| StefanPrintzy a întrebat:

Salut Tpu.Am 16 ani si vreau sa m-a duc la sala, eu am făcut acasă cu gantere dar vreau sa trec la sala. Poate fi alergatul la banda 30min o forma buna de încălzire înainte de a începe sa lucrez la aparatele de forța? Ce mi-ați recomanda sa iau sa cresc in masa musculară? Am auzit de la un prieten sa iau creatina ca m-a ajuta sa m-a dezvolt in masa musculară dar nu vreau sa pățesc după ceva cu inima sau altceva sa îmi fie rău.

4 răspunsuri:
| SiLaS a răspuns:

In primul rand tu la 16 ani nu ai voie sa iei suplimente in primul rand ca esti un copil care este in crestere, iar suplimentele nu sunt recomandate minorilor.In al doilea rand daca vrei masa musculara nu faci banda si bicicleta, sunt exercitii cardio adica paralele cu cele de masa musculara.Inainte de antrenament de intinzi bine, ligamentele, incheieturile tot si te pui pe treaba.Cu o alimentatie bine pusa la punct nu ai nevoie de suplimente, apropo cate fripturi mananci pe zi?

| maria14142 a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa iei ceva, fa muschi cu ajutorul exercitilor, daca vrei sa faci sala, bafta, si 30 minute sunt bune ca incalzire!

| Vladut650 a răspuns:

Daca abia te apuci de sala, nu incepe din prima cu suplimente. 10 minute de incalzire pe banda e de ajuns. Nu ai ce sa patesti de la creatina, pentru toti copiii pampalai, creatina se gaseste in mancare. Sfatul meu sa nu incepi din prima cu suplimente.

| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

Eu cred ca 30 de minute e cam mult. Iti consumi energia pe alergat si cand treci la haltere/gantere/aparate deja esti cam obosit. Eu faceam 10 minute bicicleta si apoi cateva serii cu greutati mici ca sa incalzesc muschiul care urma sa il lucrez. Cat despre suplimente...ele nu sunt cele mai importante. Alimentatia e pe primul loc. Daca tii mortis sa iei un supliment as recomanda un gainer (contine si creatina si multe altele)