| Cosmin38384 a întrebat:

Fac sală de aproape 3 luni si am observat că tricepsul stâng e puțin mai definit. La forță si chestii nu simt diferența. Ceva sfaturi?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ceva normal, continua sa te antrenezi ca pâna acum. Toti avem asimetrii.

| Adrian5575 a răspuns:

Este ceva normal. Daca stai sa te gandesti, si degetele de la mana dreapta (daca esti dreptaci) sunt mai groase decat degetele de la mana stanga (sau invers daca esti stangaci).

| InOrOut a răspuns:

Dureaza 7 ani sa se vada muschii. In 3 luni ce vrei sa vezi? Numa cu proteine poti sa faci muschi in cateva luni, si muchii sunt mariti atata timp cat iei proteine, cand nu mai iei slabesti ca saracia. Nu te gandi ca faci sala sa faci muschi si dupa aceea te lasi de sala, sala faci pe viata si in timp cresc si muschii, in cativa ani. Conteaza si cate proteine bagi in tine, proteine din mancare nu din prafuri. Prafurile nici nu contin proteine ci creatina care aduna apa repede in muschi, ei par mari dar sunt umflati cu apa nu cu carne. E si nesanatos sa iei prafuri, depinde ce ficat ai. Normal pentru marire trebuie 1.5g proteina pe kg corp. Daca ai 60kg trebuie 90g proteina pe zi.
https://indiceledemasacorporala.com/alimente/carne-de-porc-la-gratar.html
De exemplu, un gratar de porc de 100g are 25g proteina, atunci trebuie sa mananci 400g de gratar de porc, aproape jumate de kg. Si in fiecare zi trebuie sa mananci atat nu ca sari peste o zi.
In 3 luni tiroida incepe sa invete ca tu mananci mai multe proteine si incepe sa te ingrase incet incet. Orice modificare faci in corp dureaza cca 3 luni. 3 luni trebuie sa mananci ca spartu sa inveti organismu si abia dupa aceea te ingrasi. Daca te constipi si nu mai poti manca ia-ti adio de la ingrasare, ai sarit o zi s-a dus totul, o iei de la capat. E complicat cu muschii. Antrenamentele nu sunt totul, mancarea e baza. Poti sa iti calculezi de pe net orice mancare cate proteine are.

| anonim_4396 a răspuns (pentru InOrOut):

Ai debit de ineptii mai mare ca debitul Dunării.
"Dureaza 7 ani sa se vada muschii" Deci dupa 6 ani si 364 de zile de sală esti stickman si ziua urmatoare PAC model fitness?! Rezultatele apar treptat in timp, poti vedea si in cateva luni sau un an-doi fara nicio trișă sau smecherie.
"Numai cu proteine vezi rezultate in cateva luni" incurci proteinele cu steroizii frate. Proteinele nu contin hormoni sau substante anabolizante ca sa iti creasca muschii asa din senin. Proteinele se gasesc in alimentele de zi cu zi, iar "prafurile" tale sunt fix aceeasi mancare de peste. Esti de acord ca laptele contine proteine? Ei bine prafurile sunt zer(whey)din lapte. Asa ca... e aceeasi chestie. Daca nu se face bunica mare culturista de la proteinele din sarmale si telemea, nu te faci nici tu cu praf din zer de lapte. Da, proteinele au un rol esential in cresterea muschilor, dar asta nu inseamna ca daca mananci un kg de proteine o sa ai vreun avantaj față de a manca necesarul. Odata ce ai ajuns la necesar, esti in zona optima. Mai mult de atat e degeaba(si dăunător), iar mai putin nu e optim pentru muschi.(si sanatate in general)
Fie ca iti iei proteinele din schnitzele sau din prafuri, gramul tot gram este. Nu inseamna ca daca iei prafuri automat depasesti limita. Ce, crezi ca daca iei o cupă de pudra proteica direct depasesti necesarul? Din contra, daca te rezumi la atat vei avea deficiență.
"Prafurile nici nu contin proteina, ci creatina" A si de aia ai la ingrediente lista cu aminoacizii? Si de aia exista creatina ca supliment separat?
"tiroida... incepe sa te ingrase incet incet" Deci daca tu nu schimbi nimic ai aceleasi calorii mancate, aceleasi calorii arse, asa deodata "tiroida" incepe sa te ingrase asa, la 3 luni? Mai mare prostie puteai sa spui?

Lasa sfaturile ca incurci lumea. Tine prostiile pentru tine.

| InOrOut a răspuns (pentru anonim_4396):

Am luat si eu prafuri din zer de lapte, milk and egg, si am luat in reugate 20kg in 3 luni de sala. Am urcat de la 65kg la 85kg. Simteam ca am tot mai putina putere si nu ma simt bine. Am renuntat la prafuri si am slabit 15kg in urmatoarele 2 luni. Am ramas cu pielea intinsa care in cca 2 luni s-a tras la normal. Eu nu te jignesc pe tine, tu cum iti permiti sa zici ce altul? Esti un copil frustrat? Ma rog de obicei nu raspund la copii. Sa sti ca poti sa fi si matur si sa ai minte de copil. Am vazut lume care dupa 2 ani de sala sunt la fel de slabi ca in prima zi si faceau perfect exercitiile. Cei care au muschi fac sala de o viata.

| anonim_4396 a răspuns (pentru InOrOut):

Nu te-am jignit pe tine, ci ceea ce ai spus.
Si tu crezi ca urcarea si scaderea ta in greutate se datoreaza doar prafurilor si nu are treaba cu cate calorii consumai?

| siriusblack98 a răspuns (pentru InOrOut):

Uite eu nu sunt nici copil si nici frustrat dar iti spun sincer ca ai zis numai tampenii. Nici macar nu am avut rabdare sa citesc tot dupa ce am citit 5-6 randuri. Deci numai ineptii pe banda rulanta din partea unui om prost informat. Vezi ca asta ti-o zice unul cu 1 deceniu de bodybuilding in spate. Ani in care am antrenat zeci de oameni iar unii chiar m-au depasit in rezultate dupa cativa ani si o zic cu mandrie.