| Mih78585667 a întrebat:

Salut, îmi puteți spune că rog de unde as putea face rost de aceasta piesă?

https://mega.nz/file/EAYUnRjR#2j8qcQilI_m-701nJ1ndnhtcH_ UoMh0BYfZTK9lxmmI

11 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Pe dirtbike.ro, la sectiunea Bazar ai sanse reale. La second.
De vrei nou, sunt destule magazine specializate in biciclete, piese si service la ele, in marile orase, poti merge cu piesa la unul din ele, si cineva va stii, daca nu o au cumva in magazin, sa o gaseasca la furnizorii lor.

| sierra1 a răspuns:

Braț pedală - dă-ne dimensiunlle să te indrumăm corect

| Mih78585667 explică (pentru sierra1):

Ah ok dar am impresia că sunt toate la fel la dimensiune am specificat mtb are 2 foi deci nu ai cum sa găsești de BMX sau altceva

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Nu e necesar, cele cu prindere cu surub sunt doar de doua feluri, cu prindere in cinci suruburi, sau cu prindere in patru, ca in cazul de fata, la modelele mai noi. Distanta intre suruburi e standard la fiecare, pentru a facilita schimbarea mai usoara a foilor pedalierului. Doar la cele nituite sunt o mie si una de forme.

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

și zici că știi tu cum că TOATE au distanța intre găuri la fel și brațul pedalier la fel de lung?

hai să fim serioși!

| sierra1 a răspuns (pentru Mih78585667):

Ia-o pe NV și posibil o să ai surpriza că nu se potrivește.

Dar fă tu cum vrei că doar ești fecior mare!

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Sunt serios. E marea mea pasiune. Intreaba-ma orice despre biciclete, piese sau accesorii, si pot sa-ti spun ce vrei. Nu sunt expert, dar, cu ce stiu, oricind as putea sa ma angajez intr-un service de biciclete. Nu le stiu eu chiar pe toate, dar ce stiu, stiu sigur.
Dar, poate cel mai bun argument e ca, daca cauti piesa pe siteurile de profil, in cazurile in care este fara foi, cazuri rare, nu se specifica nici o distanta intre suruburi, sau tipul de prindere, caci ar trebui sa existe in acest caz, pentru a elimina confuziile. De exemplu, la butucii de la angrenaj este tipul BSA, sau cel englezesc, cum i se mai spune, care e si cel mai raspindit, cu filetul invers pe partea dreapta a butucului, mai e cel italian, cu ambele filete normale, si mai sunt vreo 3-4 modele care se gasesc destul de rar. Si, in consecinta, intotdeauna cand un butuc e pus la vinzare se specifica ce tip de model e. Ei bine, la angrenajele fara foi nu ai sa vezi asta, pentru ca, dupa cum am spus, e vorba de dimensiuni standard.
La bratul pedalier lucrurile se schimba un pic. Exista doua modele ca lungime (exceptie fac bicicletele de copii, cred), de 170, si de 175 de mm. S-ar putea sa mai existe si alte dimensiuni, nu sunt sigur, dar, daca sunt, sunt foarte rare. In general, cele mai multe sunt pe 170.
A, si inca ceva. Dimensiunile standard la gauri sunt pentru angrenajele pe suruburi cu patru sau cinci suruburi. Cele prinse cu nituri, chinezariile, nu intra aici, la ele pot fi diferente.

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

"S-ar putea sa mai existe si alte dimensiuni, nu sunt sigur"

adică e hazardat să generalizezi! Dacă mă ințelegi...

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Nu generalizez. Producatorii de biciclete merg in general pe 170 sau 175. Dar asta nu e totul. Ti-am dat un caz deja. Bicicletele de copii, acelea mici, sigur nu au brat pedalier de 170. Ce am vrut eu sa spun e ca stiu sigur doar de cele doua marimi, dar nu e exclus sa existe si altele. Daca iei in calcul si bicicletele personalizate, realizate in atelierele personale, am vazut cateva modele demne de bagat in seama, s-ar putea sa descoperi si alte marimi. Dar de asta eu nu sunt sigur. Daca exista niste marimi standard, nu inseamna ca nu se poate sa apara cineva cu vreun proiect care sa incalce acele marimi.

| sierra1 a răspuns (pentru cristi202):

" cristi202: Ce am vrut eu sa spun e ca stiu sigur doar de cele doua marimi, dar nu e exclus sa existe si altele"

Deci ori e laie ori bălaie... spuneam să nu generalizezi dar văd că nu ințelegi. Hai noroc!

" cristi202: cele cu prindere cu surub sunt DOAR de doua feluri"

| cristi202 a răspuns (pentru sierra1):

Eu vorbeam de doua lucruri diferite. In primul caz, cand am zis ca nu e exclus sa existe si altele, ma refeream la lungimea bratului pedalier. Uzual, sunt doua marimi, 170 si 175, dar nu e "batuta in cuie" situatia, pot exista exceptii. Una din exceptii e la bicicletele de copii, bratele pedaliere sunt mai mici, caci si bicicletele sunt mult mai mici. Asta e ce stiu eu, dar mai poate fi si altceva, nu le stiu eu pe toate.
In al doilea caz m-am referit cand zis ca sunt doar de doua feluri la sistemul de prindere al foilor pe bratul pedalier. Chiar sunt doar de doua feluri, cu prindere in patru sau in cinci suruburi. Si dimensiunile, in fiecate caz, sunt standard, sunt "batute in cuie". Daca ai o foaie cu patru gauri de prindere la brat, sigur se va potrivi la orice brat cu patru gauri. Singura problema poate apare la grosimea foilor, pentru ca distanta intre foi pe bratul pedalier poate sa difere.