| Mirceadumb a întrebat:


Daca fac acasa exercitii cu greutatea proprie cate zile trebuie sa las pauza dupa ziua in care am antrenat o anumita grupa de muschi? Sa zicem ca astazi fac mai multe tipuri de exercitii pentru biceps/spate/triceps/piept (ex: 2 tipuri de flotari / tractiuni / exericitii pentru triceps la banca etc) si mai fac pentru abdomen (mai multe tipuri de abdomene care implica diferiti muschi din zona abdominala) si tot asa... cate antrenamente din astea trebuie sa fac pe saptamana astfel incat sa nu ajung la supraantrenament? daca fac 1 zi pentru biceps/alta pentru abdomene dupa din nou pentru biceps, iar pentru abdomene etc. ar fi ok? eu cred ca nu trebuie o pauza atat de mare ca exercitiile facute la sala...

8 răspunsuri:
| SiLaS a răspuns:

Trebuie sa fii imbecil sa executi mai mult de o grupa musculara pe zi, dupa ce executi picioare de exemplu trebuie sa lasi sa treaca cel putin 72 ore ca sa executi inca o data picioarele.

| Mirceadumb explică (pentru SiLaS):

Eu nu fac sala! fac exercitii cu propria greutate (genuflexiuni) este nevoie tot de atata timp pentru pauza?

| SiLaS a răspuns (pentru Mirceadumb):

Daca faci exercitii cu propria greutate nu o sa cresti in masa musculara, daca tot vrei macar asteapta 48 de ore intre grupe, 2 zile.

| Pacquiao a răspuns (pentru SiLaS):

Si daca faci genoflexiuni cu propria greutate, ajuta la ceva? Daca nu cresti in masa musculara, la ce ajuta? happy

| MoruAndrei a răspuns:

Exercitiile care le executi DOAR cu greutatea corpului sunt cele mai sanatoase, pe langa exercitiile de forta incearca sa si alergi. Poti face luni, marti, miercuri pauza si apoi sa faci iar joi si vineri. Daca nu te crezi in stare, fa luni, miercuri si vineri, apoi dupa un timp schimba pe luni, marti, joi si vineri, iar dupa ce ai progresat, faci de luni pana vineri, weekend-ul ramanand pentru relaxare.

| Mirceadumb explică (pentru MoruAndrei):

Am inteles. pai in principiu cam asa fac. weekendul il las pentru relaxare, poate doar putina alergare.

| Mirceadumb explică (pentru Mirceadumb):

Inca o chestie? poti sa slabesti si sa cresti masa musculara in acelasi timp? de ceva timp incerc sa am o alimentatie cat mai sanatoasa fara prajeli / cat mai putina sare si fara paine. poate doar dimineata 2 felii de paine, dar parca s-a subtiat muschiul nu s-a marit? oare e fac gresit?

| Cosmin86 a răspuns (pentru MoruAndrei):

Da ma, dar trebuie facute cu cap. El face haotic.

Alegi o zi unde faci DOAR tractiuni, apoi o zi unde faci DOAR flotari.

Si evident, totul a.i. sa nu poti peste 8 repetari / serie.

ex. la tractiuni : poti peste 8, legi greutati de tine la urmatoarea serie. Eu prefer sa leg discuri de 15-20 kg.