| Mongo a întrebat:

M-am apucat de sala de ceva timp si mi-am luat niste anabolizante, anadrol, pe cutie scrie ca nu este recomandat persoanelor sub 21 ani si eu am 16. Vreau sa stiu daca imi face rau daca o sa le iau si la ce ajuta anabolizantele astea

Răspuns Câştigător
| LadyKanae a răspuns:

Nu mai lua anabolizante la varsta asta. Vezi tu, corpul tau are ceea ce se cheama "metabolism" si daca il dereglezi iti faci singur rau. Poti slabi si sa-ti dezvolti muschii intr-un mod sanatos la sala facand anumite tipuri de exercitii care o sa stimuleze producerea de anumite substante in organismul tau care iti vor oferi efectul dorit + o alimentatie la fel de sanatoasa este de foarte mare ajutor. Crede-ma ca nu merita sa strici mecanismele fiziologice din corpul tau doar pentru a face totul sa para "mai usor". Plus, la 16 ani oasele si muschii tai inca se dezvolta, nu le perturba dezvoltarea normala. Si asta in calitate de persoana care studiaza medicina ti-o spun.

11 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Dupa vreo 10 ani de sala cand vei manca pe paine culturismul din toate punctele de vedere, atunci le vei putea lua, pana atunci ascunde-le undeva si uita de prostii de acestea.
Orice practicat vechi de sala stie ca steroizii se iau cu multe alte substante pe langa pentru a diminua efectele secundare : se iau protectii pentru ficat, pastile anti-estroigeni (vezi si ginecomastia), solutii care sa scoata apa din corp (in cazul steroizilor care baga o mare cantitate) si alte pastile dupa caz.
Tu habar nu ai sa faci 2 -3 exercitii corecte si te arunci la ceva peste puterile tale...crede-ma steroizii iti distrug viata.
Eu am facut ani de zile sala si am ajuns sa imping la piept si la orice aparat cu greutati cu mult peste greutatea mea corporala fara aceste substante...si cand faci natural si te lasi si corpul da incet inapoi, cand ai iei steroizi si te-ai lasat de sala te poti si imbolnavi, asta o zic facand referinta la darea peste cap a testosteronului.
Deci pe scurt esti prea mic pentru asemenea substrante periculoase si nu ai niciun motiv sa iei asa ceva, mai ales ca nu cunosti nutritie si anatomie suficienta.

| Andreeush a răspuns:

Mai mult rău îți faci, nu ai vârsta potrivită pentru a lua așa ceva.

| Plato a răspuns:

Foarte, foarte mult rau. Daca faci sport, fa cum trebuie, lasa prostiile. Te distrugi cu alea.

| Plato a răspuns (pentru Plato):

O sa-ti opreasca dezvoltarea (inaltime si chestii), o sa duca la disfunctie erectila (moare si dispare), probleme hormonale, probleme cu ficatul.
Pune mana si fa efort, lasa calea usoara.

| RoCkKiD a răspuns:

Sunt nisite substante asemanatoare cu ce produce corpul tau si stimuleaza cresterea masei musculare. Din pacate tind sa aiba o multime de efecte negative precum afectarea ficatului, inhiba secretia de testosteron (si la varsta ta ai nevoie daca vrei sa arati ca un tip in cativa ani).

Mai bine nu.

| laurentiutirei a răspuns:

Anabolizantele ajuta la a ramane ipotent la a distruge ficatul si sa nu mai poti face copii
a si inca ceva ar fi fain sa fi chel la 16 ani baga tare steroid in tine sa faci p... mica laughing

| aXy99 a răspuns (pentru laurentiutirei):

Ce inseamna ipotent?

| aXy99 a răspuns (pentru aXy99):

Nu chelesti decat daca ai predispozitie genetica, iar penisul nu are cum sa scada in dimensiuni, doar testiculele, in cel mai rau caz nu mai ai erectii.

| pagliaci a răspuns:

Mare prostie.

| BosulThau a răspuns:

Serios? Anabolizante la inceput de sala, si la 16 ani. Lasa te de ele

| Denisssss8978 a răspuns:

Nu le lua ca iti fac rau, tu esti inca in crestere pana la 18 19 ani de la 21 poti lua cate vrei