| Chrisss23 a întrebat:

Salut! Merita sa cumpar o cursiera de aluminiu daca am un mtb tot din aluminiu convertit pentru sosea? Poate o cursiera de aluminiu sa tina pasul cu una de carbon daca am acelasi antrenament?

5 răspunsuri:
| Goete a răspuns:

Tinutul pasului depinde de greutatea cursierei - bineinteles si de calitatea ei dar inainte de toate de ungerea care i-o dai.
Acelasi antrenament cu cine?
Un MTB convertit pentru sosea nu e o cursiera. Cum l-ai convertit, ghidon, pinioane? Pinioanele unui MTB sunt altele. Si greutatea, un MTB are nevoie de mult mai multa rezistenta decat o cursiera.
Revenind la intrebare... merita, daca ii vei da suficient uz. Asta e parerea mea

| Chrisss23 explică (pentru Goete):

La partea cu anternamentul ma refer daca mentii aceeasi forta si cadenta

| Goete a răspuns (pentru Chrisss23):

E imposibil sa mentii cu aceeasi forta candenta in doua biciclete de gama diferita. Adica una de gama top va necesita mai putina forta pentru aceeasi candenta - intelegand aceeasi candenta cu acelasi pas al bicicletei (pasul masurat la o pedalare completa pe aceleasi pinioane, adica metri parcursi la o pedalare).
Daca nu participi la curse, pentru antrenamentul tau personal e mai important antrenamentul decat bicicleta. Eu am o bicicleta "normala" si sunt junior, in club avem un senior care a fost intre primii 10 din tara si la sprint nu l-am luat niciodata. Ma tineam dar mereu dupa. Odata am schimbat bicicletele si a ramas in spate la fel.cum.raman eu cu bicicleta mea

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Primul răspuns să știi că a fost unul la subiect. Nu compara un MTB cu o cursiera care poate avea și 11 viteze, roțile sunt mai mici, cursiera este mai ușoară și urci mult mai ușor având mai multe pinioane. O cursieră, mai ales dacă vrei ceva bun, poate să coste și 5000 lei. Asta într-un buget decent cu o echipare decentă pentru că o cursieră poate ajunge și la 5000 de euro. Ce vezi la decathlon "cursiera cu 9v" este un fâs pentru ca la urcare te vei chinui rău cu ea. Eu am bicicletă cumpărată tot din decathlon, un Rockrider 520 pe care l-am modificat mult și am pus frâne hidraulice, maneta schimano, schimbator spate alivio și multe altele. Eu circul mixt ( și sosea și macadam), însă îți zic ca pentru urcări este fâs bicicleta având doar 8v și 3 foi.
Recent am testat o bicicletă MTB cu 2X10 viteze și am rămas uimit cât de ușor urca, în comparație cu bicicleta mea. Cu cât mai multe pinioane, cu atât urcarea mai ușoară și viteaza mai mare în drum drept. Cursiera cred ca urca și mai ușor (nu am testat, dar vreau sa cumpăr sa vad cum este pe cursieră ), ea cântărind mult mai puțin în comparație cu MTB.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu știu, poate bat câmpii. Întreabă cicliștii profesioniști pe dirtbike.ro. Ai forum dedicat. Ai grija, vei găsi și mult hate acolo. Însă sunt și profesioniști care te vor ajuta cu adevărat.