anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Intrebarea mea este daca e bine sa bag o grupa de doua ori pe saptamana? Eu vreau sa bag pieptul de doua ori pe saptamana pentru ca am o problema la piept si as vrea sa creasca mai repede. Vreau sa stiu daca bag de doua ori pe saptamana creste mai repede sau nu, daca nu este bine as vrea sa stiu si de ce. Pe langa asta as vrea sa fiu lamurit si cate serii si repetari trebuie bagate la un aparat si cam cate aparate trebuie sa bag la o grupa.
Si ce ziceti de programul meu :
Luni Piept (cu bara la orizontal, inclinat.)
Marti Spate Picioare
Joi Biceps Triceps
Vineri Piept (cu gantere)
Abdomenul de doua ori pe saptamana la sfarsitul antrenamentului.
Nu pun prea mare accent pe umeri/trapez sau picioare pentru ca nu sunt prea intalt si nu vreau ca exercitiile de la trapez/umeri sa imi afecteze cresterea.
Astept raspunsurile voastre. Multumesc!

4 răspunsuri:
| JohnnyBi a răspuns:

Praf. singura chestie care opreste cresterea este geneticul (atat timp cat ai o alimentatie corecta si nu iei steroizi). nu ai umeri buni, nu tragi bine la piept. asta e lege veche ca lumea. picioarele produc cea mai mare doza de testosteron in corp cand le antrenezi. nu le faci, treci peste asta, deci nu atingi potentialul maxim. spate+ picioare prost, prost, prost ales. 2 grupa mari care ar trebui sa le faci solo, nu impreuna.
cate repetari si serii? eu fa 4x4 la grupele mari 3x4 la grupele mici (3 serii, 4 aparate). asta vezi singur cum iti merge. s-ar putea la 16 serii la piept sa fie prea mult si sa intri in supraantrenament si muncesti degeaba. daca il bagi de 2 ori pe saptamana trebuie sa ai toti factorii perfecti (alimentatie, somn, suplimente) sa mearga. mai ales daca esti incepator

| Gaby3891 a răspuns (pentru JohnnyBi):

Ce antrenament ar fi bun in 4zile pe saptamana? Si la umeri ce exercitii sa bag sa nu imi afecteze cresterea? Dar la spate, sunt mai bune tractiunile decat aparatele?

| NDC12 a răspuns (pentru Gaby3891):

Si uite asa s-a chinuit omul degeaba sa iti zica ca sala nu opreste cresterea, lasa-te de sportul asta ca nu e de tine. Dupa ce ti-a zis ca sala nu opreste cresterea si ti-a explicat tot ce trebuie in mare parte il mai intrei odata?

| JohnnyBi a răspuns (pentru Gaby3891):

Bai omule nu intelegi ca doar geneticul afecteaza cresterea? Crezi ca impingand de o bara de 20 kg deasupra capului din sezand afecteaza cu ceva? Serios....tractiunile sunt cele mai bune exercitii pentru spate. Nu 'doar' ci 'foarte' bune