| Gheorghies_Raul_1981 a întrebat:

Salut TPU
Am vârsta de 13 ani, şi m-am apucat de sală, deoarece eu mereu stăteam câte 11-12 ore pe zi la calculator, aveam inmunitatea slabă, aveam probleme ba cu rinichii, ba făceam febră, şi nu îmi plăcea să practic sport mai deloc, până cand tata mi-a zis să mă apuc de sală, şi asta am şi făcut.
M-am apucat din 21 septembrie, anul 2016.
În aceste 5 luni, nu am avut deloc probleme cu sănătatea, mă simt in formă, şi am crescut de la 1.53 la 1.58 ( nu am luat creatina sau alt gainer, doar batoane, dar nu foarte des )
×××× Întrebarea mea este daca o să rămân mic pe viaţă ××××
La sală fac braţe, spate, piept ( nu fac cu bara care ridici peste cap), umeri şi abdomen, am renunțat la picioare deoarece am auzit ca presa nu e bună, şi nici genoflexiunile cu bara pe umeri.
Mi-e frică să ramân aşa, mi-am intrebat antrenorul şi mi-a zis că e fals că nu mă înalţ, dar pe net toţi zic invers. Nu ridic gantere cu mai mult de 10-12KG, doar la ramat la spate cu 14.
Vreau să mai ştiu dacă ce fac până acum e bine sau nu. Ţin să menţionez că mă întind la bara, dar nu prea văd rezultate. VĂ MULŢUMESC ( rog seriozitate )

Răspuns Câştigător
| DovleacTurbat a răspuns:

Înălțimea este un factor genetic, o informație scrisă in ADN-ul tau care nu poate fi influențată. Ce ai citit tu pe net, ai citit pe forumuri si site-uri ca cel de față unde oricine îsi poate da cu părerea si de cele mai multe ori vorbesc din "radio-santuri". Sportul, o alimentație corespunzătoare, odihnă te ajuta sa te dezvolti, grăbesc procesul de dezvoltare al organismului. Nu-ti mai face probleme din astea ca este 100% fals. Executa exercitiile corect, alege-ti greutatea care iti permite sa lucrezi corect, ai rabdare si bagă mare ca sa ajungi mare happy.

| Gheorghies_Raul_1981 explică (pentru DovleacTurbat):

Mersi mult, şi să zicem dacă o gantera de 10KG mi se pare uşoară, pot sa ridic greutatea ( atâta timp cat execut corect exerciţiul? ) Am partener de sală şi mă ajută când nu pot.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Gheorghies_Raul_1981):

Daca greutatea ti se pare banală, mareste-o DAR tine mine, executi corect, pozitia corpului tau sa fie mereu dreaptă, pune accent pe partea negativa a miscarii, TU trebuie sa controlezi greutatea nu ea pe tine.

9 răspunsuri:
| Dumbi a răspuns:

Oricum scriu degeaba, cum am scris si data trecuta…

"Antrenorul" tau(nu e antrenor daca te lasa sa faci sala, cel putin eu asa as face) ti-a spus aia sa nu te sperii, oricum mai mult de 1.70 nu o sa cresti, cu noroc sa treci. Ar trebui sa mai lasi exercitiile astea, ca nici pul4 mea nu s-ar uita la tine, mi-ar spune sa ma intorc cu spatele sa nu te vada(scuze limbajul, dar asa e)… Acum 1 an, cand aveam si eu 13, eu stiam ca pot sa vorbesc cu o fata, chiar daca nu am muschi(si atunci eram destul de schilod, dar mi s-a mai dezvoltat corpul). Bine, poate toata treaba asta cu fetele s-a schimbat, a trecut 1 an, acum daca nu ai muschi, esti nimic. Doamne…!
Unii oameni de pe net nu vorbesc degeaba, si au si ei dreptatea lor, daca vrei sa ma asculti, bine, daca nu, tot bine! Nu e viata mea, ai una, fa ce vrei…

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Dumbi):

Bai mama omida, la 14 ani trebuie sa inveti pentru capacitate nu sa vorbesti cu pu#$ ta si sa-ti dai cu despre antrenori personali si sport in general. In ce glob de cristal prevazusi tu ca, copilul va ajunge la maxim 1, 70? Hai ca poate iti dau si eu numele plus data nasterii (sau pe ce algortim functionezi tu) sa-mi ghicesti si mie niste chestii, ce zici?

| Gheorghies_Raul_1981 explică (pentru Dumbi):

Nu fac sală pentru fete laughing. Fac pentru mine, pentru că îmi place să arăt bine. Dar na, cum vrei. Vad ca eşti prost şi nu ştii să citeşti ce am scris.

| Gheorghies_Raul_1981 explică (pentru DovleacTurbat):

Mereu incerc să fac exerciţiile corecte, şi mai sunt oameni mai mari care îmi explica dacă greşesc ceva.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Gheorghies_Raul_1981):

Foarte bine, continua sa te antrenezi, poti cititi si despre ce inseamna culturismul, cum functioneaza organsimul uman astfel vei fii bine informat si nu vei mai apleca urechea la orice prostie. Cum ti-am zis si in primul raspuns aici oricine isi poate da cu parerea.

| Gheorghies_Raul_1981 explică:

Ţin să precizez că mănânc bine.
De la 8:00-14:00 mănânc 2 chifle ( in fiecare zi chiflele sunt diferite, mă refer că intr-o zi le mănănc cu pateu, branză, alta cu salam, pateu si brânză, altele şunca cu pateu şi brânză ) + o banană.
De la 14:00 când vin de la şcoală manânc felul 1 ( ciorbă de obicei ) + ceva dulce.
După ce vin de la sală, mănânc un sandwich si ceva dulce, iar seara mănânc iaurt + banană.

| gabiely a răspuns:

Este cam devreme pentru varsta ta sa faci sala, iti dauneaza cresterii daca nu respecti exercitiile corecte varstei tale, iar pentru a te inalta iti recomand baschetul.Bafta