| Eusuntstefan8768 a întrebat:

Salut! Din câte am înțeles mulți luptători în special cei care fac box la final de carieră le apare la creier ca o fel de problemă care se cheamă CTE( este o leziune care te face să uiți lucruri, schimbări de dispoziție etc) îmi puteți spune cat de des se întâlnește, cat de grav e, dacă poți muri etc. Sunt foarte curios deoarece asta e o frică de a mea

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La boxeri, finalul de cariera poate apare oricand, chiar de foarte tanar, daca a fost lovit in cap, la un meci si face hematoam sau chiar comotie cerebrala.
Asta este un sport foarte violent, pe care nu-l pot practica toti oamenii si cei care-l practica stiu ca are risc enorm sa moara, sau sa ramana in coma pe viata, ori sa-si incheie carieta dupa 1-2 meciuri.

Răspuns utilizator avertizat
| mODIN a răspuns:

Nu poti muri din asta si nici nu se stie exact in cat timp se dezvolta. De asemenea, nu poti fi diagnosticat decat la anatomie. Nu se vede la radiografii sau teste de sange.

Se crede ca apare de la traumatisme repetate asupra creierului, si e mai comuna la jucatorii de fotbal american si rugby decat la cei ce fac sporturi de contact. Daca dar te antrenezi, sigur nu ai de ce sa-ti faci griji, mai ales daca folositi protectia necesara.

| Catennacio87 a răspuns:

Salut! Sunt cazuri foarte rare, probabil se intampla la 2-3 sportivi din 1000. Se zice si ca fotbalistii pot pati acest lucru de la loviturile de cap pe care le dau in timpul meciurilor in decursul anilor insa foarte putini spre deloc sportivi au raportat aceasta boala, deci tind sa cred ca e mit.
Bucura-te de sport si lasa fricile astea ca boxul este misto.

Răspuns utilizator avertizat