anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut,TPU!
Eu am o înălțime de 1.70 și 50 de kg, sunt foarte slab pentru înălțimea mea și vreau să găsesc o metoda prin care sa mă îngraș, dar problema e că am ceva probleme pe la coloana și nu am voie să fac sala sau eforturi prea mari.
Rog pe cei care au dieta corecta pentru masa musculara să mă ajute cu niste sfaturi și dacă ar fi ok sa folosesc creatina monohidrata simpla.Eu efort fizic fac cat de cat, doar că fac atât cât să nu înrăutățesc problemele coloanei.

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ingrasatul nu se face la sala, ci cu MANCARE, mancand 3000-4000 calorii pe zi!
Creatina si alte prafuri sintetice nu sunt recomandate, fiindca au multe efecte secundare.
Manaca sanatos mancare cu multe legume si fructe, carne proaspata si gatita, orice iti place si cat mai multe calorii, fiindca numaia sa vei pun greutate pe tine.

| relian a răspuns:

Baga slanina la greu,sigur te vei ingrasa, deci baga mincare multa si efort cit mai putin, sa stai in pat daca se poate, asa garantat te vei ingrasa laughing
Sa pui masa musculara este una, sa te ingrasi este alta.Cuvintul gras vine de la grasime ok? Deci esti sigur ca vrei sa pui grasime pe tine?
Daca nu vrei grasime atunci mergi la scoala, invata sa te exprimi, apoi poate mai stii o sa mai pui si ceva carne pe tine laughing
DFeci tu vrei carne macra, nu slaninuta sunculita laughing

| Brizbriz a răspuns:

Hai sa incercam sa facem un pic de sens in ce spui tu

vrei sa te ingrasi, sau vrei sa faci muschi?
ingrasat inseamna ca pui grasime pe burta, in primul rand, abia apoi pe restul, ori daca ai probleme la coloana, o burta grea o sa iti faca si mai multe probleme

daca in schimb vrei muschi atunci... IN PRIMUL RAND REZOLVA COLOANA, adica MERGI LA DOCTOR
apoi apuca-te de sporturi care nu streseaza coloana, cum ar fi inot

| Violleta2022 a răspuns (pentru Brizbriz):

A scris clar ca vrea sa se ingrase!

| Eriii a răspuns:

Daca prin ingrasat nu vrei sa zici sa pui efectiv grasime pe tine, ci sa pari doar mai mare sau idk, sa ai mai multi msuchi, sa nu pari prea slab, incearca sa mananci multa, cat poti, dar sanatos. mananca cam orice iti place dar ti-as recomanda sa nu mananci prea mult zahar deoarece eu(care am ca mancare de baza sa zic asa, numai alimente cu zahar) am observat ca din cauza zaharului cred, dar nu numai probabil, a inceput sa mi se faca pielea ciudata, oarecum lipicioasa si mi se pare ca se ingalbeneste... in ultimele cateva luni am incercat sa mananc mai sanatos si pielea si-a revenit. in fine. am incercat si eu sa ma ingras cam din acelasi motiv, si in mare m-am ingrasat de la zahar (dar ti-am zis, nu e o idee buna), de la mancat multa carne(dar cred ca ar fi o idee buna sa nu mananci cu prea multa grasime) si mancat mai mult in general. legat de coloana, cred ca exista exercitii de yoga pentru tonificarea muschilor in general, de ex a abdomenului (lucru care cred ca te-ar face sa pari cat de cat mai umflat) care sa nu puna prea multa presiune pe coloana. eu aminceput sa fac din astea si ma ajuta cat de cat, dar nu stiu. incearca sa cauti pe google genul asts de exerictii, dar recomand sa cauti i engleza deoarece probabil o sa gasesti lucruri mai sigure, care chiar sa nu iti faca mai mult rau, avand in vedere ca sunt mai multi oameni care stiu lucruri despre yoga si vorbesc in engleza, decat cei care vorbesc in romana.

| Eriii a răspuns (pentru Eriii):

Scuze daca nu am vorbit suficient de clar-?