| Ionicaestecher123 a întrebat:

Salut TPU!
Flotările de masă și flotarile pe genunchi. eu fac zilnic 50 din fiecare, în câte zile as vedea o modificare la brațe sau ce antrenează acestea?
Flotarile normale cresc brațele?
Cum aș putea să fac flotarile normale știind că mai mult de 4 nu duc?

4 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

De ce "zilnic", muschii se dezvolta in zilele de pauza.

Si tu doar cu niste amarate de flotari vrei rezultate? Pe bune? laughing

| raMLesS a răspuns (pentru Cosmin86):

Eu sedentar fiind m-am apucat de flotari de prin liceu si chiar am ajuns sa imi fac un plan de antrenament decent care continea si flotari, neavand bani de sala, m-am apucat singur sa fac si usor. usor am inceput sa ma dezvolt.
Pe parcurs, acestea deveneau din ce in ce mai usoare si am incept sa pun intr-un rucsac o sticla de 2L, apoi am crescut progresiv la un bidon de 5L, apoi de 10, apoi bidon + sticla si tot asa (faceam antrenamente de hipertrofie, nu saream de 12 repetari).
De la 6 flotari cat am putut maxim sa fac, am ajuns cam dupa 5-6 luni sa fac 50, si facute corect, pana jos, impingere exploziva si coborare lenta.
Bine, faceam si tractiuni, antrenam si picioare, lucram umeri, abdomen, etc... alimentatia era destul de bine organizata, imi luam cel putin 1.2-1.5g proteina/kg, dar intr-un final am ajuns sa am un corp destul de ok, pieptul dezvoltat, umerii, spatele, bratele, picioarele si chiar am avut rezultate foarte bune.
Deci de unde ideea ca antrenamentele acasa nu dau rezultate? Inteleg ca la sala sunt aparate cu care lucrezi anumite grupe musculare cu diferite exercitii, dar asta nu inseamna ca daca te antrenezi acasa e inutil, sa nu uitam ca pe langa incarcarea progresiva cu greutati a flotarilor, exista si o gramada de variatii de flotari din ce in ce mai grele, iar pentru un incepator sunt mai mult decat suficiente, la cat sunt de puturosi unii, cresc in masa musculara si daca stau in picioare laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru raMLesS):

"Bine, faceam si tractiuni, antrenam si picioare, lucram umeri, abdomen, etc..." -> ce faceai tu pare "putin" diferit fata de un antrenament bazat DOAR pe flotari zilnice.

| VoidEternal a răspuns:

Flotări de masă? Pe ce limba vorbești tu aici?

Flotările sunt exerciții care dezvolta mai ales pieptul. Pe langa piept în funcție de cum le faci, îți mai lucrează și umerii și tricepsul.
Daca poti sa faci flotări normale, lasa-le pe alea pe genunchi, sunt prea ușoare. Rezultatele se vad când se vad, fiind exerciții doar cu body weight nu o sa ai creșteri substanțiale în masa musculară, dar nu înseamnă că le faci degeaba. Mai ales la început dacă nivelul tau este scăzut chiar și flotările au rezultate vizibile. Bine e sa le asociezi cu o gamă largă de alte exerciții.