică și sportivă.


3. Nu mă dau deloc "elitistă", deși probabil că experiența acumulată în sport mi-ar permite happy

| NakedWarrior a răspuns (pentru AnastasiaK):

1. Nu am spus ca vor face un corp de bodybuilder din flotari si nici alte fantezii si chiar am specificat in raspunsul initial ca daca vrea sa progreseze trebuie sa scada numarul de repetari "Nu sugerez in marirea cantitatii de flotari deoarece iti vei creste doar anduranta, nu si musculatura. "Dar in acelasi timp este adevarat ca pentru cineva care nu a facut sport in viata lui, 100 de flotări în fiecare zi timp de 30 zile(cum vrea baiatu) ii va mari masa musculara.De fapt, pentru cineva in pozitia lui poate sa faca orice sincer, forma proasta, repetari multe, etc tot va pune ceva, acest proces se cheama "noob gains", oricine a facut vreodata sport e familiar cu asa ceva.Si chiar daca cresterea masei musculare e singurul tau scop, tot este recomandat sa faci si antrenamente de anduranta din cand in cand, astflel iti intaresti tendoanele si ligamentele, ca atunci cand faci exercitii mai dificile sa nu le ranesti, sa ai o fundatie sigura

2"Tocmai ce stabilisem că poți să fii și gras și slăbănog și să faci treaba aia." Nu chiar, am stabilit ca nu e neaparat sa ai muschi mari ca sa ai forta mare. Poti sa fii gras si sa ai o forta imensa de rupt, aruncat, ridicat, dar in calisthenics sta altfel treaba.E imposibil sa fii gras si sa faci calistenice (mai bine zis sa fii bun la asa ceva) greutatea in plus vor face tractiunile si flotarile intr-o mana extrem de grele, ma indoiesc ca ti-ar iesi handstand-ul ala din poza de profil la fel de bine daca ai avea 100 de kile in plus.
'nu e obligatoriu să ajungi cu un corp "cel puțin ca al Kavaldo" ' - nu, nu e, dar e cel mai probabil, de asta l-am si dat ca exemplu, din toata comunitatea de calisthenics de pe Youtube el are cele mai proaste gene si cel mai modest corp (dar tot arata bine), cunosc oameni care nu s-au antrenat niciodata si arata mai "musculos" ca el.

" abstracție de tot ce înseamnă educație fizică și sportivă"- ce anume a fost incorect din ce am spus?

Cred ca toata polemica asta a inceput deoarece ai interpretat gresit ceea ca am scris initial( e adevarat ca nu am folosit cea mai evidenta exprimare). Prin "daca reusesti sa faci 10 flotari intr-o mana vei avea un corp cat de cat atletic" nu am vrut sa spun ca daca face 10 flotari intr-o mana a doua zi ii vor creste muschii, ideea era ca antrenamentele de-a lunglul anilor care ii vor permite sa atinga aceasta performanta ii vor constru si un corp atletic. Poate ca tu esti o minune a naturii si 10 flotari de genul ala sunt doar de incalzire si te felicit pentru asta, dar chiar si pentru profesionistii in calistenice asa ceva este foarte dificil.

| AnastasiaK a răspuns (pentru NakedWarrior):

Stai un pic, eu nu ti-am contrazis tot raspunsul. Exceptand partea ca ajungi sa arati mai bine decat 99% din populatie daca faci 10 flotari intr-o mana si exprimarea cu "antrenament de forta" cand faceai referire la cele 100 de flotari pe zi, chiar nu am nimic cu informatiile date de tine. Stiu ca nu i-ai zis ca o sa aiba corp de bodybuilder, la fel cum nu i-ai zis nici sa stea atarnat de o bara, astea au fost doar exemple de raspunsuri la care ei reactioneaza bine, ca sa se inteleaga de ce nu m-am mai obosit sa vin eu cu un raspuns util aici.

Stiu ca daca esti la inceput, ai parte de rezultate orice ai face, DAR nu cred ca atunci cand poti face 100 de flotari pe zi esti chiar in prima ta zi de sport. Iar daca poti face 100 pe zi, atunci nu se schimba cu nimic lucrurile daca repeti actiunea asta zi de zi...asa vad eu situatia lui. Deci mai degraba i-as fi recomandat un antrenament complet, variatii mai grele la care sa nu poata face atat de multe repetari, etc... ceea ce am vazut ca i-ai recomandat si tu pana la urma.

"E imposibil sa fii gras si sa faci calistenice (mai bine zis sa fii bun la asa ceva)" nu as zice imposibil sa faci, dar da, mult mai greu. Partea frumoasa la calistenice e ca nu se axeaza exclusiv pe forta, ci si pe rezistenta musculara, pe echilibru, pe coordonare and so on. Sunt constienta de asta, dar eu vorbesc exclusiv de flotarile intr-o mana aici, unde daca ai toate aceste calitati motrice dezvoltate proportional greutatii tale, te vei descurca. Asa ca si unul mai gras, cu capacitatea motrica corespunzatoare, va fi capabil sa le faca. De asemenea, daca se apuca un anorexic de flotari, da, va avea mici rezultate, isi va dezvolta un pic muschii, dar pana sa ajunga sa faca flotari intr-o mana, care vor fi mai usoare pentru el (sau mai bine zis, nu va avea nevoie de o forta/rezistenta/etc la fel de mare) decat pentru unul de 100 kg, tot ca un slabanog va arata... unul un pic atletic, dar nimic wow. in niciun caz sa arate mai bine decat 99% din populatie. Mai ales daca-l vezi imbracat, va arata sub mediocru.

Repet, calistenicele se bazeaza pe mult mai mult decat strict forta musculara. Deci, in functie de capacitatea motrica pe care o ai si de eventuale aptitudini motrice iti poate fi mai greu sau mai usor sa ajungi sa le faci. Nu fac "incazlire" cu flotari intr-o mana, dar in cazul meu, care fac flotari de mica, am invatat sa stau in maini tot de mica, etc, progresul la diverse variatii de flotari a fost usor. La fel si pentru colegii mei, luptatori, printre care exista si barbati de 65kg si de 100kg, la fel de capabili sa execute cele 10 flotari intr-o mana.

| NakedWarrior a răspuns (pentru AnastasiaK):

"Deci mai degraba i-as fi recomandat un antrenament complet, variatii mai grele la care sa nu poata face atat de multe repetari, etc".Da ai dreptate, asa ar fi ideal dar eu imi amintesc cum eram eu si colegii mer la varsta lui, nu ne interesa ce faceam, voiam ceva rapid si eficient, odata ce am vazut ceva rezultate mi-a trezit pasiunea pentru asa ceva si am inceput sa ma documentez.Din motivul asta nu am fost "strict" cu rutina lui, scopul era doar sa-l motivez, dupa va decide el ce va face, nu avea nici un rost sa ii dau ceva detaliat aici, gasesti surse infinit mai bune pe internet daca ai nevoie.Iar alea cu 100 flotari pe zi timp de 30 de zile e un fel de challenge pe Youtube, iar participantii vad ceva imbunatatiri dupa finalizare, nu trebuie sa faca 100 intr-un set, faci cate ai nevoie din ce stiu eu.


Da, ai dreptate si aici, daca te focusezi doar pe flotari intr-o mana si te antrenezi ca si cum ai invata un skil, multe repetari de-a lungul zilei fara sa obosesti, vei deveni foarte eficient la ele si atingi numarul 10 in scurt timp. Dar eu intentionam sa abordeze antrenamentul calisthenic in alt stil, faci repetari pana cedezi si dupa te odihnesti 1-2 zile. Apoi progresezi la versiuni mai grele, picioare suspendate, mai pui o vesta etc. Eu lucrand in stilul asta, adaugand si antrenamentele pentru celelalte parti ale corpului, imi luase 3 ani ca sa pot face doar 3 flotari intr-o mana(nu am fost nici eu foarte disciplinat in antrenamente, nu practicam nici un sport de performanta, aveam luni cand nu faceam nimic, sunt constient ca se poate ajunge la 10 flotari intr-o mana mult mai repede).


Poate am exagerat cu "mai bine", corect era sa zic "mai in forma" si nu cred ca e departe de adevar. De exemplu eu cand aratam doar ca in poza de profil (e veche de 3 ani acum sunt mai dezvoltat) eram mai in forma si aratam mai bine decat colegii de la scoale, facultate si prietenii din cartier, adica mai erau care mergeau la sala dar tot ce reuseau e sa-si umfle un pic bratele si atat, tot grasi ramaneau. Ce vreau sa spun e ca standardele sunt foarte joase, poate tu nu ai imagine asta, fiind mereu inconjurata de sportivi, dar pentru cineva din afara e cu totul alta poveste. Cei care arata mai bine si sunt mai in forma decat cineva care poate face 10 flotari intr-o mana fac parte din aia 1-2%, sportivii de performanta ca tine, dar sunt foarte putini raportati la populatie.Sincer esti prima fata pe care o cunosc capabila de asa ceva, de asta m-am si indoit de tine. Asa ca nu cred ca procentul de 99% e prea ridicat, hai 98% na.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Eu am 102kg acum si fac 8 flotari intr-o mana... mai am pana sa ajung la 10, ca voi sad

| AnastasiaK a răspuns (pentru Cosmin86):

Păi mai lasă-i și pe alții să strălucească, că nici eu nu pot să fac antrenamentele tale happy
Oricum, o să fiu de treabă și îți dau timp să mă ajungi din urmă, nu mai fac nicio flotare o perioadă. (Era deja "stricat" de câteva luni un braț la umăr și am reușit să-l rezolv și pe celălalt în seara asta, de data asta la cot...)

22 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poți.

| Cosmin86 a răspuns:

Antrenament de copii mici si pampalai, NU asa se fac muschii.

Nutritie speciala pentru masa musculara ai? Cate fripturi mananci pe zi? Sau mananci 2-3 mese normale si vrei muschi?

Mai documenteaza-te, copil mic.

| Frank51 a răspuns:

Evident, așa funcționează. Nu mai asculta de experții TPU, dacă faci antrenament moderat vei pune masă musculară, dar ca să fie eficient trebuie să compensezi cu greutatea, deci după un anumit timp vei avea nevoie de o greutate mai mare decat cea pe care o folosești la flotări. La sală aparatele sunt construite să pună stres maxim pe mușchi și de aceea rezultatele se văd mai repede și mușchi sunt mai definiți.

Mușchii se fac mai mari atunci când faci efort de la moderat în sus, adică ii pui sub stres și se rup fibrele. Cu cât mai mult stres cu atât mai multă fibră ruptă. Dacă exista și un regim alimentar decent(30% proteine 20% grăsime 50% carbo), și odihnă destulă, mușchi vor crește.

| tonyc7 a răspuns:

Nu cred ca vei reusi sa faci asa curand 100 de flotari. Asta e o performanta care se obtine dupa o lunga perioada de antrenamente, repetitii, cu mult-mult efort si multa rabdare pe care trebuie sa o ai. Majoritatea oamenilor abia reusesc sa faca 10 flotari, cu chiu cu vai, si tu vrei 100? Incearca si imi vei da dreptate cand vei vedea cu ce chinuiala si neputinta te vei confrunta! Sa fii mandru daca vei reusi sa faci macar 20 zilnic (dar flotari perfecte, nu semi-flotari cum fac foarte multi).

| Cosmin86 a răspuns (pentru tonyc7):

De ce "zilnic"? Muschii se dezvolta in zilele de pauza. Flotarile lucreaza piept+triceps, care ar trebui antrenate 1 data pe saptamana.

| TLF92 a răspuns:

Nu cred, masa musculara nu tine de numarul de flotari care il faci asa vazusem la unul pe Youtube

| TLF92 a răspuns:

La ce p l m pui intrebari pe aici daca vin unii cu caterinca ai google omule, traineri pe Youtube mai bine intreaba acolo si ai rezolvat

| TLF92 a răspuns:

Ce sa se vada daca tu nu fortezi cum trebuie corpul? pentru toate grupele de muschi?

| TLF92 a răspuns:

Inca o persoana care crede ca mersul la sala e ca mersul la shopping laughing nici nu ai idee ce presupune chin, ani de zile stres alimentatie etc

| heyhskkd a răspuns:

Nu. Trebuie să te duci la sală. Și să începi un deficit caloric dacă vrei să crești masa musculară. Durează ceva, nu vine peste noapte. Mănâncă sănătos, proteinele ajută mult la dezvoltarea mușchilor, dar nu face exces. Caută pe YouTube la specialiști mai în detaliu.