| TheBoY a întrebat:

As vrea si eu sa invat sa inot, daca mi-ati putea spune si cum.ce trebuie sa fac ca sa pot inota, ca sa te ti la suprafata, cand esti pe verticala si pe burta, deci cum trebuie sa fac cu maineie si picioarele. Ofer funda celui mai bun raspuns!

8 răspunsuri:
| Nickname1890 a răspuns:

Este foarte greu sa inveti de unul singur, iti recomand cu toata caldura sa apelezi la un instructor, in cateva sedinte vei inota. Astfel vei invata si tehnica corecta de la inceput, nu inveti de capul tau (inot de balta vorba aia) si dupa aia iti este greu sa schimbi obiceiurile invatate gresit. Cel mai bine inveti corect din prima.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Intai -si-intai trebuie sa inveti sa plutesti. Asta te va ajuta sa nu intri in panica atunci cand inoti. Ca sa plutesti trebuie sa te asezi pe apa ca pe o saltea, iti ridici fundul ca sa fii la orizontala, cu mainile intinse lateral si fata in sus.
DUPA ce inveti asta, poti sa incerci sa avansezi inaintand "caineste", adica sa dai din maini si din picioare simultan.
Eu, la mare pot sa stau si 30 de min asa, lasandu-ma leganata de valuri si... uneori imi trece apa si peste fata!
O data, cineva a venit la mine ca sa vada daca traiesc!

| snzpaul a răspuns:

Mâna, trebuie să o întinzi, degetele să fie unite (degetul mare, nu) și picioarele, întinse, le miști doar din închieietură.
Trebuie să te întinzi și să lovești apa.

| iRobby a răspuns:

Trebuie sa te pui cu burta pe apa, apoi sa incepi sa bati usor din picioare, dar nu prea tare, caci o sa uzi in stanga si-n dreapta. Apoi usor, usor, incepi sa dai si din maini, dar sa incerci sa ramai drept. Incearca la apa mai mica, o sa dea rezultate mai bune.

| iRobby a răspuns:


Eu am invatat sa inot de la 7 ani cu tatal meu in piscina.Nu te avanta sa inveti sa inoti in mare, sau intr-o apa care te depaseste.Intai cauta o piscina, de exemplu, si roaga pe cineva sa te invete.PEntru inceput, este nevoie sa te tina la suprafata apei de la mijloc, cu o mana(doar sa nu-ti dea drumul si sa te duci la fund) si tu sa dai din maini si picioare.SI sa faci asa pana cand o data, respectiva persoana isi va lua mana de sub tine, si tu vei pluti la suprafata apei.Trebuie sa ai incredere in tine, si vei reeusi.Bafta -

| ale2000mi a răspuns:

Pai nu stiu cat de bine e sa incerci sa inveti singur, caci eu as recomanda totusi sa mergi la cursuri de inot, sau sa rogi pe cineva care stie sa inoate sa te invete si pe tine, caci doar din spuse, nu intelegi nimic. Oricum cu inotul este asa:
Pluta, care e pe spate e cea mai usoara, adica la ea trebuie sa stai intins pe spate si sa dai din picioara, pentru inceput, si asta pe margine, pana prinzi curaj, si apoi faci si cu mainile, unde e mai greu.
Pe fata este mai greu, caci nu mai ai acea relaxare completa ca pe spate, ci aici esti pe burta, si dai din picioara, si apoi cand avansezi si din maini, dar trebuie sa stii sa stai in apa fara sa te scufunzi.

| TheBoY explică:

Cat de cat pot sa ma mentin, dar vreau sa stiu cum fac atunci cand sunt in apa mare si vreau sa stau pe loc, in pozitie verticala.

| TheBoY explică:

Daca dau din maini si din picioare nu ma scufud, la fel este si daca stau pe spate, dar atunci cand vreau sa intru in apa mai mare ce trece de mine parca am o retinere. Pe burta pot inota cum mi-ati zis(ca un caine), dar totusi as vrea sa stiu cum dau din maini si din picioare atunci cand stau in pozitie verticala in apa.