| ovidiujoker15 a întrebat:

Salut TPU.
Am fost prima mea zi la sala si e foarte misto,diferenta de acasa si cea de la sala e una enorma, nici nu se compara cele doua. Intrebarea mea este ce meniu de alimentatie imi recomandati, eu acum am un meniu gen, dimineata omleta din 3 oua cu 3 felii de paine, dupa la amiaza mananc o farfurie plina cu orez cu pui, mi-am propus sa mananc jumatate de kilogram de carne in fiecare zi si sa am undeva la 100 de grame de proteine pe zi. Imi puteti recomanda voi alt meniu, fara shake si cu cupe de proteina ca nu am asa ceva si ai mei nu sunt de acord sa imi cumpere, un meniu in care sa cuprinda si orez cu pui, sa imi lasi niste exemple de meniuri pe saptamana, adica dimineata, la pranz, inainte de antrenament, dupa antrenament si cina.
Un raspuns bun si cat mai explicit va primi poate si o funda.
Am 15 ani 1, 82 inaltine si 67kg, sunt foarte slab si vreau sa pun masa musculara

14 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Apropos de proteine, musai de schimbat iaurt/lapte batut traditional cu Skyr. Mi-a dat pontul un prieten care are si studii in domeniu si merge si la sala. Foarte bun, grasime putina, proteine din belsug. Eu unul nu am nici un program deosebit de workout, doar cam 10-15 km de mers pe jos zilnic, uneori mai mult, plus flotari o data la doua zile (100 pushup challenge, inca in stadiul incipient de sub 20 legate...).

Răspuns utilizator avertizat
| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ovidiujoker15):

Boss, "flotarile si prostiile de genu" le-am mentionat ca o paranteza. Skyr-ul e excelent in orice conditii. "Exemple de meniuri" nu te ajuta in mod deosebit ca sa afli ce maninca altii atita vreme cit nu discuti cu un medic specializat pe asta care sa iti faca un meniu personalizat.

| AnastasiaK a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

"musai de schimbat iaurt/lapte batut traditional cu Skyr"

Nu e nimic "musai", e o tâmpenie să zici asta. E cam în aceeași oală cu iaurtul grecesc ca valori nutriționale și oricum, se poate foarte bine să-i placă lui sau oricui altcuiva iaurtul tradițional mai mult și e foarte ok, se pot lua proteine care să compenseze din altă parte. Fiecare consumă ce-i place.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AnastasiaK):

Grecescul are mult mai multa grasime.

| AnastasiaK a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

De obicei cine ia grecesc, ia cu 2% grăsime. Și cum nimeni nu consumă 1kg de iaurt pe zi, crede-mă că nu se face diferența.

Skyr e o preferința a ta și atât, nu vreo mină de aur, să fim serioși. Nu am nimic împotrivă, dar se poate trăi foarte bine și fără big grin

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru AnastasiaK):

Bineinteles ca se poate trai si fara, dar compara te rog cantitatea de proteine. happy

| AnastasiaK a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mai insiști mult? Ba îmi zici de grăsimi, ba de proteine. Da, am comparat tot că nu-mi place să vorbesc aiurea și te întreb serios: mânânci 1kg de iaurt pe zi? Că eu mai mult de 300g într-o zi nu consum și nici nu consum zilnic. Deci EXTRAORDINAR, dacă aș lua skyr în loc de grecesc, aș avea parte de 9g de proteine în plus într-o zi, o dată la câteva zile. WOW! Pe bune? Vă împiedicați unii în niște mărunțișuri...incredibil!

Nu mai zic că există iaurt grecesc și 0%, tot cu 8g proteine la suta de grame, dar cu densitate calorică mai mică decât skyr.

Sunt fix în aceeași oală astea două, nu te mai pierde în detalii inutile.

Răspuns utilizator avertizat
| Frank51 a răspuns:

Nu recomand să mănânci mult, stimulezi insulina prea mult și procesul de anabolizare devine ineficient. Recomand 3 mese pe zi echilibrate, cu proteine din carne și legume, evită cartofii pentru ca au un indice glicemic exagerat de mare. În schimb poți mânca pâine, paste, orez, dar nu foarte mult. Nu recomand fructe, dulciuri, patiserie.

Fiecare știm alte informații și ne ghidam după alte principii, în final este important să te ți de treabă, chiar dacă nu ești super eficient. Bafta.

| AnastasiaK a răspuns:

Ce ți-a zis GabiDumitrescu legat de meniu e relativ corect...nu aș exagera cu medicul mai ales că nu faci sport de performanță, dar meniul trebuie să ți-l personalizezi tu, în funcție de preferințele personale și nevoile personale.

Ce pot să-ți spun eu pe baza a ce zici tu e:
1) Nu mi se pare ok atâta carne zilnic. Nutriționiștii recomandă să ai 2 zile pe săptămână proteină din pește (de pește oricum ai nevoie pentru omega), 2 zile din carne slabă, 2 zile din lactate/ouă și o zi din surse vegetale. Acum nu zic să mergi exact pe valorile astea, sincer nici eu n-o fac, dar nici numai carne happy
2) Lasă-le orezul și puiul bodybuilderilor care iau și destule suplimente pe lângă. Ție îți trebuie un meniu bogat și în micronutrienți, iar orezul nu excelează din punctul ăsta de vedere. Bagă legume și leguminoase pe lângă carne.
3) Ai putea adăuga grăsimi sănătoase. De exemplu caju, alune, nuci, etc.

| TUDQREZ a răspuns:

Salut, si eu fac sala, dar ai putea sa precizezi cati ani ai ce inaltime si cate kg ai?

Răspuns utilizator avertizat
| TUDQREZ a răspuns (pentru ovidiujoker15):

Iti recomand sa folosesti niste suplimente pentru o alimentatie mai bogata, nu sunt chiar atat de scumpe, iti pot recomanda ceva ce am folosit si chiar s-au vazut rezultate, costa aprox intre 50-60 de lei
https://www.pronutrition.ro/creatine-pro-mass.html
Le poti gasi si in orasul tau la orice farmacie naturista
Nu uita sa bei multa apa vreo 3-4 litri pe zi, de mancat din cate ai zis tu chiar e ok
Eu de ex mananc de dimineata cand ma trezesc combinatie din ovaz lapte iaurt si banane, inainte de sala pe la pranz ceva cu continut proteic si carbohidrati cum ar fi cartofi cu carne sau oua, imediat dupa sala imi beau shake-ul proteic si cand ajung acasa mai bag o masa bogata in proteine si carbohidrati si eventual mai spre seara pe la 9-10 mai mananc ceva cat ce cat usor
Daca nu vrei sa folosesti suplimente, dar chiar ti ar prinde bine, manancar carne lapte branza oua, in ele gasesti cele mai multe proteine