| StrongHeart a întrebat:


Nu tin minte daca am mai pus intrebarea asta dar o mai pun o data.
Este tarziu la 22 de ani sa ma apuc de box amator, apoi cu timpul sa ajung profesionist? Am vrut sa ma apuc de la 18-19 dar nu eram sigur, acum sunt destul de sigur ca asta vreau sa fac.Mentionez ca fizicul ma ajuta sunt inalt si solid.Ce vor spune antrenorii de box?"bai,e prea tarziu,ce-ai facut pana acum" sau chestii din astea? Eu chiar vreau sa fac asta si poate ii boxez si pe ei daca nu ma lasa laughing glumesc.
Imi place mult acest sport,de fapt nu stiu sigur pentru ca si kickboxul si mhuai thay si alte arte martiale precum judo, BJJ sunt foarte tari, dar pe mine ma plictiseste lupta la sol.

4 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Prima regula in sporturile de contact, KUMITE. Daca rezisti, este perfect. Daca ai talent, poti. Nu este asa tarziu. Vezi daca suporti bataia!

| StrongHeart explică (pentru baru):

Frica cea mai mare este sa ma duc cu atitudinea asta de "sunt cel mai bun" si sa imi iau croseu direct, asa ca vreau sa ma antrenez bine inainte sa intru acolo in ring. Daca nu profesionist, macar sa invat sa ma descurc intr-o lupta.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Eu îți recomand în ordine.
Aikido. Eu l-am adus în Cluj în 1992.
Judo.
Karate.
Taequando.
Boxul este spectaculos.
Dacă ajungi în ligi mari, poți avea câștuguri fabuloase.
Cu ce le plătești?
Cu sănătatea creierului tău.
Orice lovitură în capm distruge o porție de neuroni.
Ai mii de miliarde, până se termină.
Dacă asta crezi că este vocația ta, vârsta nu ar trebui să fie un impediment.
Dar marea performanță se obține cu dedicație.
Dacă vrei performanță ar trebui să te antrenezi cam 6 ore pe zi, alergare, body building, și antrenament specific de box.
Dacă te antrenezi 3 ore pe zi, poți ajunge în campionatul județean.
Dacă mă vor contrazice cei mai experți ca mine, nu mă supăr, învăț și eu de la alții.

| AnastasiaK a răspuns:

Pe de-o parte, tarziu nu e. Pe de alta parte, ca sa ajungi la un nivel inalt, mai ales cand te apuci asa tarziu, trebuie sa-ti placa EXTREM DE MULT. De aici pleaca totul, dorinta de a face cat mai des, de a deveni cat mai bun, de a continua dupa un esec, etc. Dar daca iti placea atat de mult, te apucai direct, nu stateai 3 ani sa te gandesti si nu cereai parerile unor oameni necunoscuti.

In fine, du-te si incearca daca zici ca asta vrei sa faci. Dar sper ca ti-e clar ca, profesionist sau nu, nu ai posibilitatea sa ajungi sa te intretii din asa ceva.