|

Salut! Sunt baiat, fac 17 ani si am 2 luni si ceva de volei.Am 1.69m.Tata are 1.78m,iar mama 1.64m.Antrenorul mi-a zis ca la volei se creste minim 10 cm.El mi-a zis ca pot ajunge cu usurinta la 1.80-1.85m,dar eu nu prea il cred.Voi face volei pana la sfarsitul casei a XII-a, adica cand voi face 19 ani, pentru ca atunci plec la facultate.Credeti ca voi ajunge la o inaltime intre 1.75-1.80m? Multumesc pentru ajutor!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut,

La 17 ani e cam greu sa mai cresti. Mugurii de crestere ai oaselor se inchid la varsta adulta.

Asta deoarece hormonii sexuali inchid mugurii oaselor, astfel incat hormonii somatotropi nu mai au efect asupra scheletului.

Varsta adulta se considera deci maturizarea sexuala care de obicei are loc intre 18 si 21 de ani. Sunt si exceptii, dar pe acolo e media.

Cel mai bine este sa mergi de urgenta la un doctor endocrinolog ca sa vada care este situatia si poate sa iti dea vreun tratament, daca mai este posibil fara riscuri pentru tine.

Daca bagi hormoni de crestere aiurea, in aceasta perioada ai putea sa te dezvolti dizgratios, in functie de cum sunt mugurii oaselor inchisi sau deschisi.

Oricum ar fi, sportul este un factor favorizant al cresterii in inaltime, dar nu este definitoriu pentru asta.

Personal as continua cu voleiul deoarece imi dezvolta si alte abilitati. Daca, in cazul tau o sa duca si la cresterea in inaltime, atunci e un fel de bonus.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu siguranta voleiul te va ajuta, insa sa cresti chiar 16 cm in aproximativ 2 ani mi se pare cam mult. Cam pe acolo cred eu ca te vei situa, 1.75 - 1.80.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti-am mai raspuns odata la intrebarea asta... Si nu doar eu.
http://www.tpu.ro/......-a-zis-ca/
Si mai ai una la fel cu 4 raspunsuri:
http://www.tpu.ro/......-inaltime/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează