| rylandmoran26 a întrebat:

Salut TPU, am o intrebare, sunt baiat am 13 ani si 1.66 cam toata viata mea pana aici am avut un surplus de kg si am ajuns de la un indice corporal de 28 la unul de 20, deci ma declar multumit. Faza e ca ca acum vreau sa aflu cam cate calorii imi trebuie sa imi mentin greutatea, prima data am aplicat n calcule pentru a afla nr de calorii pentru mentinere si majoritatea imi indica undeva intre 1900-2100 de calorii, tin sa mentionez ca nu sunt o persoana foarte activa, tin sa spun ca in timp ce mancam 2000 de calorii slabeam, asa ca imi masor caloriile pentru a afla nr exact pentru a imi mentine grutatea si pun cate putin cate putin, in acest moment am ajuns sa mananc 3000 de calorii si repet ca nu sunt o perosana activa mai deloc si inca slabesc cam 3 de kg pe saptamana. E normal sa mananc atat de mult si sa dau jos atat de repede?

Răspuns Câştigător
| Den1sa a răspuns:

Pentru ca maninci atit de mult si totusi slabesti e din cauza faptului ca metabolismul tau e accelerat(nu e ceva neaparat rau) dar iti recomand o consultatie la dietolog, in caz ca nu stii ce face acest medic ei bine se ocupă cu tratamentul diferitelor sisteme ale organismului sau ogranelor individuale prin dezvoltarea unui plan de alimentaţie în parte, care promovează vindecarea sau o tranziţie rapidă în stare de remisie (în caz de boli cronice). Pe lângă alimentare medicală, dietologul corectează alimentara oamenilor sănătoşi pentru a preveni bolile posibile, si de asemenea trateaza lipsa sau excesul de greutate.
Sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

E normal sa mananc atat de mult si sa dau jos atat de repede?
Depinde de metabolism, de tiroidă,
Am văzut o dată la clinică un om, el fiind chiar medic internat, slab ca o scândură de călcat.
Mergea în oraș cu aprobare. Cumpăra 7 (șapte) prăjituri. Le mânca pe toate. Se culca, seara. A doua zi nu se putea ridica din pat de slăbiciune, căci metabolismul lui consuma orice rezervă de glicogen din ficat și mușchi. Așa că, pentru corpul uman, o calorie nu este o calorie. Ești sănătos, mănâncă sănătos, dar nu are rost să calculezi caloriile la virgulă.

| CassiusAlexander a răspuns:

Simplu. Ori nu mănânci 3000kcal ori nu slăbești 3kg pe săptămâna. Una din două nu e corectă.