| azd a întrebat:

Salut, in cateva zile voi incepe sa ma duc la sala. As dori sa imi spuneti si mie un program bun. Am mai facut sala dar acum 2 ani si ceva si nici pentru mult timp (4 luni) dupa care m-am lasat ca a inceput scoala. In legatura cu proteinele si cu acele substante care cresc muschii pe tine, daca le i-au mai cresc in inaltime?

Răspuns Câştigător
| Lothar a răspuns:

Proteinele sunt chiar necesare pentru construirea masei musculare, dar te sfatuiesc sa le iei din alimente, nu din substante (baga paste, piept de pui, peste, orez, cartofi, paine integrala, iaurt, branza, fulgi de ovaz)
Luni (piept+biceps)
Miercuri (picioare)
Vineri (spate+triceps)
Iti recomand metoda piramidizarii (ori crescator ori descrescator) :
prima serie de incalzire apoi 10 repetari cu greutate medie, mai pui 2.5kg in plus urmatorul set doar ca faci 8 repetari si tot asa vreo 3-4 serii
Proteinele nu afecteaza cresterea in inaltime..nici antrenamentul cu greutati (ex Arnold s-a antrenat cu greutati de la 14 ani si a ajuns la 1.88 si ditai omu)
Si nu sta mai mult de 1 ora in sala, dormi minimum 8 ore

1 răspuns:
| rapp2020 a răspuns:

Nu mai crestin in inaltime. daca faci la presa, la exercitiu la umeri atunci cand ridici gantere deasupra capului. un antrenament care il am si eu:Luni-piept Marti-picioare Miercuri-spate Joi-umeri si vineri-bratewinking