anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut TPU,am acasa niste gantere reglabile pe surub si bara cantareste 1, 8kg si am 4 kg la o mana, ar veni 4+1, 8=5,8 +0, 2kg inchizatorii stea cam 6 kg la o gantera. Aseara am tras calumea de ele,si urmatoare zi am observat ca pe bicepsi am niste punctulete rosii, un fel de zgarieturi rosii nu prea stiu cum sa va explic. Imi puteti spune din ce cauza este? Am uitat sa precizez ca am 12 ani. Multumesc anticipat, ofer funda + vot celui mai bun raspuns

Răspuns Câştigător
| gopo123 a răspuns:

Satut.incerca sa folosesti greutati mai mici petru ca tu esti in crestere si sa nu ti afectezi coloana. explicatia "zgarieturilor rosii "se datoreaza intinderii excesive a pielii, pentru ca muschiul a fost fortat sa creasca si pialea s-a dilatat, e ca si cum ai umfa o punga in exces si da ca crape. inceca sa folosesti greutatea corpului prin exercitii precum flotari, tractiuni, abdomede si cat tine partea de greutati incerca sa adaugi progresiv greutati pina ajungi la greutatea dorita.Nu icerca sa adaugi mult din prima pentru ca ai putea avea probleme cu colona, articulatiile rupturi de muschi etc.Nu iuta ca putin cu putin face mult.

3 răspunsuri:
| Hades98 a răspuns:

Daca esti incepator ia-o mai usor (serii)
Poate ai vrut sa zici cosulete...
Daca cosulete is de la transpiratie... inseamna ca ai tras calumea...
Si apropo nu trage in exces mergi cu 2 pasi inainte cu 1 inapoi...
Deci cu 1 pas inapoi de fiecare cand tragi in exces.
Si la 12 ani? Is multe 4 kg?
In fine, depinde si de cat timp te antrenezi eu am 14 ani trag de la 4 ani. Eu acum folosesc gantere de 18 kg reglabile pentru 1 mana si gantera de 50 kg pentru 2 maini...
Vreau sa ridic 20-25 pe 1 mana dar n-am mai multe discuri sa pun mai mult.
Bafta!
Si ia-o mai usorwinking

| Pauluk a răspuns:

Buna! Eu iti dau un sfat: Nu mai ridica greutati la anii tai, deoarece vrei ramane pici! Asta vrei? Sa ramai mic? Eu zic sa nu mai faci exerciti cu greutati ci doar cu propria-ti greutate a corpului! Si de geaba faci exercitii la anii tai pentru ca muschii cresc foarte lent asa...Cand faci si tu 17-18 ani te duci la sala si o sa vezi ca o sa faci muschi. Bafta! Bye!

| PussyHunter a răspuns:

Pai cred ca e din cauza greutatii. La anii tai nu ar trebui sa ridicii atat. Pune si tu maxim 4-5 kg pe una si nu te obosii prea tare pentru ca mischiul in loc sa creasca, scade. Mult noroc. Funda?