| CatalinPTM a întrebat:

Dupa aproape 3 luni de documentare despre sala/culturism am decis sa ma apuc de sala.Problema e urmatoarea, nu stiu cate zile pe saptamana sa fac. Uitati un program.Sambata si duminica nu pot merge pentru ca locuiesc departe de sala. Avand in vedere ca-s incepator, as vrea un program care sa includa 3 sau 4 zile pe saptamana. Vreau raspunsuri de la cei care se pricep.Multumesc!
Luni: Piept
Marti: Spate
Miercuri: Umeri+Trapez
Joi: Biceps+Triceps
Vineri: Picioare
Sambata:pauza

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Vrei program de incepator?
3 zile pe saptamana: luni, miercuri, vineri. full body.

impartitul pe grupe nu e pentru incepatori. asta fiind primul motiv pentru care toti raman schilozi sau zic ca ei cresc prea greu ca sunt ectomorfi. vrajeala chioara.

1-6 luni de sala = full body
6-12 luni = upper body, lower body sau pull push leg (3-4 zile adica)
peste atat upper lower SI pull push leg (5 zile). dupa ce nu mai cresti cu asta faci bro split.

un an are 52 saptamani. tu asa faci fiecare grupa de 52 de ori. dar la full body? faci fiecare grupa de 156 de ori pe an. duuuh. tu la inceput nu ai nici capacitatea fizica nici mentala sa concentrezi in 1 grupa destula energie.

eu am avut un accident care mi-a pus capac la sala timp de mult timp. mai exact pe 26.06. 2014 si nu am putut face sala pana cam prin iulie 2015. si atunci inceput sala ca un fel de recuperare pana prin septembrie. din septembrie pana in decembrie am facut 1 grupa/saptamana si nu am crescut (eu am alimentatia, suplimentatia si somnul puse la punct bine, imi fac micro si macro nutrienti pe foaie). in 27 zile de ianuarie am pus cam 0.5cm in brat, ceea ce e ff mult la nivelul meu post-traumatism. 27 zile de push pull leg

0 răspunsuri: