| Derude a întrebat:


Este adevarat ca daca alerg dimineata pe stomacul gol ard mai bine grasimile? As dori ca cel putin acum cand e vacanta sa alerg dimineata, iar seara sa merg la sala? Cum ar trebui sa fie acest alergat? Incet sau rapid si cat sa dureze? Va multumesc!

8 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Da. Doar ca iti distrugi stomacul. Cel mai bine sa alergi la 30-60 minute dupa masa de dimineata sau seara.

| anonimg a răspuns:

Pai este chiar recomandat ca efortul fizic sa fie facut inainte de masa. Apa iti va face bine daca o vei consuma inainte de efort; chiar imediat ce te-ai ridicat din pat.
Alergatul nu trebuie sa fie in viteza, ci in rezistenta. Trebuie neaparat cu pauze, si nu facut pana la epuizare.
Dar aici este vorba de un complex de exercitii fizice combinate cu alergatul. Dupa ce ai incalzit un pic muschii alergand timp de 5 minute, treci apoi la exercitii fizice incepand cu gat, maini, solduri, si picioare, nelasand nici o articulatie(incheietura) nemiscata(si intr-un sens si in altul; adu-ti aminte tot ce ai invatat la scoala). Combini si cu exercitii de respiratie care sunt deosebit de importante: inspiri adanc pe nas, tii aerul in tine 10 secunde si apoi expiri tot aerul pe gura.
Nu uita nici de flotari si genoflexiuni. Faci cate poti; si in fiecare zi faci mai mult cu una decat ai facut in ziua precedenta(exemplu: azi faci 10, maine faci 11, poimaine 12).
Dupa aceea continui cu alergatul -in fata, sarind si ridicand in sus mana si picior opus; apoi schimbi cu alergatul in lateral deschizand mainile si picioarele; apoi in aceeasi directie de alergat te intorci pe partea cealalta.

Treaba cu timpul sta astfel: te uiti la ceas la cat incepi, si te mai uiti la ceas cand termini de facut toate acestea. Mai mult de ora nu iti va lua antrenamentul de mai sus. Poti sa il termini si in 30 de minute; asta depinde de rezistenta fiecaruia. Important este ca sa nu te uiti la ceas stresandu-te ca termini prea greu sau prea repede antrenamentul. Fara stres in tot acest timp, fara telefoane sau discutii.

| R0byZ00r a răspuns (pentru anonimg):

Ce treaba au flotarile si genoflexiunile cu slabirea? Apucate de sah.

| anonimg a răspuns (pentru R0byZ00r):

Flotarile intaresc articulatiile, muschii si ard si grasimea de pe brate in timpul acestui efort.
Genoflexiunile intaresc articulatiile picioarelor (caci pe ele apasa toata greutatea corpului) si ajuta si la intarirea coloanei, a muschilor acesteia.

| R0byZ00r a răspuns (pentru anonimg):

laughing) intelege ca flotarile si genuflexiunile nu ajuta deloc la slabit am experienta in domeniu nu mai induce omul in eroare

| anonimg a răspuns (pentru R0byZ00r):

Macar sa spunem ca ai dreptate; totusi, la un antrenament nu trebuiesc incalziti toti muschii si toate articulatiile?

| R0byZ00r a răspuns (pentru anonimg):

E adevarat asta Dar numai inainte de alergare adica incalzirea

| R0byZ00r a răspuns:

Daca ai multe kilograme de grasime da, daca nu nu alerga ca te autodistrugi, pentru a elimina grasimile in exces mananca doar proteine(carne,oua, lactate) si lasa painea, sucurile, dulciurile, asa degeaba alergi, iti recomand doar sprinturi.