anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

In vacanta asta vreau sa-mi maresc masa musculara. Nu-mi permit sa merg la sala sau sa-mi iau greutati, deci vreau sa fac masa musculara cu ajutorul greutatii corpului. Ce exercitii imi recomandati? M-am gandit sa fac 50 tractiuni pe zi si 100 flotari pe zi.2 zile la rand si 1 zi pauza. Alergatul la ce m-ar ajuta?

11 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Alergatul e pentru slabit, n-ai cum sa cresti in masa musculara fara sa cresti greutatile cu care lucrezi

| Cosmin86 a răspuns:

1. muschii cresc in zilele de pauza, deci NU faci "pe zi". Faci flotari 1-2 zile pe saptamana

2. pentru muschi trebuie sa maresti GREUTATEA folosita, nu numarul de repetari... trebuie sa ia o greutate sa nu-ti permita peste 8 repetari (eu la tractiuni leg 25-30 kg de mine, spre ex.)

3. Daca nu-ti permiti sala... CUM o sa-ti permiti o alimentatie de 10 ori mai scumpa?

Muschii se pun manacand MULT. Eu dau aprox 15 mil pe luna pe mancare (fata de un abonament care e 120 de lei...).

| RainmakerX a răspuns:

Pentru a avea rezultate trebuie sa evoluezi progresiv.
Ce spui tu o sa functioneze foarte bine pana la un anumit punct.
De exemplu, daca saptamana asta faci 30 de genoflexiuni in fiecare zi, saptamana viitoare o sa poti face 35 sau chiar 40 caci o sa fii obisnuit cu efortul. Dupa inca o saptamana o sa poti face mai mult si tot asa...

Daca faci in fiecare zi 50 si 100, atunci dupa vreo 30 de zile corpul tau o sa fie obisnuit cu efortul si nu o sa mai poti avea aceleasi rezultate. De aceea trebuie sa cresti progresiv.

O alternativa buna pentru cei care nu fac sala sunt antrenamentele hit, adica de intensitate mare. Te antrenezi 30 de secunde sau 1 minut, dupa care iei o pauza de 10 secunde si incepi alt exercitiu.
Chestia asta dureaza vreo 10 minute si este destul de intensa cat sa dea rezultate. (evident, o poti face de mai multe ori pe zi)

Exercitiile de la hit-ul meu sunt jumping jacks, squats, jumps, push ups, burpees, mountain climbers, crunches, plank, triceps dip. (nu neaparat in ordinea asta... le-am scris in engleza caci asa m-am obisnuit si chiar nu stiu cum se numesc burpees in romana laughing )

Am slabit vreo 15 kg numai cu asta si sarituri (fara coarda dar daca ai te ajuta), fara sa schimb alimentatia.

Tine minte, ce ti-am spus mai sus nu o sa te faca un pachet de muschi. Ai sansa de a fi in forma si de a pune ceva masa musculara, dar nu o sa ajungi masiv asa cum sunt unii de la sala daca asta iti doresti.

| tigrul2 a răspuns (pentru RainmakerX):

Pai am 1 72 54 kg si pot face 20 flotari, dpa incep sa fac cat mai putine. daca fac 1 zi 500 flotari si 100 abdomene si tractiune si iau o pauza de 2 zile si iar iincep voi avea rezultate mai bune? dimineata daca mananc in fiecare zi 2 oua la pranz ceva legume si seara cartofi prajiti cume?

| Cosmin86 a răspuns (pentru tigrul2):

Tu chiar iei in serios sfatul aluia?

Doar COPIII MICI SI RETARDATI, care vor sa ramana firavi, incearca sa puna muschi cu flotari, abdomene si tractiuni.

Daca vrei sa ramai un copil retard si firav, treaba ta.

| RainmakerX a răspuns:

Cauta insanity pe Youtube. Nu are rost sa ma cert pe TPU.
Multor fete nu le plac aia imensi. Trebuie sa gasesti un echilibru, nu sa bagi in tine toate porcariile pentru a deveni o gorila.

| tigrul2 a răspuns (pentru RainmakerX):

Nu vreau sa bg in mine steroizi sau ceva. vreau sa fiu natural

| AnastasiaK a răspuns:

Degeaba pui o intrebare daca selectezi doar raspunsurile care iti convin. Problema e ca raspunsul care iti place tie nu este intotdeauna cel corect. Inteleg ca ti-ar conveni sa poti creste in masa musculara cu exercitii fara greutati, facute acasa, dar REALITATEA este ca NU POTI. Organismul uman are si el un mod de functionare care nu se schimba doar pentru ca nu-ti permiti tu sa cumperi greutati sau nu esti in stare sa gasesti alternative. Daca te iei dupa sfaturile care vad ca iti convin, cel mai probabil o sa slabesti (adica fix opusul la a pune masa msuculara), iar la ce alimentatie ai, o sa slabesti inclusiv masa musculara. Asta vrei?

| tigrul2 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Nu
. un set de greutati de 15 kg fiecare ar fi bun>?

| AnastasiaK a răspuns (pentru tigrul2):

Pentru inceput, probabil. Problema cu antrenamentele pentru masa musculara este ca trebuie sa cresti greutatile continuu ca sa progresezi. Ti-as recomanda pentru inceput sa improvizezi. Metoda clasica e cea cu un rucsac umplut cu diverse obiecte grele, daca esti creativ, mai gasesti destule solutii. Flotarile ar cam trebui sa incepi sa le faci la paralele ca sa folosesti toata greutatea corpului. Daca n-ai bare paralele acasa, cauta un parc de calisthenics.

In fine, asta ajuta la inceput, atat. Asa ca ar trebui sa iei in calcul ideea unui abonament la sala pe viitor. Vezi ce faci si cu alimentatia. Ai foarte putine proteine in alimentatie si grasimi aproape deloc (da, ai nevoie si de grasimi sanatoase), de totalul caloric nici nu mai zic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fa metodele de antrenament nucleus overload si Grease The Groove Training. Daca chiar nu-ti permiti sa mergi la salã, Oricum e mai bine decât sa iei toate aparatele la rând sau sa te apuci sa faci doar brate ca un gym bro.