| Catalinlupu23 a întrebat:

cine stie o dieta pentru slabit intr-o luna?

9 răspunsuri:
| Alyra a răspuns:

Bună.
Nu e prea clar ce vrei. Cu orice dietă poți slăbi într-o lună, mai multe sau mai puține kilograme.
Uite aici un calculator:
http://www.drudrescu.ro/......lorii.html
Introdu acolo datele tale și o să-ți spună cât trebuie să mănânci.
Rata metabolică e minimul de calorii pe care trebuie să îl ai într-o zi. Orice e mai puțin de atât e nesănătos și poți întâmpina diverse efecte secundare și probleme de sănătate dacă mănânci mai puțin.
Necesarul de calorii pentru tipul de activitate practicat este numărul de calorii de care ai nevoie ca să te menții, în funcție de activitatea fizică pe care o ai. Atâta timp cât mănânci mai puțin de atât, o să slăbești.

Pentru ca o persoană să slăbească 1 kg are nevoie de un deficit caloric de 7000 de calorii, acumulat într-un interval de timp. De exemplu, dacă mănânci zilnic cu 1000 de calorii mai puțin decât ai tu nevoie ca să te menții, o să slăbești 1kg într-o săptămână, respectiv 4 kg pe lună.

Dacă ai un număr de kg pe care vrei-i să-l slăbești într-o lună, îl înmulțești cu 7000, iar apoi împarți rezultatul la 30. Ceea ce ai obținut este deficitul zilnic pe care trebuie să îl ai. Scazi numărul respectiv din necesarul de calorii pentru menținere și ai obținut apoi numărul de calorii pe care trebuie să îl consumi. Dar cum spuneam mai sus, dacă numărul e sub rata metabolică, nu e ok, și nu recomand. 8kg pe lună ar fi cam maximul posibil.
Baftă!

| Simpatic a răspuns:

Nu exista diete minune, unii slabesc in 1 luna altii in 1 an altii in 10 zile...dar slabirea trebuie sa se faca treptat si cu un dificit caloric, insa nu brusc.
Ceva impus gen slabire in 2 saptamani 15 kg duce la imbolnavire
In final nu exista o dieta perfect generala pentru toti, de aceea nu cauta asa ceva ci o dieta personalizata facuta de un medic nutritionist, acesta poate da un verdict si in baza unor analize pe care iti poate cere sa le faci.
Dietele pot cauza anumite dezechilibre in organism de vitamine de minerale eu mai stiu de ce fier, zinc si alte substante chimice (in momentul in care de ex. scoti carnea sa zicem) de aceea o dieta serioasa trebuie tinuta cu ajutorul unui specialist in spate.
Zic si eu nu trebuie sa iei asta ca pe un mare sfat de la un mare specialist.

| Adry05 a răspuns:

îl recomand pe Dragoș Vultur, program personalizat de mese și sport, fără înfometare, mâncare diversificată și slăbești garantat, din experiență zic.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Intr-o luna nu cred ca exista alta varianta decat infometarea. Exercitiile fizice nu dau roade atat de repede, dar e bine sa combini dieta cu sportul.

| Cosmin86 a răspuns:

1-2 kg intr-o luna? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dieta de slăbit într-o lună : 1200 km pe bicicletă, tur de oraș și de județ, turul României de ce nu, urcat pe Transfăgărășan pe bicicletă. Sau urcat la Piatra Arsă pe bicicletă, pe asfalt. Dacă vrei, mai știu trasee prin jurul Brașovului cu drum înclinat 7%, 10%, 12%... Cel de 7% îl poți urca ușor ( cum e între Brașov și Predeal) cu puțin antrenament. Dar ăla de 10 și 12 foarte greu, nu greu. De ce să te înfometezi când vrei să slăbești? Ai alternative! Si lămâia cum spunea cineva... Eu am încercat și mi-a dat dureri de stomac.

| NuCitescNotificari a răspuns:

Apa plata cu lamaie happy, dieta ''din 2 in 2 ore''

| aaanamariaaa a răspuns:

Depinde cat vrei sa slabesti. Dar sa stii ca dieter miraculoase nu exista, adica sa mănânci mâncarea X sau Y si slabesti. Este vorba de calorii. Si este bine sa mănânci cat mai sănătos, adica da poti slabi si daca mănânci numai o prajiturica pe zi dar nu e sănătos. Eu de exemplu am tinut dieta Rina 3 luni si am slăbit 18kg, dar si eu ca si multe alte persoane neinformate am crezut ca daca urmez vreo "dieta" anume slăbesc, nu, am slăbit pentru ca am mâncat putin. Daca vrei si esti strâmtorat sau sa slabesti repede din un motiv anume, poti urma aceasta dieta, dar ca altele normal ca nr de kg slăbire o sa revina odata ce renunti la aceasta. Incearca totusi daca ai posibilitatea sa apelezi la un nutritionist, dar daca nu mănâncă chestii simple ca de exemplu dimineata iaurt, brânză cottage, banane, ovăz, ouă fierte cu rosii castraveti măsline, lapte cu musli, la prânz si seara piept de pui la grătar sau fiert, pulpe de pui la cuptor/grătar, peste la grătar, conserve de ton, cu orez sau legume la gratar, salate, cartofi dovlecei copti, supe cu legume, ciorbea cu carne slaba, poti si sandviciuri cu omletă si rosii sau ton si alte legume..mai sunt multe variante dar am enumerat ceva.ai simplu de gătit.

| NMG22 a răspuns:

"Dieta" pentru slabit intr-o luna e inexistenta.
Nu vreau sa te descurajez sau ceva dar intr-o luna nu poti slabi doar cu o dieta, trebuie sa faci si sport si sa te hidratezi corect.
Nu sunt medic nutritionist dar am fost la unul care mi-a spus acelasi lucru (multe exercitii + hidratare si alimentatie corecta).
Daca vrei sa dai jos burta iti recomand sa faci mult cardio, pentru alte parti ale corpului poti face exercitii tonifiante.
Pe YouTube sunt fel si fel de antrenamente, unele foarte bune sunt de la Chloe Ting.
Poti sa te uiti si la videoclipuri cu mancare sanatoasa pe canalul ei si retete de mancare gasesti si pe canalul de YouTube Kristina Zawarski.
Totusi, daca vrei sa slabesti sanatos iti recomand un nutritionist, el iti poate face o lista cu retete pe care sa le pui in practica si alimente pe care le poti consuma special pentru nevoile tale, iar astfel vei gasi si tu mai multe retete.
Pentru partea de exercitii fizice, poti vorbi cu un antrenor, nu neaparat ca sa faci exercitii cu el, dar sa iti sugereze unele foarte eficiente.
Inteleg ca ai vrut niste sfaturi dar fiecare om e diferit si daca de exemplu eu ti-as da o dieta care a functionat la mine ar putea sa fie fix invers la tine si sa te ingrase pentru ca nu iti stim situatia, nu stim la ce esti alergic/a, varsta, daca ai vreo boala sau daca nu iti place vreun aliment asa ca, repet, cel mai bine este sa mergi la nutritionist caci lui ii poti spune totul si va stii exact ce sa iti dea.
Sper ca te-am ajutat!

Întrebări similare